<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    29. kolo, Základní část | středa 10/06/2020, 18:00 | Generali Česká pojišťovna Arena | O2 TV Fotbal

    Góly

    • Bez branek

    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Díky pondělnímu navýšení počtu diváků na sportovních akcích na 500 osob se na hlavní tribuně sešlo několik desítek sparťanských příznivců z fanklubů. Znovu nechybělo ani předem nahrané fandění ozývající se z reproduktorů.

    Sparťanský kouč Kotal oproti sobotnímu zápasu na hřišti Bohemians 1905 udělal v základní sestavě čtyři změny. Na lavičce zůstal Dočkal, jehož kapitánskou roli zastal Kozák. Premiérový start v základní sestavě v nejvyšší soutěži si připsal šestnáctiletý Karabec, třetí nejmladší střelec v historii ligy. Poprvé od 1. září nastoupil v lize brankář Nita.

    Opavského gólmana Fendricha jako první ohrozil v osmé minutě z dálky Karlsson, který však jen vystřelil do jeho náruče.

    O tři minuty později se už Letenští dočkali. Výbornou souhru a rychlý sled přihrávek po ose Vindhem, Karabec, Karlsson dovršil zblízka ve vápně Kozák. Opavský odchovanec se jedenáctou brankou v ligovém ročníku dotáhl v tabulce nejlepších střelců na svého spoluhráče Kangu a Budínského z Mladé Boleslavi.

    Na druhé straně zahrozila i Opava, ale Dordičova hlavička v šestnáctce zamířila přímo do Nitových rukavic. Po skoro půl hodině hry se míč ve vápně odrazil ke Karabcovi, jenže Fendrich jeho druhý ligový gól odmítl a odvrátil míč na roh. Po něm hlavičkoval těsně vedle branky Hancko.

    Po pauze nedokázal pojistit náskok domácích zblízka Karlsson. V 66. minutě hosté málem srovnali. Ke kapitánu Žídkovi se po rohovém kopu odrazil míč, který skončil na tyči.

    Domácí pojistili vítězství v 71. minutě. Karabec si obehrál Schaffartzika, nacentroval před branku a Frýdek pomocí odrazu od Jursy zvýšil na 2:0. Další trefy mohli přidat Mandjeck s Hložkem, ale nezakončili přesně. V závěru si odbyl debut v nejvyšší soutěži osmnáctiletý záložník hostů Ščudla. V nastaveném čase vytáhl Nita Žídkovu ránu na roh.

    Pražané zdolali Opavu v jedenáctém ligovém souboji za sebou, přičemž popáté v řadě s ní neinkasovali. Slezané venku v nejvyšší soutěži nezvítězili ve čtrnáctém utkání po sobě.

    Ohlasy

    Václav Kotal (trenér Sparty): Vítězství se zrodilo těžko. Byl to víc boj než fotbal, ale jsem rád, že jsme vzadu zase udrželi nulu, což pro nás bylo důležité z hlediska toho, že je to už třetí utkání v řadě. Přece jenom se nám povedlo překonat úpornou obranu Opavy a vstřelit alespoň dva góly."

    Jiří Balcárek (trenér Opavy): Do utkání jsme vstoupili dobře, chtěli jsme Spartu napadat vysoko a nepustit si ji na vlastní polovinu do kombinační hry, ve které je silná, což se nám dařilo. Domácí nás potrestali z jediné šance, kdy jsme propadli na soupeřově polovině. Prohrávali jsme, ale pořád jsme věřili. Povzbuzovali jsme kluky, že to utkání můžeme pořád zvládnout, a to se potvrdilo. Měli jsme šanci, po níž jsme dali tyčku. Tím se utkání lámalo, protože kdybychom dali na 1:1, byl by to jiný zápas. Sparta pak dala z ojedinělé akce gól na 2:0. Spartě dělalo problémy, že jsme hráli hodně nahoře. Projevila se ale zkušenost ve finální fázi."

    AC Sparta Praha - Slezský FC Opava 2:0 (1:0)

    Branky: 11. Kozák, 71. Frýdek.
    Rozhodčí: Marek - Vodrážka, Batík - Královec (video).
    ŽK: Trávník, Hancko, Štetina - Žídek.
    Diváci: omezený počet (limit 500 osob na stadionu).

    Sparta: Nita - Vindheim, Štetina, Hancko, Hanousek - Trávník (46. Sáček) - Karlsson (65. Frýdek), Kanga (75. Mandjeck), Karabec (75. Dočkal), Hložek - Kozák (65. Tetteh). Trenér: Kotal.

    Opava: Fendrich - Hrabina, Hnaníček, Žídek, Helešic - Řezníček, Schaffartzik - Mondek (75. Sus), Jursa (78. Železník), Dordič (83. Texl) - Juřena (83. Ščudla). Trenér: Balcárek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.