<
30.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2966:2573
    2SK Slavia Praha2960:2269
    3FC Viktoria Plzeň2964:3359
    4FC Baník Ostrava2946:3744
    5FK Mladá Boleslav2949:4543
    61.FC Slovácko2937:3840
    7FC Slovan Liberec2944:4439
    8SK Sigma Olomouc2939:4137
    9FC Hradec Králové2931:3637
    10FK Teplice2931:3736
    11Bohemians Praha 19052927:3932
    12FK Jablonec2934:4429
    13FK Pardubice2928:4028
    14FC Zlín2936:6025
    15SK Dynamo České Budějovice2932:6023
    16MFK Karviná2929:5222
    11. kolo | pátek 11/12/2020, 18:30 | Městský stadion Ostrava | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Baník se na domácím hřišti představil po devíti týdnech a měl lepší vstup do utkání, po utrápené výhře v Opavě procitl i herně. Proti Pražanům v úvodní dvacetiminutovce sice ostřeloval brankáře Le Gianga zásluhou Jánoše pouze ze střední vzdálenosti, ale pak domácím bezvadně vyšla kombinace na jeden dotek a po Zajícově přiťuknutí do třetice Jánoš ve 23. minutě uspěl technickou střelou šajtlí ke vzdálenější tyči.

    Ostravskou radost nejprve zchladil zvednutý praporek asistenta rozhodčího, hlavní arbitr Denev se ale vydal situaci přezkoumat k videu a vzápětí Jánošův gól uznal.

    Domácí byli po celý první poločas lepší. Vedení mohl pojistit ve 28. minutě Zajíc, ale jeho hlavičku za překonaným Le Giangem z prázdné branky odvrátil Necid.

    Hosté toho na útočné polovině moc neukázali a byli spíše nuceni se bránit. Až na dvě nebezpečné situace po rohových kopech Laštůvka nemusel řešit žádnou obtížnou situaci. Trenér Klusáček se proto poněkud netradičně už tři minuty před půlí pokusil probudit svůj tým dvěma střídáními najednou.

    Jenže hned po obrátce bylo všechno jinak. Necid si po žluté kartě z nastavení první půle hned v úvodu té druhé pomohl ve výskoku v souboji s Tetourem loktem, během dvou minut hry dostal druhou kartu a ve 47. minutě zamířil předčasně do sprch.

    Ostrava v přesilovce stále měla více ze hry a druhý gól mohl přidat v 58. minutě De Azevedo, ale ve skluzu po Zajícově sklepnutí zblízka těsně netrefil síť. Bohemians mohli v oslabení soupeře překvapit v 62. minutě, Osmančík se uvolnil ve vápně, ale Laštůvku neprostřelil.

    Baník se s blížícím se závěrem začal strachovat o výsledek, jelikož druhou branku nepřidal z brejku ani De Azevedo. Jeho bombu vytlačil nad Le Giang.

    Hosté byli v závěru i v deseti iniciativnější a tlačili se dopředu. Poslední minuty se dohrávaly v husté mlze.

    Ohlasy:

    Luboš Kozel (trenér Ostravy): "První poločas a úvod druhé půle jsme podali velmi dobrý výkon. Byli jsme kvalitnější na míči a naše vedení bylo naprosto zasloužené. Chybělo tomu přidat druhý gól. Vyloučení Necida nám pak spíše ublížilo. Bohemka začala hrát více uvolněněji. My už jsme nebyli tak kvalitní na míči, a i když jsme pak měli další dvě šance, pojistku jsme nepřidali. Tam náš výkon dobrý nebyl. Moc se nám nepovedlo ani střídání. Závěr byl spíše ubojovaný, ale je to třetí vítězství v řadě, které mám pomáhá v tabulce i psychicky."

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Mísí se ve mně dva pocity. Ten první je určitě zklamání z toho, jak jsme se prezentovali v prvním poločase, kdy jsme podali takový ustrašený výkon. Odevzdávali jsme míče a dostávali se pod tlak. I proto jsme udělali dvě střídání už v prvním poločase, protože jsme chtěli něco změnit. Druhý poločas byl diametrálně odlišný i přes to vyloučení Tomáše Necida. V závěru jsme Baník dostali do nějakého stresu, kdy se báli o výsledek. Nicméně body nám to nepřineslo."

    FC Baník Ostrava – Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)

    Branka: 22. Jánoš.
    Rozhodčí: Denev – Hájek, Matoušek – Petřík (video).
    ŽK: Svozil, Potočný – Necid, Köstl, Brabec (asistent trenéra), Koubek (vedoucí týmu).
    ČK: 48. Necid (Bohemians).
    Bez diváků.

    Ostrava: Laštůvka – Fillo, Svozil, Stronati, Fleišman – Jánoš, Tetour (84. Jirásek) – De Azevedo (84. Buchta), Mena (77. Kuzmanovič), Potočný (84. Azackij) – Zajíc (64. Tijani). Trenér: Kozel.

    Bohemians: Le Giang – Schumacher (81. Keita), Köstl, Hůlka, Vondra – Vaníček (72. Vacek), Levin, Květ (42. Novák), Jindřišek (72. Bederka), Hronek (42. Osmančík) – Necid. Trenér: Klusáček.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.