<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    1. kolo, Skupina o titul | sobota 20/06/2020, 20:00 | Městský stadion Ostrava | O2 TV Sport

    Góly


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Slavia si tři body v Ostravě zajistila brankami Davida Zimy a Jana Bořila z první půle. Domácí David Buchta v 90. minutě snížil, ale hosté ihned kontrovali Petarem Musou. Ligové vítězství v Ostravě si obhájce titulu připsal po necelých pěti letech. Baník doma v nejvyšší soutěži nevyhrál posedmé za sebou a zůstal v tabulce šestý.

    Zatímco minulý týden v závěru základní části při remíze 2:2 v Ostravě vyprodukovala Slavia dvě střely mezi tyče za celé utkání, dnes tuto bilanci srovnala už po třech minutách. Nejprve se Tecl protáhl zprava před Laštůvku, který jeho střelu vyrazil před dalšího slavistu, a následný pokus už místo gólmana na lajně odkopával Stronati.

    Na Slavii bylo vidět, že další klopýtnutí v Ostravě nehodlá dopustit. Od startu byla aktivnější a převahu zužitkovala ve 14. minutě po rohovém kopu Zimou, který z malého vápna nohou usměrnil do sítě Ševčíkův centr. Devatenáctiletý stoper dal svou první ligovou branku.

    Hosté měli i po gólu územní převahu. Baník hrozil ojediněle, ale i to málem stačilo. Potočný dostal v 31. minutě krásný pas za obranu, ale hlavičkou Koláře nepřekonal a svůj desátý gól v ligové sezoně nepřidal.

    Pražané naopak ještě do přestávky šli do dvougólového trháku. Nadýchaný lob Stanciua za ostravskou linii ve 43. minutě z první umístil hlavičkou k tyči Bořil.

    Domácím se ani ve druhé půli nedařilo vytvořit na soupeře tlak, Slavia měla zápas pod kontrolou. V 62. minutě po brejku skórovala potřetí, ale Tecl zakončoval z ofsajdu a gól neplatil.

    Šance na mokrém terénu a za soustavného mrholení přibývaly jen na straně Slavie. Zpětnou přihrávku Kaloče v 69. minutě vystihl Masopust, ale Laštůvka jeho sólo zneškodnil stejně jako další ránu slavistického křídla o sedm minut později.

    Baník byl skoro celé utkání bezzubý. Až v 90. minutě mu vyšla přímočará akce, Kuzmanovič vysunul Buchtu, který blafákem vstřelil svůj první ligový gól. Hosté ale drama ihned utnuli pojišťující trefou střídajícího Musy po přihrávce od Oscara.

    Ohlasy

    Luboš Kozel (trenér Ostravy): "Jsme zklamaní, protože jsme prohráli, ale Slavia byla lepší. Vyhrála zaslouženě, přesto náš výkon paradoxně do ofenzivní fáze byl lepší, než když jsme minule s nimi remizovali. Bohužel do defenzivy jsme udělali více chyb než minule. Začalo to standardkou, dnes se díky ní Slavia dostala do vedení. V první půli jsme byli nebezpeční, měli dvě situace na gól, hlavně Potočného hlavička měla skončit gólem. Bohužel se nám nepodařilo vyrovnat a Slavia těsně před půlí zvýšila vedení, ukázala její zkušenost a efektivita. Druhý gól byl asi klíčový moment zápasu."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "S výsledkem i výkonem jsme spokojeni. Dobře jsme do zápasu vstoupili, i když Baník hrál taky dobře a díky Kolářovi jsme přežili za stavu 1:0 hlavičku Potočného. To byl ale jeden výpadek, druhý přišel až v 90. minutě při gólu domácích na 1:2. Dva krizové momenty jsme přežili, naštěstí v nastavení nás rychle Musa uklidnil. Všechno bylo pozitivní až na ty dva momenty. Celkově to bylo zajímavé utkání nahoru dolů z obou stran, hodně se mi to líbilo a bylo to hodně fotbalové na rozdíl od toho nedávného vzájemného zápasu. Nám pomohl dobrý vstup, kdy jsme prvních 15 až 20 minut jsme hráli velice dobře."

    FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha 1:3 (0:2)

    Branky: 90. Buchta - 14. Zima, 43. Bořil, 90.+2 Musa.
    Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch - Marek (video).
    ŽK: Jirásek, Kuzmanovič, Fleišman - Ševčík, Musa.
    Bez diváků.

    Ostrava: Laštůvka - Jánoš, Pokorný, Stronati, Svozil, Fleišman - Potočný (81. Baroš), Kaloč (81. Drozd), Jirásek (65. Smola), Lalkovič (65. Buchta) - Šašinka (56. Kuzmanovič). Trenér: Kozel.

    Slavia: Kolář - Coufal, Frydrych, Zima, Bořil - Ševčík (75. Traoré), Holeš - Masopust (82. Oscar), Stanciu (86. Takács), Provod - Tecl (86. Musa). Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.