<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    30. kolo, Základní část | neděle 14/06/2020, 17:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Trenér Sparty Václav Kotal udělal v sestavě oproti minulému kolu hned sedm změn, jeho tým totiž ve středu čeká semifinále Poháru FAČR s Plzní. Po více než roce se v základu objevil útočník Václav Drchal.

    Více ze hry ale měli v úvodu domácí. Už ve 4. minutě se Zajíc prosmýkl za obranu Pražanů, ale svého bývalého spoluhráče Heču v brance Sparty nepřekonal. Nepřesně mířil ve 12. minutě i Sadílek a v 19. zatopil obraně Sparty Kalabiška, ale duo Costa - Heča závar vyřešilo.

    Hosté se dopředu dostávali pozvolna. Po deseti minutách pálil těsně vedle Krejčí, v druhé části první půle pak Sparta převzala na chvíli iniciativu, ale žádné střelecké příležitosti si nevytvořila. Naopak potlesk si za tvrdou střelu těsně nad vysloužil na sklonku půle domácí záložník Havlík.

    Hned po změně stran mohl otevřít skóre Štetina, který zblízka po rohu trefil jen obránce domácích. Druhou část zápasu začala Sparta i zásluhou změn v sestavě mnohem odvážněji a v 57. minutě sklepl Tetteh míč na nohu Karlssona, ale gól z toho nepadl.

    Z ojedinělého útoku domácích mohl skórovat Navrátil, jenže ve velké šanci přestřelil. Sparta svoji převahu zužitkovala v 66. minutě, kdy křižnou střelu z úhlu dorazil do sítě na hranici ofsajdu Vindheim. Hlavní sudí Franěk gól po konzultaci s videorozhodčím uznal.

    Snahu o korekci výsledku výsledku rozbil domácím rychlý protiútok Sparty, kdy po přihrávce Tetteha dorážel míč pohodlně do brány Kanga. Tím bylo o dělbě bodů rozhodnuto, Sparta si výhru za výkon ve druhé půli zasloužila.

    Ohlasy:

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Myslím si, že zápas měl dva rozdílné poločasy. V prvním jsme byli hodně aktivní, ale bohužel jsme nedali pár šancí, střely skončily mimo branku. Byli jsme pohybliví, dobře jsme Spartu doráželi, nepouštěli jsme je do ničeho. Po přestávce se výkon hostí zvedl, přišla tam jejich kvalita. My jsme postrádali pohyb, nechali jsme volného hráče v šestnáctce a byl z toho gól podobně jako v minulém zápase s Bohemians. Když Sparta vedla, zvedlo se jí sebevědomí a využila toho. Tam se lámal zápas. My jsme šance nedali, oni ano, projevila se kvalita hráčů Sparty ve finální fázi a taky šířka jejich kádru."

    Václav Kotal (trenér Sparty): "Věděli jsme, o co hrajeme, chtěli jsme vyhrát a jsem rád že se to povedlo. V první půli hráli hodně mladí, taky tam měli dobré věci, ale po přestávce rozhodla kvalita. Ve druhém poločase jsme byli dominantní a zaslouženě jsme vyhráli. Využil jsem pět střídání, čímž jsem posílil kvalitu o rychlostně vybavené hráče. To se nám povedlo. Teď je sled zápasů tak rychlý, ve středu nás čeká semifinále poháru s Plzní, které nám ukáže, zda jsme na dobré cestě."

    1. FC Slovácko – AC Sparta Praha 0:2 (0:0)

    Branky: 65. Vindheim, 79. Kanga.
    Rozhodčí: Franěk - Vlček, Flimmel - Rejžek (video).
    ŽK: Divíšek - Sáček.
    Bez diváků.

    Slovácko: Porcal - Juroška, Kadlec, Daníček, Divíšek (81. Reinberk) - Havlík, Sadílek (68. Mareček) - Navrátil (71. Kohút), Dvořák, Kalabiška - Zajíc (81. Jurečka). Trenér: Svědík.

    Sparta: Heča - Sáček, Costa, Štetina, Hanousek - Hložek (63. Vindheim), Krejčí, Dočkal (80. Trávník), Karabec (63. Kanga), Frýdek (46. Karlsson) - Drchal (46. Tetteh). Trenér: Kotal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.