<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    3. kolo, Skupina o titul | neděle 28/06/2020, 16:30 | Doosan Aréna | O2 TV Sport

    Góly


    Hráno bez diváků
    Rozhodčí: P. Orel - K. Hájek, M. Novák (O. Ginzel) | VAR: P. Julínek | AVAR: P. Caletka
    Video
    Reportáž

    Západočeši po středeční porážce 0:1 na Slavii přišli o šanci na mistrovský titul, ale měli už jisté druhé místo. Letenští ještě o konečnou třetí příčku musí zabojovat.

    Před výkopem se držela minuta ticha, respektive minuta potlesku za bývalého plzeňského obránce Mariána Čišovského, který dnes ve 40 letech zemřel na nevyléčitelnou nemoc ALS.

    Sparťané začali aktivněji. Hložek tečovanou střelou minul branku, v 15. minutě byl mnohem blíž vedoucímu gólu kapitán Dočkal, který z dálky napálil břevno.

    Pak převzali iniciativu domácí. Mihálik hlavičkoval na branku. Chybu Karabce pak napravil brankář Nita, jenž odvrátil míč před Hořavou a pak zlikvidoval i Kayambovu dorážku. Ve 30. minutě se blýskl i plzeňský gólman Hruška a zblízka vychytal volného Tetteha.

    Hostující trenér Kotal do druhého poločasu už neposlal Dočkala a Hložka, které pravděpodobně šetřil na středeční finále MOL Cupu s Libercem. Z lavičky naskočili Kanga a ligový debutant Horák.

    Plzeňští v 56. minutě otevřeli skóre. Hořava z rohového kopu našel Chorého a ten hlavou nedal Nitovi šanci. Rumunský brankář, chytající 50. zápas v české lize, poté vyrazil rány Mihálika a Čermáka.

    Po drtivém tlaku domácích si vytvořili velkou šanci i sparťané. Drchalovu střelu po rychlém průniku ale zneškodnil Hruška. V 65. minutě přidal druhý gól Viktorie Michálik, když zblízka zužitkoval Chorého přihrávku.

    Domácím v závěru zkomplikoval cestu za vítězstvím náhradník Kopic, který za šlápnutí na Vindheima dostal v 85. minutě červenou kartu. Tu rozhodčí Orel udělal až po zhlédnutí videa, původně dal plzeňskému záložníkovi jen žlutou.

    Letenští zužitkovali přesilovku už po třech minutách. Hodně prostoru dostal Moberg Karlsson a švédský náhradník tečovanou střelou snížil.

    Plzeň už těsný náskok udržela a doma v lize Spartu počtvrté za sebou porazila a podesáté v řadě s rivalem neprohrála.

    Hlasy po utkání:

    Adrian Guľa (trenér Plzně): "Bylo třeba, abychom si k tomu (úmrtí Mariána Čišovského) něco řekli, protože to bylo opravdu velmi silné. Děkuji panu (generálnímu manažerovi Adolfu) Šádkovi, že nám s tím pomohl i zkušeným hráčům, že to takovým způsobem uchopili. Jsem rád, že se podařilo zápas se Spartou velmi solidně odehrát a ještě vyhrát, což je v tento moment samozřejmě v úvozovkách skoro nepodstatné. Bylo důležité, aby chlapci vyslali takový signál svému velkému kámošovi a velkému člověku. Jsem rád, že chlapci dokázali odehrát takový zápas po tom všem, co se stalo."

    Václav Kotal (trenér Sparty): "Hlavně v prvním poločase jsme byli Plzni vyrovnaným soupeřem. Měli jsme tam i několik dobrých možností, bohužel se nám nepodařilo nějakou využít. Škoda, že jsme dostali gól ze standardní situace. Pak tam Drchal šel sám na branku, neproměnil, a z protiútoku jsme dostali druhý gól. Prohráli jsme po nějaké době, ale musíme na to zapomenout a soustředit se na středeční finále poháru. Měli jsme tam ve druhém poločase takový výpadek ve středu pole. Ale šancí jsme měli dost. Plzeň vyhrála zaslouženě."

    FC Viktoria Plzeň - AC Sparta Praha 2:1 (0:0)

    Branky: 56. Chorý, 65. Mihálik - 88. Moberg Karlsson.
    Rozhodčí: Orel - Hájek, Novák - Julínek (video).
    ŽK: Kayamba - Drchal, Vindheim.
    ČK: 85. Kopic (Plzeň).
    Bez diváků.

    Sestavy:

    Plzeň: Hruška - Havel, Hejda, Brabec, Kovařík - Kalvach, Čermák, Hořava - Kayamba (71. Řezník), Beauguel (23. Chorý, 90.+1 Pernica), Mihálik (71. Kopic). Trenér: Guľa.

    Sparta: Nita - Vindheim, Mandjeck, Costa, Hanousek - Trávník, Karabec (74. Sáček) - Hložek (46. Horák), Dočkal (46. Kanga), Drchal (65. Karlsson) - Tetteh (78. Patrák). Trenér: Kotal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.