<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    23. kolo, Základní část | sobota 29/02/2020, 14:30 | Stadion Střelnice | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 2 817 diváků (50 % z kapacity 5 690)
    Video
    Reportáž

    Jablonec nastoupil oslaben o potrestaného Kroba, na levý kraj obrany se tak zatáhl Sýkora a do základní sestavy se dostal Pleštil. Za Plzeň poprvé na jaře hrál uzdravený Čermák, na pravé straně defenzivy pak místo Řezníka naskočil Havel.

    Na těžkém a měkkém terénu se hrál dobrý fotbal. Jako první zahrozil Beauguel, který v páté minutě trefil boční síť. Na opačné straně vystřelil Kubista a radost z třetího jarního gólu mu pokazil brankář Hruška.

    V polovině úvodního dějství hosté otevřeli skóre. Čermák si navedl míč a z hranice vápna technickou střelou k tyči překonal Hrubého. Při návratu do sestavy si připsal druhý gól v ligové sezoně.

    V 28. minutě Limberský špatnou malou domů zaskočil Hrušku, který v poslední chvíli ve skluzu odvrátil před Doležal. Poté hostující gólman s problémy vyrazil přízemní pokus Pilíka z přímého kopu.

    Čtyři minuty před pauzou si Viktoria pojistila vedení. Čermák chytrou patičkou vysunul Beauguela, kterého domácí nedokázali vystavit do ofsajdu a francouzský útočník sám před Hrubým nezaváhal.

    Do druhé půle vstoupili domácí aktivně a hned po 25 sekundách snížili. Po Kubistově centru z levé strany se zblízka prosadil Pleštil a dal svůj druhý gól v ligové kariéře.

    Jablonec ožil a Doležalovu střelu v poslední chvíli zblokovala obrana. Na opačné straně po centru hlavičkoval nad v dobré pozici Hejda. Na poslední půlhodinu naskočil za Jablonec poprvé na jaře uzdravený Matoušek.

    V 67. minutě si Kovařík obhodil Holíka, ale vypálil nad. Pak domácí podržel Hrubý, který vyrazil Havlův pokus, a Beauguelův gól neplatil kvůli ofsajdu. Západočechy nakonec zahozené šance málem stály vítězství, Doležal ale ve velké šanci zblízka hlavičkoval jen do brankáře. V nastavení pak další možnost na poslední chvíli odvrátila hostující defenziva.

    Ohlasy

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Jsem zklamaný, že jsme prohráli. Vstoupili jsme do zápasu poměrně slušně, měli jsme velkou šanci Kubistou. Šel sám na bránu, bohužel neproměnil. Pak jsme inkasovali ze dvou situací, kdy jsme byli v dostatečném počtu vzadu. Ani to nebyly nějaké vyložené šance. U prvního gólu jsme nevystoupili na Čermáka, při druhém gólu to tam prostrčili patou, Beauguel tam zůstal sám. Takhle velké chyby prostě velký tým potrestá, Plzeň je v tomhle zkušená. Do druhého poločasu jsme vstoupili s něčím podobným jako se Spartou, kdy jsme prohrávali 0:2. Po přestávce jsme hráli velmi dobře, Plzeň jsme zatlačili. Rozhodly brankové příležitosti, my jsme dvě stoprocentní neproměnili - Doležalem a Chramostou. Když proti Plzni takové šance neproměníte, je to strašně těžké. V druhém poločase jsme byli aktivnější, lepší, za druhý poločas bychom si remízu zasloužili. Prohráli jsme, ale se vztyčenou hlavou. Odstup se zvětšil na osm bodů, ale máme ještě sedm kol základní části a nadstavbu."

    Adrián Guľa (trenér Plzně): "Velmi náročný terén, ale atraktivní zápas. Na to, jak byl náročný terén, se hrál hodně slušný zápas. V prvním poločase jsme byli lepší, produktivnější i konstruktivnější. Šli jsme do dvougólového vedení, ale věděli jsme, že soupeř má svou sílu. To se potvrdilo v druhém poločase, kdy se hned z první akce dostal na kontakt. Potom byl zápas otevřený. Pro nás bylo důležité, že jsme byli stabilní v defenzivě s velmi silným Hruškou v bráně. Z mého pohledu jsme měli být efektivnější v otevřených možnostech, které tam vznikly. Měli jsme zápas uzavřít. Takhle to bylo stále otevřené do poslední chvíle. Pomohli jsme si třetím stoperem, kluci to uhráli týmovostí, soudržností. Je to cenné vítězství. Víme, že to byl podstatný zápas. Byl se soupeřem, který byl v tabulce u nás. Bylo velmi důležité, že jsme venku dokázali vyhrát. Věřím, že nám to dodá další sebevědomí. Vstup do jara byl důležitý."

    FK Jablonec - FC Viktoria Plzeň 1:2 (0:2)

    Branky: 46. Pleštil - 23. Čermák, 41. Beauguel.
    Rozhodčí: Rejžek - Kříž, Myška - Královec (video).
    ŽK: Kubista, Pleštil - Kopic, Beauguel, Havel.
    Diváci: 2817.

    Jablonec: Hrubý - Holík (84. Hämäläinen), Jugas, Plechatý, Sýkora - Hübschman - Pleštil (77. Chramosta), Kubista, Považanec, Pilík (61. Matoušek) - Doležal. Trenér: Rada.

    Plzeň: Hruška - Havel, Hejda, Brabec, Limberský - Bucha, Kalvach, Čermák (88. Hubník) - Kopic (54. Mihálik), Beauguel, Kovařík (90. Kayamba). Trenér: Guľa.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.