<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    24. kolo, Základní část | sobota 07/03/2020, 17:00 | Doosan Aréna | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 8 301 diváků (72 % z kapacity 11 597) – omezení kapacity stadionu (COVID-19)
    Video
    Reportáž

    První velkou šanci si v šesté minutě vytvořil Limberský. Plzeňský bek však ani nadvakrát nepropálil hostující obranu, při druhém pokusu gólmana Drobného na čáře zastoupil zadák Havel.

    Domácí častěji drželi míč a měli ještě několik nebezpečných závarů, ale Jihočeši si vždy poradili. Těsně před pauzou měl naopak blízko ke gólu na druhé straně hostující kapitán Sivok, jehož hlavičku brankář Hruška s vypětím sil vytáhnul nad břevno.

    Dynamo vstoupilo lépe i do druhého poločasu a Mészáros v 56. minutě přesnou střelou k tyči překonal Hrušku. Hostům však radost dlouho nevydržela, protože branka byla odvolána po zásahu videorozhodčího, který odhalil předchozí faul Čoliče na domácího Kovaříka.

    Plzeňští v předchozích čtyřech zápasech pod Guľou nastříleli 13 gólů, ale proti Jihočechům se v ofenzivě trápili a těžko se dostávali do šancí. Řezník z rohu hlavičkoval o kousek vedle, o chvíli později minul hostující branku také Čermák ve skluzu.

    Domácí se dočkali až v 89. minutě. Bucha přihrávkou za obranu vyslal střídajícího Mihálika, jehož střelu z úhlu si Novák tečoval do vlastní branky. České Budějovice v nejvyšší soutěži s Plzní prohrály posedmé za sebou a pošesté při tom nedaly gól.

    Ohlasy

    Adrian Guľa (trenér Plzně): "Podle mě vynikající zápas. Jak z pohledu našeho týmu hlavně v prvním poločase, tak i z pohledu soupeře. Celoplošný presink z obou stran. Konstruktivní zápas, kdy obě mužstva chtěla hrát odzadu až do finálové části. Opravdu nás to stálo velmi mnoho sil, asi byl i trošku cítit ten pohárový zápas (ve středu s Mladou Boleslaví). Hlavně ve druhé části, kdy nám ve středové formaci chyběla trošku větší přesnost. Takové zápasy je třeba zlomit týmovostí, vytrvalostí a fotbalovou fyzičností. Velmi si toho ceníme kvůli fanouškům, kteří celý zápas kluky podporovali. Atmosféra byla vynikající, takže vítězství je mimořádně cenné. Chutná častokrát víc, když to odpracujete a když při vás trochu stojí i štěstí. Zápas nám ukázal i okénka, na kterých musíme stále pracovat."

    David Horejš (trenér Č. Budějovic): "Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, Plzeň do jarní části vstoupila skvěle. Celý týden jsme se připravovali na to, že tady budeme chtít uspět. Věděli jsme, jakou hrou k tomu budeme muset dospět. Musím říct, že se nám to dnes povedlo se vším všudy až na výsledek. Kluci odvedli na hřišti maximum, já je za to i pochválil. První poločas ze začátku Plzeň měla trochu víc ze hry, ale myslím, že jsme potom srovnali hru a Plzeň do ničeho nepouštěli. Dobře jsme napadali a měli vysunutý presink. Myslím, že ve druhém poločase jsme byli lepším týmem, Plzeň hodně chybovala. Podařilo se nám vstřelit i branku, proč nebyla uznaná, to nevím. Pak v poslední minutě dostaneme takový gól. Samozřejmě to mrzí. Kluci si určitě bez bodu nezasloužili odjíždět, to je asi největší zklamání. Ale výkon dnes výborný."

    FC Viktoria Plzeň – SK Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)

    Branka: 89. Mihálik.
    Rozhodčí: Pechanec – Moláček, Kotalík – Berka (video).
    ŽK: Novák, Havelka, Havel (všichni Č. Budějovice).
    Diváci: 8301.

    Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Limberský – Bucha, Kalvach, Čermák (85. Hořava) – Kayamba, Beauguel (90.+5 Chorý), Kovařík (76. Mihálik). Trenér: Guľa.

    Č. Budějovice: Drobný – Čolič, L. Havel, Sivok, Novák – Brandner (90.+1 Rabušic), Havelka, Mészáros (70. Ledecký), Čavoš, Mršič – Schranz (87. Kopečný). Trenér: Horejš.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.