<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    28. kolo, Základní část | sobota 06/06/2020, 20:00 | Ďolíček | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Bohemians se ve třetím domácím utkání po koronavirové pauze mohli poprvé spolehnout na podporu "kotle" se zhruba čtyřmi desítkami fanoušků včetně bubeníků. Další příznivci sledovali malé pražské derby originálně pomocí štaflí a vysokozdvižných plošin přes zeď naproti hlavní tribuně. Již tradičně se lidé sešli na střechách a balkonech přilehlých domů, na nichž nechyběly vlajky "Klokanů".

    První poločas nabídl minimum šancí. Žádný z týmů nevyslal přímou střelu na branku. Sparta od začátku častěji držela míč, ale jedinou zajímavější příležitost si vytvořila v šesté minutě, kdy si do vápna naběhl stoper Hancko, jenže přestřelil. Po téměř půl hodině hry pak slovenský reprezentant z přímého kopu zamířil vedle. Naopak domácí vůbec neohrozili gólmana Heču.

    Do druhého poločasu poslal trenér Bohemians Klusáček místo Mosquery Osmančíka, který si ve 20 letech odbyl debut v nejvyšší soutěži. Na druhé straně nahradil Tetteh na hrotu sparťanského útoku Kozáka.

    Po změně stran pálil před vápnem Kanga, ale s 11 góly nejlepší ligový střelec spolu s Budínským z Mladé Boleslavi zamířil mimo tři tyče. Jeho spoluhráč Štetina zkusil štěstí z ještě větší dálky, ale trefil se přímo do náruče brankáře Valeše. Na opačné straně hřiště musel Heča poprvé zasáhnout až v 70. minutě, kdy odvrátil na roh Hronkův pokus z úhlu.

    Rozhodující akce utkání se zrodila v 83. minutě. Kanga vysunul za obranu domácích Dočkala a sparťanský kapitán přihrál před branku na Tetteha, který v pádu dopravil míč do sítě. Pomezní sudí odmával ofsajd, ale rozhodčí Proske po debatě s videem k velké nelibosti domácích uznal gól jako regulérní.

    Sparta neprohrála v lize s Bohemians v 25. zápase v řadě a ve čtvrtém z posledních pěti neinkasovala. "Klokani" doma v ligovém ročníku prohráli teprve druhý ze 14 zápasů.

    Hlasy po utkání:

    Erich Brabec (asistent trenéra Bohemians): "Za mě to byl remízový zápas. Nedokázali jsme si vypracovat příležitosti a soupeř taky ne. Spělo to k remíze. Měli jsme plán do zápasu, který nám vycházel. Ve druhé půli jsme tam chtěli přinést rychlostní typy hráčů a hrát na brejky s tím, že by jejich unavená obrana mohla být přetížená. To se nám v některých fázích dařilo, ale měli jsme strašně zbytečné ztráty, a proto jsme nedotáhli akce do konce. Myslím si, že Sparta si nevypracovala jedinou gólovou příležitost a rozhodlo to, že jsme nedohráli jednu situaci."

    Václav Kotal (trenér Sparty): "Myslím si, že Bohemka vsadila na úpornou obranu. Jestli si pamatuji, tak neměli jedinou přímou střelu na branku. Měli tam roh ve druhém poločase. Přesně nevím. Celý zápas jsme ale hru měli pod kontrolou. Bohužel ale tím, jak oni dobře a zodpovědně bránili, jsme se těžko prosazovali v pokutovém území. Hlavně v prvním poločase nám chyběla střelba ze střední vzdálenosti. Vzít na sebe odvahu a pokusit se. Nakonec jsem ale rád. To jsou taková nejhorší utkání. Máte převahu, tlačíte soupeře na jeho půlce a trnete, aby se jim nepovedl nějaký protiútok. Naštěstí jsme to zvládli a tři body jsou pro nás skvělé."

    Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha 0:1 (0:0)

    Branka: 84. Tetteh.
    Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler - Rejžek (video).
    ŽK: Mosquera, Hronek, Osmančík, Ljovin, Koubek (vedoucí mužstva), Vaníček, Miller (trenér brankářů) - Štetina, Dočkal.
    Diváci: 125.

    Bohemians: Valeš - Dostál, Köstl, Bederka, Bartek - Květ (56. Vodháněl), Ljovin (90. Keita), Jindřišek, Hůlka - Hronek (70. Vaníček) - Mosquera (46. Osmančík). Trenér: Klusáček.

    Sparta: Heča - Sáček (75. Vindheim), Štetina, Hancko, Frýdek - Trávník (90. Karabec) - Hložek, Kanga, Dočkal (90. Mandjeck), Karlsson (78. Hanousek) - Kozák (46. Tetteh). Trenér: Kotal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.