<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    29. kolo, Základní část | středa 10/06/2020, 18:00 | Stadion Střelnice | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Karviné ze zdravotních důvodů chybělo hned několik stabilních hráčů základní sestavy, Jablonci zase na poslední chvíli před zápasem vypadl ze hry zraněný kapitán Hübschman.

    Domácí začali aktivněji a ve třetí minutě měli první velkou šanci. Po rohovém kopu se dostal do zakončení stoper Jeřábek, ale trefil jen brankáře Bolka a na gól z minulého kola v Teplicích nenavázal. Ve 14. minutě mířil mimo Sýkora a Severočeši se neprosadili ani z dalších standardek.

    Karviná v závěru první půle vyrovnala hru, k vyložené šanci se ale nedostala. Po změně Slezané začali aktivněji a zahrozili po standardce, Šindelář ale mířil nad.

    V 58. minutě udeřili domácí. Po centru z pravé strany se míč odrazil k Sýkorovi a ten přízemní střelou překonal Bolka. Jablonecký záložník se v lize trefil poprvé od února a po koronavirové pauze. V této sezoně nejvyšší soutěže skóroval už poosmé.

    Pojistku mohl přidat v 82. minutě Kratochvíl, který však po centru od Kroba hlavičkoval těsně vedle. Domácí nakonec málem za neproměněnou šanci pykali, střídající Tijani v 87. minutě v úniku pálil do boční sítě. Karviná venku už devět ligových zápasů nevyhrála a neskórovala. V nastavení se neprosadil na druhé straně ani domácí Chramosta.

    Rozhodčí Adámková odřídila jako hlavní sedmý ligový zápas. Tentokrát se obešla bez vyloučení a k pěti červeným kartám z předchozích duelů žádnou další nepřidala.

    Ohlasy

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Pro nás to bylo celkem složité utkání. Karviná tu některé hráče neměla, ale myslím, že jsme k tomu přistoupili zodpovědně. Věděli jsme, že musíme doma bodovat, že tabulka byla všelijaká. Při rozcvičování nebyl stoprocentně zdravý Tomáš Hübschman, to byl určitý zásah těsně před zápasem, ale Pilík odvedl hodně kvalitní výkon. V prvním poločase jsme hosty do žádné šance nepustili. Měli jsme hodně standardek, i dobře kopnutých, ale nebyli jsme důrazní v šestnáctce. Do druhé půle jsme si řekli, že nemůžeme na nic čekat, že se nesmíme zatáhnout, že je to zápas, kdy soupeř čeká na naši chybu. Vstřelili jsme branku Sýkorou, dostali jsme se do vedení, to nás malinko uklidnilo. Soupeř vrhnul vše do ofenzivy, my jsme v závěru měli líp vyřešit brejky. Udělali jsme dvě školácké chyby a kdyby měla Karviná více klidu, mohla nás potrestat. Dotáhli jsme to do vítězného konce, i když je vidět, že herní pohoda teď není stoprocentní. Ale musím hráče pochválit, splnili jsme cíl dostat se do té šestky."

    Juraj Jarábek (trenér Karviné): "Je jasné, že jsme smutní. Stále bojujeme o záchranu a každý bod je pro nás velmi důležitý. Myslím, že dnes jsme mohli z tohoto zápasu vytěžit minimálně bod. To, co jsme od domácích očekávali, to hráli. Vycházeli jsme z dobře organizované obrany. Přežili jsme v úvodu standardku, tam nás Bolek podržel. Pak Jablonec neměl nic vážnější až do toho gólu. Byly tam dvě kritické situace. První jsme přežili, z druhé nám dal Sýkora gól po dvou minelách. Dělali jsme se zápasem, co jsme mohli. Věřili jsme, že jedna šance přijde. Přišla, ale bohužel ji Tijani neproměnil. Jdeme dál, já klukům už druhý zápas nemám co vyčítat. Nezklamali jsme. Ale ta statistika venku, nula gólů v devíti zápasech, o lecčems svědčí. Pokud chceme s takhle silným soupeře něco uhrát, musíme skórovat."

    FK Jablonec – MFK Karviná 1:0 (0:0)

    Branka: 58. Sýkora.
    Rozhodčí: Adámková – Dobrovolný, Dresler.
    ŽK: Kratochvíl – Ndefe, Santos, Želizko.
    Bez diváků.

    Jablonec: Hrubý – Holík, Jeřábek, Plechatý, Krob – Považanec – Pleštil (80. Matoušek), Kratochvíl, Pilík (89. Hämäläinen), Sýkora (90. Chramosta) – Doležal. Trenér: Rada.

    Karviná: Bolek – Ndefe, Santos, Šindelář, Čonka – Hanousek, Mangabeira (77. Tijani) – Lingr, Kubala (71. Želizko), Taiwo (77. Guba) – Vukadinovič (88. Stropek). Trenér: Jarábek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.