<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    27. kolo, Základní část | úterý 02/06/2020, 18:00 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV Fotbal

    Góly


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Mladoboleslavský trenér Jozef Weber udělal oproti sobotnímu debaklu v Plzni 1:7 pět změn v základní sestavě. Do branky se místo Šedy postavil Stejskal, který v úvodu odvrátil přízemní střelu Čanturišviliho na roh.

    O čtvrt hodiny později se už Zlínští dočkali. Jawo ve vápně vyslal přízemní střelu, kterou za Stejskalova záda usměrnil domácí bek Tatajev.

    Za necelé tři minuty přispěchali Středočeši s odpovědí. Jiří Klíma přihrál za hostující obranu Budínskému, jenž zamířil přesně k tyči. Mladoboleslavský kapitán jako pátý hráč v ligové sezoně zaokrouhlil počet gólů na deset.

    Domácí převzali iniciativu a častěji se tlačili do koncovky, ale hlavička Tatajeva a střely Túlia a Budínského se neujaly.

    Po téměř hodině se Zlín dožadoval penalty po souboji domácího Křapky s Janetzkým, ale rozhodčí Proske, který celé situaci zblízka přihlížel, protesty hostů nevyslyšel.

    Na druhé straně napřáhl ke střele střídající Krobot, ale Cedidla jeho pokus zblokoval. Stejně dopadlo i Budínského zakončení, kterému se do cesty postavil Bartošák. Z následného rohu hlavičkoval Mašek pouze do gólmana Dostála. Po 19 vzájemných duelech v lize se tak zrodila remíza.

    Mladá Boleslav, která se po celý zápas mohla spolehnout na podporu skupinky fanoušků, nevyhrála doma v lize počtvrté za sebou. Zlín nedokázal naplno bodovat v sedmém kole v řadě.

    Ohlasy:

    Jozef Weber (trenér Mladé Boleslavi): Po našem vstupu to pro nás nebylo úplně jednoduché utkání, navíc jsme udělali v sestavě řadu změn a musím říct, že mě mužstvo nezklamalo. První vstup Zlína do vápna skončil vlastním gólem a bylo to pro nás těžké. Jsem rád, že se mužstvo zvedlo a rychle vyrovnalo. V průběhu utkání jsme si vypracovali další šance, které jsme bohužel neproměnili. Zlín ale bránil dobře, hrál organizovaně. Remíza je zasloužená. Po ostudě v Plzni jsme tady chtěli fanoušky potěšit vítězstvím. Na rozdíl od soboty nemám hráčům až tak co vytýkat."

    Bohumil Páník (trenér Zlína): Podle mého byl první poločas vyrovnaný. Dali jsme šťastný gól, domácí ale hned vyrovnali. Nestačili jsme to tam podržet déle, abychom měli jednogólový náskok a byli jsme v psychické výhodě. Ve druhé půli nás domácí chytili asi na dvacet minut a těžce jsme se z toho dostávali. Museli jsme si pomoci střídáními, abychom Boleslav trošku vykolejili z rytmu. Všichni střídající hráči nám pomohli. Důkaz toho je třeba vyložená šance Budínského, kdy tam doskluzoval bek, který přišel a měl sílu. Je pro nás obrovsky přínosné, že máme pět sedm lidí, kteří chtějí na hřiště a chtějí mužstvu pomoci, což dneska zase bylo."

    FK Mladá Boleslav - FC Fastav Zlín 1:1 (1:1)

    Branky: 24. Budínský - 21. vlastní Tatajev.
    Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler.
    ŽK: Douděra, Túlio, Hubínek - Džafič, Conde.
    Bez diváků.

    Mladá Boleslav: Stejskal - Křapka, Tatajev, Jakub Klíma, Zelený - Janošek (62. Krobot), Túlio (86. Hubínek) - Douděra (46. Mašek), Budínský, Ladra - Jiří Klíma (74. Wágner). Trenér: Weber.

    Zlín: Dostál - Cedidla, Buchta, Simerský, Matejov (66. Bartošák) - Fantiš (66. Džafič), Hlinka (57. Conde), Jiráček, Čanturišvili - Janetzký (77. Azackij), Jawo (46. Poznar). Trenér: Páník.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.