<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    5. kolo | neděle 27/09/2020, 18:00 | Stadion Na Litavce | O2 TV Sport

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 1 800 diváků (20 % z kapacity 9 100) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Rozhodčí: M. Zelinka - J. Paták, K. Hájek (J. Musil) | VAR: O. Lerch | AVAR: M. Vlček
    Video
    Reportáž

    Příbram v minulém kole nehrála na Slovácku kvůli 13 pozitivním testům na koronavirus v týmu. Středočeský celek dal nakonec proti Spartě dohromady velmi solidní sestavu a hráči jako by chtěli ukázat, že si možnosti znovu hrát váží. Favorita v úvodu i díky nasazení přehrávali a měli také první možnost po Rezkově ráně z voleje.

    Hosté se poprvé v sezoně vrátili k rozestavení se čtyřmi obránci a byli těžkopádní, opět však potvrdili, že se jim nemůže nechat prostor na rychlou akci. Ve 24. minutě se Sparta poprvé dostala k protiútoku, po ose Hložek - Krejčí starší doputoval míč z levé strany po přízemním centru před dobíhajícího Juliše a ten vstřelil pátý gól v ligové sezoně.

    Příbram inkasovaná branka vybudila k další aktivitě. Pinc sice ještě pálil nad, ale v 28. minutě Plechatý nezachytil Vávrův náběh do šestnáctky a domácí vyrovnali.

    Těsně před pauzou však Příbramští nezvládli na pohled jednoduchou situaci u rohového praporku, kde Karlsson vybojoval míč v souboji s Cmiljanovičem, poslal míč před branku a Krejčí starší se prosadil hlavou. Levý záložník dal první gól po návratu z Itálie.

    Brzy po pauze přišla Sparta o zraněného Hložka, kterého nahradil Trávník. Chvíli nato se poprvé v letenském dresu dostal v ligovém utkání na trávník i příbramský odchovanec Polidar. Domácí sice byli nadále aktivní, ale s přibývajícími minutami jim zřetelně docházely síly a neměli už příliš šancí na obrat.

    Hosté neměli nijak viditelně navrch, definitivně pod kontrolu zápas dostali až v 69. minutě. Na Dočkalův centr z rohového kopu si naskočil mladší z dvojice Krejčích a hlavou definitivně rozhodl.

    Ohlasy:

    Pavel Horváth (asistent trenéra Příbrami): "Zápas jsme zvládli solidně, ale Sparta ukázala, v čem je lepší a zaslouženě vyhrála. Stačily jí dvě šance, z kterých dala dva góly. Produktivitou nás tak jasně předčila, přestože jsme 70 minut byli určitě vyrovnaným soupeřem. My jsme v tomto složení trénovali čtyři dny a zápas zvládli velmi dobře, ale ztracené body teď musíme přivézt z Liberce. Není to jednoduchý vstup do sezony, potkávají nás různé potíže, ale my se s tím musíme vyrovnat. O sestavě jsme měli po příchodu Folprechta a ukončení karantén u hráčů jasno od úterý, protože další hráči k dispozici prostě nebyli. Alespoň dostali šanci mladí hráči a určitě nezklamali."

    Václav Kotal (trenér Sparty): "Očekávali jsme důraznou hru od soupeře a to nám dělalo problémy, přestože jsme chtěli jejich hru eliminovat i hrou na čtyři obránce. Byli jsme příliš statičtí, pomalu jsme kombinovali, hra se mi moc nelíbila. Zlepšení přišlo až ve chvíli, kdy jsme dali míč na zem, znovu jsme navíc dokázali být hodně produktivní. O přestávce jsem byl hodně kritický, naštěstí přišel poměrně brzy třetí pojišťovací gól. Čekají nás v příštím týdnu dva zápasy, zase budeme mít možnost vyzkoušet další hráče. Hložka jsme střídali, protože měl zraněný kotník ze začátku utkání a po pauze se přidalo i roztržené koleno. Raději jsme ho šetřili. Radost máme z toho, že se každým zápasem zlepšuje Láďa Krejčí starší, ale on bude ještě lepší."

    1. FK Příbram – AC Sparta Praha 1:3 (1:2)

    Branky: 28. Vávra – 24. Juliš, 45. Ladislav Krejčí I, 69. Ladislav Krejčí II.
    Rozhodčí: Zelinka – Paták, Hájek – Lerch (video).
    ŽK: Pinc, Rezek (oba Příbram).
    Diváci: 1800 (limit 2000 diváků na stadionu).

    Příbram: Kočí – Nový, Tregler, Kleščík, Cmiljanovič – Soldát (85. Budínský), Folprecht – Pilík (73. Belej), Rezek, Vávra (73. Boakye) – Pinc (66. Hájek). Trenér: Čuhel.

    Sparta: Heča – Plechatý, Čelůstka, Hanousek – Karlsson (62. Polidar), Ladislav Krejčí II, Sáček, Dočkal, Ladislav Krejčí I – Juliš (81. Kozák), Hložek (50. Trávník). Trenér: Kotal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.