<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    9. kolo | úterý 08/12/2020, 17:00 | Stadion Střelnice | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Utkání se mělo původně hrát 29. listopadu, kvůli koronaviru v týmu Bohemians ale bylo odloženo. Na zápasy vinou opatření proti šíření covidu-19 v Česku nadále nemohou diváci.

    Jablonec začal aktivněji a po 20 minutách otevřel skóre. Pilařovu střelu zpoza vápna zastavil rukou Köstl a následný přímý kop těsně za šestnáctkou proměnil přesnou střelou k tyči Hrubý. Domácí záložník si připsal 15. gól v české lize.

    Odpovědět mohl nejaktivnější hráč Bohemians Vaníček. V 28. minutě napřáhl za vápnem a o kousek minul vzdálenější tyč. Krátce nato musel střídat autor branky Hrubý, jemuž se zřejmě udělalo nevolno. Chvíli před pauzou se protáhl až k další střele Vaníček a tentokrát těsně minul druhou tyč.

    Po změně stran "Klokani" přidali a více drželi míč, k velkým šancím to ale nevedlo. Domácí se vymanili z tlaku po dvojitém střídání v 64. minutě a krátce nato zvýšili. Doležal přihrál Kubistovi a ten se povedenou ranou zhruba z 20 metrů trefil k tyči. V lize skóroval poprvé od února.

    Bohemians nerezignovali a ještě dokázali zdramatizovat závěr. Necid přihrál v 86. minutě střídajícímu Novákovi, který z úhlu prostřelil Hanuše. Osmnáctiletý záložník dal svůj první ligový gól. Na vyrovnání už ale hosté nedosáhli. Pošesté za sebou tak ve vzájemném ligovém duelu zvítězil domácí tým.

    Ohlasy:

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Pro mě je důležité, že jsme vyhráli. Nerodilo se to lehce, Bohemka dobře kombinovala odzadu a dlouho držela balon. Soupeře jsme do ničeho moc nepouštěli, ale sami jsme taky žádné velké šance neměli. Pak tam byla ruka, nechci to hodnotit, prostě byl odpískaný trestňák a Hrubý to dobře trefil na stranu brankáře. Ani bych to gólmanovi soupeře moc nevyčítal. Dostali jsme se do vedení a věděli jsme, že Bohemka bude v druhém poločase hrát pořad trpělivě. Soupeř měl balon víc pod kontrolou. My jsme vystřídali oba krajní hráče, na kterých už nebyla vidět taková dravost. Ladra a především Jovovič to oživili. Jovovič vytvářel ze strany situace a připravil i druhou branku, při níž to Kubista nádherně trefil. Mrzí mě branka na 2:1, protože tam bylo naše špatné postavení. Bohemka se dál tlačila i za vyrovnáním, my jsme tam měli tři brejkové situace, ale nevyřešili jsme je dobře. Ale jsem spokojený, že máme tři body."

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Utkání probíhalo jako přes kopírák, když to srovnám s našimi venkovními zápasy. Relativně brzy jsme inkasovali, přestože to možná byla první střela soupeře na branku. Pak se naše hra zlepšila, řekl bych, že jsme přebrali iniciativu. Ale potřebujeme být víc nebezpeční v koncovce, příležitostí potřebujeme víc. V druhém poločase z ojedinělého útoku Jablonec krásnou střelou zvýšil na 2:0, a přestože se nám v závěru podařilo snížit, už jsme neměli sílu na to aspoň vyrovnat. Kluci se nemusí za svůj výkon vůbec stydět, stydět by se měl někdo jiný. Ale tomu se věnovat nechci. Nakonec jsme byli rádi, že jsme to dohráli bez červené karty. Rozhodla produktivita Jablonce, dvě střely z dálky. Bodů nemáme moc, ale souvisí to se stavem, v jakém jsme. Těžko dáváme dohromady hráče. Ale není důvod propadat panice."

    FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:0)

    Branky: 21. R. Hrubý, 68. Kubista - 86. Novák.
    Rozhodčí: Ardeleanu - Caletka, Kotalík - Franěk (video).
    ŽK: Považanec, Kubista, Schranz, Krob - Hronek, Köstl, Vondra, Ljovin, Klusáček (trenér), Brabec (asistent trenéra).
    Bez diváků.

    Jablonec: Hanuš - Haitl, Martinec, Zelený, Krob - Považanec (81. Hübschman) - Pleštil (64. Ladra), R. Hrubý (31. Doležal), Kubista, Pilař (64. Jovovič) - Schranz (81. Čvančara). Trenér: Rada.

    Bohemians: Kouba - Schumacher (80. Vacek), Hůlka, Köstl, Vondra - Ljovin (80. Novák), Květ - Hašek (56. Nečas), Hronek (56. Keita), Vaníček (80. Osmančík) - Necid. Trenér: Klusáček.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.