<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    25. kolo, Základní část | úterý 26/05/2020, 18:00 | Stadion Střelnice | O2 TV Fotbal

    Góly

    • Bez branek

    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Obnovená premiéra začala s jedním velkým překvapením v domácí sestavě. Místo zraněného Doležala nastoupil vysoký útočník Dočekal, pro kterého to byl vůbec první ligový zápas za severočeský klub, kde v mládí vyrůstal.

    V hledišti se dostalo do omezeného počtu 300 osob i na rodinné příslušníky a několik klubových partnerů a o povzbuzování se snažila z vnější strany stadionu také hrstka domácích fanoušků. Ti mohli mít radost z aktivního úvodu a několika průniků Matouška, které však neměly efekt.

    Hosté nepřijeli pod Jizerské hory s pasivní taktikou, trenér Páník ve svém prvním soutěžním duelu po návratu do Zlína nadiktoval týmu ofenzivu. Akce často táhnul Janetzký, s jehož rychlostí si domácí dlouho nevěděli rady. I proto měli hosté první šanci, ale křížnou střelu Cedidly domácí stačili srazit na roh. Poté Janetzký vypálil nad.

    Pak se znovu zvedli Jablonečtí a dvakrát byl vidět novic Dočekal. Nejdříve připravil šanci Sýkorovi, ale obrana Zlína ještě dokázala zasáhnout. Další Dočekalovo prodloužení centru od Kroba se v 31. minutě dostalo až k Holíkovi na zadní tyč a domácí bek propálil Dostála mezi nohy.

    Svižný fotbal v ideálním slunečném počasí pokračoval i po pauze a Severočeši brzy museli do deseti. Ve 48. minutě uviděl Plechatý po faulu na hbitého Janetzkého červenou kartu a domácí marně protestovali, že hostující hráč byl předtím údajně v ofsajdu.

    V 58. minutě se Jablonečtí zlobili na sudí znovu poté, co Lerch nenařídil penaltu po ruce Buchty. Krátce předtím hlavní rozhodčí za hrubý zákrok zezadu nevyloučil Condeho.

    Kvůli verdiktům sudího začal být zápas nervózní a ubylo fotbalovosti. Hosté měli v přesilovce míč častěji na kopačkách a domácí se snažili o rychlé a nebezpečné výpady. Jablonec už vedení udržel, Zlínští si příliš velkých šancí na vyrovnání nevypracovali. Se severočeským soupeřem v lize nevyhráli už 12 utkání.

    Ohlasy

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Věděli jsme, že s novým trenérem a po vydařené přípravě přijede ambiciózní soupeř. Ale na hru Zlína jsme byli připraveni. Kvůli eliminaci jejich výškové převahy jsme i upřednostnili v sestavě Dočekala před Chramostou, přestože s námi trénoval teprve týden. Soupeř zpočátku zlobil po brejcích, ale až na střelu Janetzkého těsně nad neměl šanci, my naopak i díky práci Dočekala dali vedoucí gól. Do deseti jsme šli asi oprávněně, podle mých informací ofsajd nebyl a pak nás čekala těžká práce. Hráče musím pochválit. Po tak dlouhé pauze dohrávat v deseti není jednoduché, ale oni to dnes takticky zvládli velmi dobře. Škoda jen, že jsme nevyužili ještě nějaký brejk, abychom dohrávali ve větším klidu."

    Bohumil Páník (trenér Zlína): "V prvním poločase měla naše hra dobré parametry. Byla tam řada velmi dobrých situací, ale nedokázali jsme se dostat více do koncovky. Po vyloučení jsme nedokázali už hrát do plného bloku, to dokáže jen Barcelona. Někdy jsme míče zbytečně nakopávali, místo abychom více využívali naše konstruktivní hráče. Takže i kvůli tomu, že jsme hráli v početní převaze, jsme měli uhrát alespoň bod. V naší situaci by bylzlatý. Teď se už musíme soustředit na další zápas, v naší situaci se musíme rvát o každý v každém utkání."

    FK Jablonec - FC Fastav Zlín 1:0 (1:0)

    Branka: 31. Holík.
    Rozhodčí: Lerch - Šimáček, Ratajová.
    ŽK: Conde, Jiráček (oba Zlín).
    ČK: 48. Plechatý (Jablonec).
    Bez diváků.

    Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas, Plechatý, Krob - Hübschman - Pleštil (73. Kratochvíl), Matoušek (50. Jeřábek), Považanec (81. Chramosta), Sýkora - Dočekal (81. Pilík). Trenér: Rada.

    Zlín: Dostál - Cedidla, Buchta, Simerský, Jiráček - Hlinka, Conde (59. Martínez) - Fantiš (59. Džafič), Janetzký (69. Jawo), Čanturišvili (86. Bartošák) - Poznar. Trenér: Páník.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.