<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    30. kolo, Základní část | neděle 14/06/2020, 17:00 | Stadión U Nisy | ČT sport

    Góly

    Bez branek


    Karty


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Liberec mohl v páté minutě otevřít skóre, když přihrávka Malinského prošla za obranu Baníku k Peškovi, ale jeho zakončení vystihl brankář Laštůvka, který si poradil i s dorážkou Baluty. Rumunský záložník o sedm minut později zamířil z pozice těsně za šestnáctku vedle levé tyče ostravské branky.

    Liberec měl převahu a domácího gólmana Nguyena ohrozil až ve 14. minutě Potočný, ale ze strany hostů do bylo na dlouho vše. Slovan měl možnosti, ale po Marově centru za obranu Malinský zblízka ztroskotal na Laštůvkovi  a potom těsně minul po přihrávce Hromady Baluta. Na druhé straně zblokoval Holzerův pokus Kačaraba.

    Po pauze měl první náznak šance Malinský, který o chvíli později otestoval Laštůvku i střelou z hranice šestnáctky. Další nebezpečnou ránu na něj vyslal i Baluta. V 59. minutě pomohlo Baníku břevno, které dorážející trefil Mikula.

    Další průběh už velké šance nenabídl. Baník se těžko prosazoval přes obranu Liberce, ale v závěru ještě zahrozil. Talent Drozd, který v sobotu oslavil 17. narozeniny, ale odražený balon netrefil ideálně.

    Ohlasy

    Pavel Hoftych (trenér Liberce): „Byl to těžký zápas. Ostrava je vždycky velmi dobrý tým, který je dobře organizovaný a hodně soubojový. My jsme chtěli hrát aktivně a vytvořit si šance hlavně přes průnikové přihrávky. Šancí jsme měli hodně, bohužel jak v prvním, tak ve druhém poločase nám chybělo buď správné řešení nebo kousíček. Je to škoda, chtěli jsme vyhrát, máme bod a skončili jsme na pátém místě. Jdeme do nadstavby v takové skupině čtyř mančaftů a uvidíme. Budeme se snažit, abychom nasbírali ještě nějaké korálky a z té sezony vyždímali ještě víc."

    Luboš Kozel (trenér Ostravy): Pozitivum utkání je, že jsme v Liberci neprohráli, abychom neměli z šestého místa ztrátu už pět bodů, což by bylo hodně těžko realizovatelné z hlediska nějakého posunu. Musím ale říci, že bod byl šťastný nebo zlatý, můžeme hodně děkovat i Laštymu (brankáři Laštůvkovi), který chytil šance domácích. Věděli jsme, jak hrajou, že mají vepředu rychlé hráče a jsou zisku míče nebezpeční. Přesto jsme udělali několik chyb hlavně ve středu pole, kde jsme jim darovali protiútok a oni se dostávali do těchto situací. Měli jsme i pasáže, kdy jsme byli taky silní na míči, což se zlepšilo oproti minulým zápasů, ale naše snaha většinou končila u pokutového území. Kazí mi radost, že máme asi na dýl zraněného Martina Filla, což je náš jediný pravý bek."

    FC Slovan Liberec - FC Baník Ostrava 0:0

    Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Horák - Lerch (video).
    ŽK: Mara, Malinský - Šašinka.
    Bez diváků.

    Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Mara, Mikula - Alibekov, Hromada - Malinský, Baluta, Pešek (86. Zeman) - Kuchta (77. Rondič). Trenér: Hoftych.

    Ostrava: Laštůvka - Fillo (33. Svozil), Pokorný, Stronati, Holzer - Kaloč, Hrubý (89. Drozd) - Potočný, Kuzmanovič, Buchta (61. Reiter, 89. Baroš) - Šašinka (61. Lalkovič). Trenér: Kozel.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.