<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    1. kolo | neděle 23/08/2020, 16:30 | Stadion Střelnice | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 1 531 diváků (27 % z kapacity 5 690) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    Jablonec v první půli podle předpokladů více držel míč, ale pardubická obrana pracovala spolehlivě a nepouštěla favorita do šancí. V nezáživném úvodním dějství ani jeden z týmů pořádně nevystřelil mezi tyče a výraznější možnost měl pouze na konci 42. minuty hostující Tischler. Elegantně se zbavil dvou protihráčů a přízemní střelou na bližší tyč těsně minul.

    Vítěz uplynulé sezony druhé ligy i bez zraněné opory Hlavatého držel s domácími krok, a tak se jablonecký kouč Rada pokusil do druhé půle oživit hru týmu nasazením střídajícího Hrubého. Po jeho tečované střele zahrávali Severočeši v 54. minutě roh a další letní posila Martinec hlavičkoval o zem kousek mimo.

    Na opačné straně hostující Černý po centru v dobré pozici netrefil balon. V 57. minutě hlavičkoval Hrubý, mířil však přímo na pardubického brankáře Boháče.

    O čtyři minuty později se už jablonecká letní posila z podobné akce dočkala. Hrubý si naskočil na Holíkův centr z pravé strany a hlavičkou k tyči svým premiérovým soutěžním gólem v dresu Severočechů otevřel skóre.

    Boháče poté protáhl Považanec. Pardubičtí, kteří naposledy hráli první ligy v sezoně 1968/69, drželi naději na nečekaný bodový zisk až do závěru, srovnat však nedokázali. Naopak mohli na konci ještě podruhé inkasovat. Po střele domácího Zeleného zachránil hosty za již překonaným Boháčem obránce a vzápětí se pro změnu proti Podanému vytáhl pardubický gólman.

    Ohlasy:

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Úvodní zápasy jsou takové kostrbaté. Měli jsme nováčka, který hraje ve stejné sestavě už rok. Věděli jsme, že přijedou poctivě bránit, že budou čekat na naši chybu. V první půli měli jeden náznak, kdy jsme blbě vystoupili a málem toho využili. Z prvního poločasu nemám dobrý pocit, nebyl z naší strany vůbec dobrý. Hráli jsme pomalu a nevytvořili jsme si nějakou vyloženou šanci. Na druhou stranu tu byla řada nových hráčů. Do druhého poločasu jsme hráče upozorňovali, že to chce trpělivost, že nějaká šance přijde. To jsme splnili. Udělali jsme jednu změnu, místo Ladry přišel Robert Hrubý. Dokázal podržet míč, dovedl usměrnit hru směrem dopředu. První šanci nedal, ale po dobrém centru Holíka už tu další hlavou proměnil. Byli jsme už živější, nebezpečnější. Měli jsme pak ještě tři slibné situace, ale nedali jsme přesnou finální přihrávku. Až do konce jsme tak museli dávat pozor, abychom uhráli nulu vzadu. Měl jsem ze zápasu velké obavy. Pokud budou hrát Pardubice takhle zodpovědně, budou nepříjemné pro každého. Musím hráčům poděkovat, že to ubojovali a máme tři body. I když tam byly nedostatky."

    Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "První poločas měli domácí větší tlak, ale my jsme byli dobří v obraně. Dobře jsme se posouvali a nepustili jsme domácí do žádných šancí. Paradoxně jsme v závěru měli my největší šanci. Tischler se uvolnil ve vápně a těsně minul branku. Do druhého poločasu jsme vstoupili odvážněji, ale gól jsme nedali. Potom zahrozil Hrubý. Ještě předtím, než vstřelil branku, už jednou hlavičkoval. Podruhé se mu už povedlo šanci proměnit. Potom jsme se snažili to otevřít a domácí si vytvořili ještě dvě šance, které neproměnili. Myslím, že za ten výkon jsme si bod zasloužili."

    FK Jablonec – FK Pardubice 1:0 (0:0)

    Branka: 61. R. Hrubý.
    Rozhodčí: Ardeleanu – Moláček, Hrabovský.
    ŽK: Podaný – Tischler.
    Bez diváků.

    Jablonec: V. Hrubý – Holík, Martinec, Kubista, Podaný – Hübschman, Považanec (88. Krob) – Ladra (46. R. Hrubý), Kratochvíl, Zelený – Schranz (90. Čvančara). Trenér: Rada.

    Pardubice: Boháč – Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka – Jeřábek (77. Huf) – Tischler, Solil, Cadu (73. Pfeifer), Surzyn (77. I Sang-hjok) – Černý (73. Petráň). Trenér: Novotný.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.