<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    25. kolo, Základní část | úterý 26/05/2020, 20:00 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Hráno bez diváků
    Video
    Reportáž

    Brankář Slavie Ondřej Kolář ozdobil 100. start v nejvyšší soutěži 17. nulou v ligové sezoně, čímž vyrovnal rekord Zdeňka Jánoše z ročníku 1996/97 a Petra Čechy ze sezony 2001/02.

    Mladá Boleslav a Slavia jsou jedinými kluby v lize, které mají v kádru hráče nakaženého novým typem koronaviru. Další testy však u obou týmů dopadly negativně, a tak nic nebránilo jejich vzájemnému zápasu.

    Do něj za dohledu reprezentačního kouče Jaroslava Šilhavého a jeho asistenta Jiřího Chytrého vstoupili aktivněji slávisté, přestože neodehráli jediné přípravné utkání. Už v páté minutě si Tecl zaběhl za domácí obranu na Stanciuovu přihrávku, ale gólman Šeda odvrátil míč na roh.

    Ve 22. minutě se už hosté prosadili. Bořil po straně vysunul volného Stanciua a rumunský záložník našel ve vápně Ševčíka, který hlavičkou do protipohybu nedal Šedovi šanci.

    Týmy mohou vzhledem ke koronavirové krizi a nabitému programu dočasně využít novinku v podobě pěti střídání. Slávistický trenér Trpišovský, který odkoučoval 150. utkání v lize, udělal první změnu po necelé půlhodině, kdy zraněného Traorého nahradil Provod.

    V závěru poločasu předložil Masopust balon Teclovi, kterého znovu vychytal Šeda. Vzápětí se na druhé straně dostal do šance Ladra, ale k nelibosti hrstky mladoboleslavských příznivců, kteří při limitu 300 osob a uzavřeném hledišti fandili za stadionem, trefil jen boční síť.

    Po změně stran zakroutil Stanciu přímý kop k tyči, Šeda ho ale vytěsnil na roh. Poté přišel Kolářův nejvýraznější zákrok večera. Ladra si naběhl do šestnáctky na Túliův centr a z první vypálil, jenže slávistický gólman konečky prstů vyrazil balon nad břevno.

    V 64. minutě odmítl navýšení náskoku slávistický kapitán Bořil, jenž zblízka zamířil mimo. Další přímý kop Stanciua skončil vedle a vzápětí Tecl tváří v tvář Šedovi ani ve své třetí šanci neuspěl.

    Vršovický celek napravil předchozí dvě venkovní ligové porážky. Mladou Boleslav porazil v nejvyšší soutěži poosmé za sebou, z toho počtvrté po sobě na jejím hřišti. V pátém z posledních šesti vzájemných duelů v lize navíc slávisté neinkasovali.

    Hlasy po utkání:

    Jozef Weber (trenér M. Boleslavi): "Slavia vyhrála zaslouženě, protože ve většině utkání byla fotbalovější, dynamičtější a rychlejší. Přesto jsme tam i my měli pasáže, kdy jsme měli šance. Do utkání jsme se dostali hlavně ve druhé půli. Pokud chcete být se Slavií úspěšní, tak kromě Plzně a Sparty lze těžko předpokládat, že s ní někdo bude držet krok celé utkání. Je potřeba využít takových šancí jako v závěru prvního poločasu nebo ve druhé půli. V první půli jsem klukům vyčítal malou odvahu. Víme, že hrajeme proti lepšímu soupeři. Nemůže nás znervóznit, že víc drží balon. Mají kvalitní hráče, naopak my jsme odvahu v ofenzivě našli až ve druhé půli."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Jsem spokojený nejen s výsledkem, ale i výkonem. Až na tu pasáž ve druhém poločase, kdy Boleslav měla gólovky, 'Koli' (Kolář) nás tam podržel. Boleslav měla na začátku druhé půle desetiminutovku, kdy nás přitlačila. Po té pauze a všem, co se dělo v posledním týdnu, kdy nám odpadl (přípravný) zápas, jsem rád za vítězství, ale i za to, jak se kluci prezentovali. Nejenom hrou, ale i pohybem, dynamikou. Je to takový krok do neznáma, hráli jsme skoro po třech měsících ostrý zápas. Můžete se připravovat, jak chcete, ale nikdy nevíte, jak zápas bude vypadat. Kluci dnes předvedli skvělý výkon, nejen herní, ale i mentální. Oproti předcházejícím jarním zápasům jsme měli skvělou organizaci hry a všechno si to sedlo. Hrozně mě těší, že tam nebyl ani jeden slabší individuální výkon. Všichni hráči zahráli špičkově nebo velice dobře."

    FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha 0:1 (0:1)

    Branka: 22. Ševčík.
    Rozhodčí: Zelinka - Paták, Kotík - Adam (video).
    ŽK: Mazuch, Wágner - Stanciu.
    Bez diváků.

    Sestavy:

    M. Boleslav: Šeda - Křapka, Jakub Klíma, Mazuch, Túlio - Hubínek, Janošek (77. Arroyo) - Ladra, Budínský, Fulnek (46. Wágner) - Jiří Klíma (69. An Če-čun). Trenér: Weber.

    Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Zima, Bořil - Traoré (29. Provod), Holeš - Masopust (89. Frydrych), Stanciu, Ševčík (57. Takács) - Tecl (89. Musa). Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.