<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    3. kolo, Skupina o titul | neděle 28/06/2020, 19:00 | Sinobo Stadium | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Slavistický trenér Trpišovský zamíchal sestavou méně, než se čekalo. V zahajovací jedenáctce nechyběly opory Coufal, Bořil, Kúdela, Ševčík či Stanciu. Mezi tyčemi ale teprve podruhé v lize dostal šanci mladík Markovič. Jablonci stejně jako při nedávném debaklu v Edenu 0:5 v závěru základní části chyběla řada hráčů, někteří kvůli zranění, jiní kvůli tomu, že na severu Čech hostují ze Slavie.

    Od úvodu bylo patrné, že hosté nemají v oslabené sestavě velké šance na úspěch. Pražané dominovali a na konci sedmé minuty otevřeli skóre. Po Stanciuově centru se z první prosadil Musa. Rozhodčí Lerch branku uznal, přestože poblíž stojící Coufal byl v ofsajdu a snažil se zapojit do akce.

    Oba týmy už v první půli kvůli zranění přišly o oporu. Ve 29. minutě vystřídal jabloneckého gólmana Hrubého Hanuš a poté odstoupil ze hry domácí Kúdela.

    O chvíli později slávisté zvýšili. Provodovu střelu zablokoval Plechatý jen k Ševčíkovi a ten poslal míč do odkryté branky. Navázal na minulou vítěznou trefu proti Plzni a ve 100. ligovém duelu zaznamenal desátý gól. Hosté zahrozili až minutu před pauzou, kdy Hämäläinen po rohu s přispěním drobné teče brankáře Markoviče hlavičkoval o zem těsně nad.

    V 53. minutě mohl přidat třetí gól Pražanů Musa, ale Hanuš ho vychytal. Svou druhou branku v utkání slavil chorvatský útočník až pět minut nato. Důrazem obral o míč stopera Štěpánka a samostatný únik zakončil přesně k tyči. Vstřelil 13. gól a posunul se do čela tabulky kanonýrů.

    Jablonec na zdramatizování utkání neměl síly. Naopak zvýšit mohl Coufal, jehož pokus ze strany vyrazil Hanuš. V 79. minutě na poslední chvíli zastavil Pilíkovu střelu do odkryté domácí branky Provod a hosté se tak nedočkali ani jednoho gólu.

    Místo toho ještě znovu inkasovali. Po Stanciuově pasu postupoval v 86. minutě na Hanuše střídající Masopust a nezaváhal. Po Pilíkově zákroku pak ještě domácí měli penaltu, ale Musa ji ve třetí minutě nastavení neproměnil a odmítl premiérový hattrick v české lize. Pražanům chyběl gól k vyrovnání minulé výhry nad Jabloncem 5:0.

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Až na krátkou pasáž na startu druhého poločasu a v úvodu, kdy jsme si na sebe zvykali, to od nás bylo velice dobré. Na to, že jsme v základní sestavě udělali pět změn, to nebylo úplně znát na kompaktnosti. Výkon byl dobrý, i když ne bezchybný. S některými šancemi jsme nenaložili dobře. Je taky třeba říct, že Jablonci chyběli někteří výborní hráči. Celkově jsem rád, že jsme k tomu přistoupili zodpovědně a hodně jsme se tlačili dopředu. Výkon Petara Musy byl asi nejlepší za tu dobu, co tu je. Hlavně u druhého gólu prokázal velký klid. U Ondry Kúdely se jedná o svalové zranění, každopádně je to do konce sezony. Budeme dělat vše pro to, aby byl připravený do startu přípravy na další sezonu."

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Slavia byla celých 90 minut lepší a dominovala. Je vidět, že titul má zaslouženě. Nám dnes chybělo osm hráčů. Tahali jsme za kratší konec, měli jsme tam dvě šance, při kterých jsme měli být důraznější. Slavia je v pohodě, byla jasně lepší, z naší strany není ani co hodnotit. Nebyli jsme pro ni sparingpartner, nevyrovnali jsme se jí prakticky v ničem. Máme ještě dva zápasy, budeme hrát a bojovat až do konce. Máme ještě šanci, ale musíme podat lepší výkon než dnes."

    SK Slavia Praha - FK Jablonec 4:0 (2:0)

    Branky: 8. a 58. Musa, 35. Ševčík, 87. Masopust.
    Rozhodčí: Lerch - Poživil, Ratajová - Adam (video).
    ŽK: Takács, Oscar - Krob, Štěpánek.
    Bez diváků.

    Sestavy:

    Slavia: Markovič - Coufal, Takács, Kúdela (34. Frydrych), Bořil (73. Felipe) - Stanciu, Ševčík (59. Traoré) - Oscar (73. Masopust), Hilál (59. Hellebrand), Provod - Musa. Trenér: Trpišovský.

    Jablonec: Hrubý (29. Hanuš) - Plechatý, Jeřábek, Štěpánek, Krob - Hübschman - Acosta, Pilík, Hämäläinen (68. Chramosta), Černák (46. Macháček) - Doležal (76. Velich). Trenér: Rada.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.