<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    Semifinále – 2. zápas, Skupina o Evropu | sobota 27/06/2020, 17:30 | Ďolíček | ČT sport
    2:1
    (0:1)
    První zápas: FCS-BOH 1:2 | Postupující tým: Bohemians Praha 1905

    Góly


    Karty


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Navzdory limitu 5000 osob na sportovních akcích kvůli omezením proti nemoci covid-19 mohlo ze stavebních důvodů zavítat do Ďolíčku jen 1350 fanoušků. Domácí "kotel" se opticky zaplnil více než z poloviny a neustále "Klokany" poháněl vpřed. Jako už tradičně po koronavirové pauze nechybělo za branami stadionu několik příznivců se štaflemi.

    V hostující brance si ve 24 letech odbyl ligový debut Nemrava a na lavičce zůstal zkušený obránce Kadlec. Kapitán Pražanů Jindřišek si připsal 350. start v nejvyšší soutěži.

    Slovácko začalo odvetu výborně a po 91 sekundách skórovalo. Divíškovu přihrávku Jurečka ve vápně šikovně usměrnil k tyči za bezmocného brankáře Valeše. Hosté v tu chvíli potřebovali k postupu ještě gól.

    Domácí se snažili okamžitě odpovědět, jenže Nečas zakončil vedle. Na opačné straně Sadílkova přízemní střela zamířila mimo branku. Po více než půlhodině vypálil Vodháněl z úhlu z přímého kopu jen do gólmana.

    Vzápětí si Valeš poradil s nepříjemnou Jurečkovou střelou k tyči zpoza šestnáctky a o chvíli později Kohútova dělovka skončila mimo. V závěru první půle vypálil z hranice vápna Nečas, ale Nemrava jeho pokus vytáhl.

    Po změně stran si Nemrava poradil s Hronkovou střelou, Vackův pokus zase zamířil nad. Poté Vodháněl zblízka ve skluzu nezužitkoval rychlý brejk domácích. V další šanci Hronkova střela prosvištěla kolem branky. Na druhé straně vystrašilo Valeše Juroškovo zakončení.

    Závěr pro domácí fanoušky přinesl doslova infarktové momenty. Nejdříve Sadílek zblízka neprostřelil Valeše a vzápětí Mosquera po samostatném úniku v první minutě nastavení srovnal.

    Slovácko se hnalo za prodloužením a málem na něj dosáhlo, jenže Kalabiškova tečovaná střela skončila na břevně. Na následný roh si naběhli všichni hostující hráči včetně Nemravy, čehož využil Mosquera, který poslal míč do opuštěné branky. Bohemians porazili v lize Slovácko potřetí za sebou 2:1 a v nejvyšší soutěži s ním neprohráli posedmé po sobě.

    Vršovický celek začne finále skupiny o Evropu příští sobotu na hřišti loňského vítěze této fáze Mladé Boleslavi. Odveta se v Ďolíčku odehraje o tři dny později.

    Ohlasy

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Zápas začal úplně nejhůř, jak jsme si mohli představit. Slovácko hned dalo kontaktní gól z hlediska dvojutkání. Nám trvalo 20 minut, než jsme se vůbec dostali do hry. Chvilku jsme nechtěli hrát a byli jsme pasivní, ale potom jsme se dostali do hry. Druhý poločas byl už nahoru dolů, divákům se to asi muselo líbit. Mohly postoupit oba týmy. V závěru jsme to zlomili. Měli jsme hodně šancí a proměnili jsme je až v závěru."

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Samozřejmě jsme šli do zápasu s tím, že chceme vstřelit rychlý gól, což se nám podařilo. Hlavně v druhém poločase jsme hodně otevírali hru, hráli jsme nahoru dolů a tím vznikaly v naší obranné fázi mezírky. "Klokani", kteří jsou dobří v přechodové fázi, si vytvářeli nějaké věci. S tím člověk musí trošku počítat, nejsme mužstvo, které bude pořád držet balon. Chtěli jsme se tlačit dopředu. Po prostřídání jsme se zase trošku zvedli a měli jsme Sadílkovu a Klimentovu šanci. Pak už jsme hráli vabank a oba góly inkasovali, když jsme to měli "vymydlené". Dvojzápas jsme započali špatně už doma. Musím ale říct, že jsme se s tím v obou zápasech porvali se ctí. Dnes jsme to museli otevřít. Kdyby se hrál normální zápas, tak si myslím, že to možná dotáhneme do vítězného konce. Museli jsme riskovat a hrát opravdu vabank. Je to pohárový zápas, a proto jsme se v něm museli takhle chovat."

    Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 2:1 (0:1)

    Branky: 90.+1 a 90.+4 Mosquera - 2. Jurečka.
    Rozhodčí: Marek - Vlček, Flimmel - Petřík (video).
    ŽK: Hůlka - Sadílek, Daníček, Svědík (trenér).
    Bez diváků.
    První zápas: 2:1, postoupili Bohemians.

    Bohemians: Valeš - Dostál, Köstl, Hůlka, Bartek - Hronek (88. Bederka), Jindřišek, Ljovin (76. Krch), Vacek (60. Květ), Vodháněl (76. Ugwu) - Nečas (60. Mosquera). Trenér: Klusáček.

    Slovácko: Nemrava - Reinberk (78. Kadlec), Hofmann, Daníček, Divíšek - Sadílek, Havlík - Kohút (63. Juroška), Jurečka (63. Dvořák), Navrátil (56. Kalabiška) - Zajíc (78. Kliment). Trenér: Svědík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.