<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    4. kolo, Skupina o titul | neděle 05/07/2020, 17:00 | Generali Česká pojišťovna Arena | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Sparta čtyři dny po triumfu ve finále domácího poháru nad Libercem (2:1) nastoupila bez zraněného Dočkala a jen na lavičce zůstal i další klíčový záložník Kanga nebo gólman Heča. V brance domácích se objevil Nita, pro kterého velmi pravděpodobně šlo o poslední zápas na Letné. V základu nastoupil také talentovaný Karabec.

    A právě sedmnáctiletý záložník odstartoval akci před úvodním gólem. Přesnou přihrávkou našel rozběhnutého Hanouska a po jeho přihrávce se krásně patičkou trefil Hložek. Pro sedmnáctiletého útočníka šlo už o sedmou branku v sezoně a třetí v posledních třech kolech.

    Jablonec se poté probudil a i když Sparta víc držela míč, tak šance počítali hosté. V 38. minutě se vyznamenal Nita, když si poradil s jedovatou hlavičkou Doležala a pohotově zasáhl i při následném závaru, kdy se míč málem odrazil od Krejčího do branky. Chvíli na to nepříjemně vystřelil z voleje Hübschman, ale Nita se zaskočit nenechal.

    Druhý poločase začal jako ten první. Sáček odcentroval a Kozák, který o přestávce nahradil Hložka, se dostal před nedůrazného brankáře Hanuše a připsal si třináctý gól v sezoně. Chvíli na to navíc po individuální akci Hancka přidal čtrnáctý zásah a dotáhl se na nejlepšího střelce ligy Petara Musu ze Slavie.

    Kozák měl na dosah i hattrick, ale v 77. minutě ho zblízka vychytal Hanuš. Jablonecký gólman se poté vyznamenal po závaru v 86. minutě, kdy Kangův pohotový oblouček směřoval do prázdné branky, ale Hanuš se dokázal vrátit a na čáře míč vyrazit.

    Sparta potvrdila, že proti Jablonci se jí doma daří a už pošesté za sebou Severočechům na Letné nedovolila skórovat. Pražané si díky vítězství zajistili třetí místo, na kterém mají kolo před koncem nadstavby náskok devíti bodů před čtvrtým Libercem. Jablonec je čtyři body před Ostravou a má jistou pátou pozici.

    Ohlasy:

    Václav Kotal (trenér Sparty): "V první půli jsme měli málo pohybu, ale naštěstí jsme hned ze začátku dali gól a mohli jsme hrát relativně údržbu. Hra byla na můj vkus hrozně pomalá, ale pomohl nám začátek druhého poločasu, kdy jsme přidali další branku a pak už jsme byli pánem na hřišti. Jsem rád, že jsme se s domácími fanoušky rozloučili vítězstvím a teď už jen neprohrát na Slavii a budeme spokojení. Chtěl bychom, aby Kozák získal krále střelců, to je jednoznačné. Také proto jsme byli domluvení, že dnes naskočí a jsem rád, že mu to vyšlo. Šel do druhého poločasu, kdy už byl Jablonec trochu unavený a je jen škoda, že neproměnil třetí šanci."

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Zase jsme dostali za vyučenou, do obou poločasů jsme vstoupili špatně, přestože jsem na to hráče upozorňoval. A jak se Sparta dostane do vedení, tak při její současné formě je těžké to zremizovat nebo otočit. Sice nastoupila s nějakými změnami, ale u ní a u Slavie je to post za post, protože mají kvalitní hráče. V prvním poločase jsme sice měli nějaké šance, ale Nita chytal velmi dobře. Po druhé brance už Sparta dominovala."

    AC Sparta Praha - FK Jablonec 3:0 (1:0)

    Branky: 48. a 62. Kozák, 3. Hložek.
    Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka - Zelinka (video).
    ŽK: Sáček - Sýkora, Hämäläinen. 

    Sestavy:

    Sparta: Nita - Sáček, Štetina, Hancko (65. Lischka), Hanousek - Vindheim, Karabec (76. Tetteh), Krejčí (55. Kanga), Trávník, Karlsson (76. Frýdek) - Hložek (46. Kozák). Trenér: Kotal.

    Jablonec: Hanuš - Sýkora, Jeřábek, Štěpánek, Krob - Matoušek (65. Hämäläinen), Považanec, Hübschman (75. Pilík), Kratochvíl, Acosta - Doležal (80. Chramosta). Trenér: Rada.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.