<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    8. kolo | neděle 22/11/2020, 18:30 | Generali Česká pojišťovna Arena | O2 TV Sport

    Góly


    Hráno bez diváků
    Rozhodčí: P. Hocek - P. Caletka, T. Batík (O. Lerch) | VAR: P. Rejžek | AVAR: M. Flimmel
    Video
    Reportáž

    Sparta se nechala Jihočechy zaskočit na den přesně před rokem, kdy zápas na Letné skončil remízou 3:3. Také tentokrát rychle inkasovala po brejku hostů, po kterém Mészáros zamířil mezi nohy Heči. Videorozhodčí posuzoval, zda nedošlo k ofsajdu, ale gól byl v 15. minutě uznán.

    Letenští hrající v historických dresech připomínající oslavy založení od té chvíle sice na trávníku dominovali, ale i poté několikrát hosty pustili do nebezpečných brejků. Začali si však připravovat první šance, ale Plavšičovu ránu srazili obránci na roh a Krejčí mladší hlavičkoval ve slibné šanci nad.

    Vyrovnání přišlo až po kombinaci uvnitř šestnáctky, na jejímž konci byl hbitý Karlsson. Sparta se snažila zvrátit výsledek už před přestávkou, ale největší možnost zneškodnil brankář Drobný při dělovce Pavelky.

    Jenže zápasy Letenských proti Jihočechům se začínají až příliš podobat. Stejně jako před rokem totiž domácí znovu prohrávali. Tři gólové okamžiky se seběhly během třinácti minut po přestávce: nejprve Brandner dorazil do branky hlavou míč po vyraženém míči (1:2), hlavou také vyrovnával Krejčí mladší. Jenže hosté si brzy vzali vedení zpět: střelu Javorka z třiceti metrů tečoval do protipohybu brankáře Heči stoper Lischka a hosté vedli 3:2.

    Domácí sice v závěru vyvinuli velký tlak, vyslali hodně střel, ale hostující obranu přelstít nedokázali. Neblíže vyrovnání byl Krejčí mladší. Dosud předposlední tým ligy dokonce navíc v závěru ještě po dalším brejku díky Brandnerovi přidal čtvrtý rozhodující gól a má senzační první výhru v sezóně.

    Sparta, která úvodních šest kol vyhrála, prohrála podruhé za sebou, když navázala na porážku 1:3 v Plzni a na vedoucí Slavii ztrácí po osmi kolech čtyři body. Naopak Jihočeši na Letné vyhráli poprvé od roku 1993 a v tabulce jim patří 14. místo.

    Ohlasy:

    Václav Kotal (trenér Sparty): "Nemůže se stát, abychom dostali čtyři góly, s tím se nedá vyhrávat. Udělali jsme moc chyb, soupeř je dokázal využít a po třetím gólu už jsme nedokázali reagovat. Ale už v Plzni jsme dostali hrůzostrašné branky, pracujeme na organizaci hry a pak to vidíte... Ano, je složité dávat tým při zraněních dohromady, ale ve Spartě by i další hráči měli dokázat takové zápasy vyhrávat. Ti co hráli, to měli dokázat zvládnout. Musí začít u sebe, uvědomit si o co hrají. Ve Spartě nelze dělat takové chyby."

    David Horejš (trenér Českých Budějovic): "Jsme moc šťastní a spokojení, konečně jsme dokázali dobrý výkon podpořit výhrou a je to o to cennější, že se to podařilo na Letné. Moc jsme to vítězství potřebovali, podali jsme týmový výkon a fungovali jako jak tým. Máme, co dělat, abychom napravili ty předchozí ztráty, třeba už ve středu s Bohemians. Všichni hráči dnes podali super výkon, byla to zasloužená výhra. Srovnání s loňskou remízou 3:3? Nemohu říct, že bychom měli recept na Spartu, ale tehdy jsme byli v jiném rozpoložení. Ale tady musíte mít i štěstí a podržel nás gólman. To všechno hraje roli."

    AC Sparta Praha - SK Dynamo České Budějovice 2:4 (1:1)

    Branky: 33. Karlsson, 63. Krejčí II - 51. a 90.+5 Brandner, 13. Mészáros, 64. Javorek.
    Rozhodčí: Hocek - Caletka, Batík - Rejžek (video).
    ŽK: Pavelka - Čolič, Novák, Javorek, Brandner.
    ČK: 90.+2 Pavelka (Sparta). 
    Bez diváků.

    Sparta: Heča - Vindheim, Plechatý, Lischka, Hanousek - Karlsson, Pavelka, Ladislav Krejčí II, Dočkal, Plavšič (65. Minčev) - Juliš. Trenér: Kotal.

    Č. Budějovice: Drobný - Čolič (46. Novák), Králik, Talověrov, Skovajsa - Čavoš, Javorek (90.+1 Havel) - Brandner, Mészáros (73. Mršič), Šulc (87. Valenta) - Van Buren. Trenér: Horejš.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.