<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    3. kolo | sobota 12/09/2020, 17:00 | AGC Aréna Na Stínadlech | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 2 193 diváků (13 % z kapacity 17 078) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Tepličtí po dvou venkovních zápasech poprvé po rekonstrukci hrací plochy nastoupili doma a nový trávník se mohl dočkat rychlého gólového křtu. Už ve čtvrté minutě totiž Kučera z přímého kopu nastřelil tyč. Vzápětí mohli skórovat hosté, kteří po rychlém brejku po ráně Kohúta rovněž trefili tyč. Míč se odrazil k Ciciliaovi, jenž ho ale nedokázal usměrnit do opuštěné branky.

    Oba týmy úvodní chyby v defenzivě zjevně vyděsily a v dalším průběhu hry si obrany dávaly již větší pozor. Domácí pak byli blíže vedení. Po půlhodině hry dostali soupeře na chvíli na pod tlak a ve 37. minutě neměli Trubač a Žitný daleko k úvodní trefě, ale zmatku v šestnáctce Slovácka využít nedokázali. Hosté se mohli dočkat branky těsně před poločasem, ale hlavička Kadlece po rohu nebyla dostatečně důrazná.

    Druhý poločas začal ve vlažnějším tempu, ale brzy znovu přišly šance na obou stranách. Zatímco domácí Mareš velkou možnost neproměnil, Slovácko se vzápětí ujalo vedení. V 62. minutě se dostal na zadní tyči k hlavičce Kohút a protlačil míč za brankovou čáru. Dal svůj premiérový ligový gól.

    Teplická ofenziva neměla svůj den. Jindy nebezpečné útočné duo Řezníček s Marešem se nedokázalo prosadit a do šancí se dostávali spíše hráči ze středu pole. Nebezpečně pálili Kučera a Paradin, jenže ani oni nedokázali srovnat.

    V druhé minutě nastaveného času naopak hosté po brejku přidali druhý gól. Střídající Kliment se přes faul Paradina před šestnáctkou dostal zpět na nohy a do odkryté branky, kde chyběl po předchozí akci gólman Grigar, zvýšil. V lize skóroval po více než pěti letech. Slovácko zvítězilo v Teplicích poprvé od března 2013.

    Ohlasy:

    Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Soupeř dokázal lépe proměnit své šance, a proto vyhrál. Ale my už ani nezačali dobře, Slovácko se mi zdálo silnější na míči. Zápas se nakonec lámal po hodině hry. My velkou šanci neproměnili a pak jsme udělali několik chyb, které vedly ke gólu soupeře. Nedokázali jsme udržet míč v útoku, trápí nás forma některých hráčů. Po rychlém střídání dnes nevyšel ani vstup Radostovi. Čekám od naší hry více, po výhře v Příbrami jsme rozjeli sezonu dobře, ale teď jsme dvěma prohrami pohrdli posunout se výše. Uvažujeme ještě o příchodu některých nových hráčů, ale pokud někdo přijde, tak pouze hráč, o kterém budeme stoprocentně přesvědčeni, že nám pomůže."

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "V prvním poločase jsme podle mého soudu byli aktivnější, ale nepoměnili jsme žádnou šanci. Teplice se dostaly k naší brance pouze po našich prohraných soubojích. Vstup do druhého poločasu nám nevyšel, ale přežili jsme šanci Mareše a to bylo pro další vývoj důležité. Po našem gólu jsme si už vítězství uhlídali, proto si myslím, že je zasloužené. Utkání rozhodla branka Kohúta, který hrál v této sezoně poprvé v základní sestavě. Na jaře zde šanci neproměnil a dnes v úvodu opět. I proto jsem rád, že se mu nakonec podařilo skórovat. Vstup do sezony nám vyšel, je za tím spousta tvrdé práce celého týmu. Snad se nám podaří na dnešní výhru navázat i v dalších kolech."

    FK Teplice - 1. FC Slovácko 0:2 (0:0)

    Branky: 63. Kohút, 90.+1 Kliment.
    Rozhodčí: Rejžek - Moláček, Matoušek.
    ŽK: Vondrášek, Žitný, Paradin - Navrátil, Havlík, Kadlec.
    Diváci: 2193 (omezený počet).

    Teplice: Grigar - Vondrášek, Heidenreich (89. Ljevakovič), L. Mareček - Hyčka (20. Radosta, 69. Shejbal), Kučera, Trubač, Žitný, Moulis - Řezníček, Mareš (69. Paradin). Trenér: Hejkal.

    Slovácko: Nemrava - Reinberk, Daníček, Kadlec, Kalabiška - Havlík (72. Šimko), Kohút (79. D. Mareček) - Petržela (72. Hellebrand), Sadílek (90. Rezek), Navrátil - Cicilia (79. Kliment). Trenér: Svědík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.