<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    1. kolo, Skupina o titul | sobota 20/06/2020, 17:30 | Generali Česká pojišťovna Arena | O2 TV Sport

    Góly


    Karty


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Do první šance se už ve čtvrté minutě dostal domácí Sáček, jehož střelu brankář Liberce Nguyen reflexivně vyrazil. Na druhé straně zahrozil technickou střelou Baluta, ale také gólman Sparty Heča předvedl povedený zákrok.

    V deváté minutě už se měnilo skóre. Po rohovém kopu zamířil hlavou k tyči stoper Hancko. Vedení Spartě vydrželo do 28. minuty, kdy si dal vlastní gól Frýdek. Domácí obránce byl přitom na hřišti pouhé dvě minuty poté, co vystřídal zraněného Vindheima.

    Letenští si ale ještě před přestávkou vzali vedení zpátky. Nguyen si nejprve poradil s tvrdou ranou Hanouska, ale k míči se posléze dostal Karlsson. Po jeho centru posunul Frýdek hlavou na Sáčka a ten v pádu poslal balon do odkryté branky.

    Po přestávce úroveň zápasu výrazně upadla a na Letné byl k vidění hlavně boj, fauly a nepřesnosti. Z šedi průměru vytrhla druhý poločas až šťastná branka Krejčího, který po centru sice hlavičkoval do břevna, ale míč se poté od Nguyena odrazil do branky. Gól byl nakonec klasifikován jako vlastní.

    V závěru ještě mohl snížit Beran, ale trefil pouze Heču a Slovan vzápětí v posledních sekundách zápasu inkasoval počtvrté. Na střílený centr od Hložka si na vzdálenější tyči naběhl Tetteh a z velkého úhlu s pomocí dalšího odrazu od Nguyena skóroval. Liberecký gólman si tak během patnácti minut vstřelil dvě vlastní branky.

    Sparta má díky šesté ligové výhře za sebou na třetím místě tabulky čtyřbodový náskok před Jabloncem, ale Severočeši mají k dobru nedělní duel s druhou Plzní. Liberec naopak nedokázal navázat na dvě vítězství nad Letenskými ze základní části a může přijít o páté místo.

    Ohlasy

    Václav Kotal (trenér Sparty): "Jsem rád, že jsme vyhráli, ale Liberec byl velmi těžký soupeř a rozhodla naše větší efektivita. Liberec hrál poslední zápasy z bloku a předpokládali jsme, že tak budou hrát i u nás. Jsou nepříjemní na protiútok, mají tam tři čtyři nesmírně rychlé hráče. Na druhou stranu návrat některých jejich hráčů nebyl takový a jsem rád, že se nám toho povedlo využít. Nelíbil se mi začátek utkání. Připravovali jsme se na to, že nesmíme ztrácet ve středu hřiště. Bohužel v prvních 10 minutách tam byly tři zbytečné ztráty a Liberec z toho měl několik příležitostí. Naštěstí je nedokázal realizovat a pak přišly naše góly. Jeden ze standardky, druhý po centru ze strany. Ukázal, kudy vede cesta. Jsem rád, že se nám to povedlo dotáhnout až do konce. Teď nás čeká finále poháru, ale v Liberci to bude ještě trošku těžší zápas."

    Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Sparta má sílu v šestnáctce, to jsme věděli. V první půli jsme měli dobré možnosti, které jsme nedotáhli a tam se lámal chleba. Sparta nás potrestala, skoro bych řekl, laciným gólem před poločasem. To jsme měli zachytit, i když tam teda odvedl dobrou práci hráč Sparty. Po přestávce jsme se snažili s tím něco udělat, ale už jsme se do ničeho nedostávali. Zase jsme pak dostali laciný gól, tam měl jít Filip z brány. Pak už jsme to hráli tak, abychom pošetřili některé hráče, aby naši mladí z akademie ochutnali Spartu a něco se naučili."

    AC Sparta Praha - FC Slovan Liberec 4:1 (2:1)

    Branky: 9. Hancko, 43. Sáček, 75. a 90.+3 vlastní Nguyen  - 29. vlastní Frýdek.
    Rozhodčí: Ardeleanu - Moláček, Caletka - Houdek (video).
    ŽK: Trávník - Malinský, Baluta, Hoftych (trenér), Hromada.
    Bez diváků.

    Sparta: Heča - Sáček, Štetina, Hancko, Hanousek - Vindheim (26. Frýdek), Krejčí, Kanga (76. Karabec), Dočkal (63. Trávník), Karlsson (76. Hložek) - Kozák (63. Tetteh). Trenér: Kotal.

    Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Mikula - Malinský (65. Rondič), Alibekov (57. Beran), Mara, Hromada (78. Michal), Pešek (57. Zeman) - Baluta (78. Fukala). Trenér: Hoftych.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.