<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    27. kolo, Základní část | středa 03/06/2020, 18:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV Fotbal

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Domácí kouč musel z disciplinárních i zdravotních důvodů sestavit naprosto experimentální obrannou čtveřici, která ale v kontextu celého zápasu obstála na výbornou. "Měli jsme za úkol hrát jednoduše a to se nám povedlo," říkal po zápase Vlastimil Daníček, kapitán a dnes ústřední postava obrany i zápasu. "Naše obrana je založena na součinnosti celého týmu, naši hráči na jiných postech umějí zaskočit, to nám pomohlo," hodnotil trenér Martin Svědík. Nicméně v úvodních minutách měli starosti v defenzivě hlavně hosté. Už po pár vteřinách hry pálil ostře Sadílek, avšak těsně nad.

    Ve. minutě se už skóre měnilo. Trestný kop z 20 metrů zakroutil přesně k tyči Havlík a zajistil domácím vedení. "Trefil jsem to mezi hlavy hráčů ve zdi, gólman to moc nemohl vidět," popsal Havlík. Vedení Slovácka mohlo narůst v 17. minutě, kdy se před Bolka dostal Zajíc, ale karvinský gólman míč vyrazil na roh. "Rychlé vedení domácích nám nabouralo plány," připustil kouč hostí Juraj Jarábek.

    Hostující tým si příliš šancí v první půlhodině nevytvořil i proto, že zadní řady domácích působily jistým dojmem a k ničemu vážnějšímu je nepustily. Ve 29. se sice dostal za jejich záda po pasu Ba Louy Vukadinovič, ale z úhlu nemohl Trmala překonat.

    Na konci první půle začala mít Karviná více ze hry, ale po útoku Slovácka a souboji Petržely s Taiwem pískl sudí Královec pokutový kop, kterým Daníček bezpečně navýšil vedení domácích. "Bylo skoro po zápase, byli jsme jaloví, takhle jsme hrát nechtěli," říkal médiím gólman Karviné Petr Bolek a na mysli měl především mizernou koncovku.

    Po přestávce si ce hostující tým posílil střídáním ofenzívu, ale na hře Karviné se to neprojevilo. Domácí byli lepším týmem, dobře kombinovali, dokázali přenášet těžiště hry a pokud už se hosté dostali na dostřel Trmalovy branky, nedovolili jim zakončit. Na druhé straně v 64. minutě pálil do středu brány Petržela a udržel tak ve střehu Bolka.

    Slovácku tento způsob hry vyhovoval, drželo míč většinou na polovině hostů. V samotném závěru sice Karviná svůj nápor zvýšila, ale domácí si náskok taktickou hrou vítězství udrželi. "S takovou hrou se těžko budeme zachraňovat," dodal Bolek.

    Ohlasy

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Utkání ovlivnila standardka pěkně trefená Markem Havlíkem. Pak jsme dali penaltu, vedli jsme a byli na koni. Od toho se odvíjel ráz druhého poločasu, hráčům obecně docházely síly, soustředili jsme se na defenzívu, dohráli jsme to do vítězného konce. Moc si toho cením. Poradili jsme si s okleštěnou sestavou, stmelil nás zápas v Liberci a to bylo na výkonu vidět. Přiznám se, že trochu obavy jsem z improvizované obrany měl, ale utkání jdou rychle za sebou, tak o tom moc nepřemýšlím. Naše obrana je ale založena na součinnosti celého týmu, naši hráči na jiných postech umějí zaskočit, to nám pomohlo."

    Juraj Jarábek (trenér Karviné): "Zápas ovlivnil rychlý gól Slovácka, to nás zaskočilo. Na něco se připravujeme a pak to musíme měnit. Domácí pak posadila na koně penalta. Naše taktika měla spočívat v tom, že se pokusíme dát gól. To se nám bohužel nepodařilo. Obrana domácích byla sice složená na poslední chvíli, ale jsou to zkušení hráči a vypořádali se s tím dobře. Ve druhém poločase jsme chtěli zjednodušit hru, zlepšit přechodovou fázi, ale nepodařilo se nám dát ani kontaktní gól. Slovácko bylo lepší a zaslouženě zvítězilo."

    1. FC Slovácko - MFK Karviná 2:0 (2:0)

    Branky: 4. Havlík, 38. Daníček z pen.
    Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch.
    ŽK: Dvořák - Rundič.
    Bez diváků.

    Slovácko: Trmal - Juroška, Daníček, Divíšek, Kalabiška - Havlík, Sadílek (90.+2 Polášek) - Petržela (70. Kohút), Dvořák (85. Mareček), Navrátil (90.+2 Vincour) - Zajíc (70. Jurečka). Trenér: Svědík.

    Karviná: Bolek - Moravec, Šindelář, Rundič, Čonka - Smrž (19. Janečka) - Ba Loua (74. Santos), Hanousek, Qose (74. Petkov), Vukadinovič (46. Tijani) - Taiwo (46. Guba). Trenér: Jarábek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.