<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    23. kolo, Základní část | sobota 29/02/2020, 17:00 | Generali Česká pojišťovna Arena | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 9 007 diváků (49 % z kapacity 18 349)
    Video
    Reportáž

    Sparta nezvítězila ani ve druhém utkání pod vedením nového trenéra Václava Kotala a v součtu s podzimní části sezony čekají Letenští na vítězství už čtyři kola. Pražané jsou v tabulce šestí, Zlínu, který na stadionu Sparty bodoval teprve potřetí, patří třináctá příčka.

    Kotal při debutu na Letné nechal na lavičce Dočkala. Zlín začal aktivněji, ale Čanturišvili vystřelil jen do Hečy a Fantiš sparťanského brankáře nepřehodil. Další Čanturišviliho střelu ve vápně zastavil stoper Hancko a domácí fanoušci už ve 20. minutě dali najevo nespokojenost s průběhem hry pokřikem "Bojujte za Spartu".

    Ve 28. minutě zastavil Mandjeck unikajícího Poznara a rozhodčí Orel k nelibosti hostů udělil kamerunskému obránci žlutou kartu. Po přezkoumání u videa však původní verdikt zrušil a Mandjecka rovnou vyloučil.

    První šanci v přesilovce si připsal Jawo, který z otočky pálil těsně vedle. Pak ale měli obrovskou šanci jít do vedení. Tetteh šel sám na branku, jenže v rozhodující chvíli udělal zbytečnou kličku navíc a k zakončení se vůbec nedostal. Další příležitost měl Zlín, ale na jaře poprvé startující Poznar hlavičkoval do břevna.

    Po přestávce se jako první prosadila Sparta. V 53. minutě Tetteh našel ve vápně zcela osamoceného Karlssona a ten se nemýlil. Pražané v nejvyšší soutěži skórovali po 333 minutách.

    Zlín, který se v početní převaze dlouho trápil, srovnal v 67. minutě. Jiráček vyslal za obranu Poznara, ten obehrál Heču a z úhlu zamířil mezi tři tyče. Sparta se ujala vedení znovu v 88. minutě po Kozákově hlavičce, ale ani to domácím k výhře nestačilo. O dvě minuty později srovnal Matejov, ke kterému se odrazil míč po závaru ve vápně.

    Ohlasy:

    Václav Kotal (trenér Sparty): "Vůbec to nebylo o psychice. Bylo to o hrubých chybách, které jsme udělali. Obě situace, ze kterých jsme dostali gól, se daly vyřešit lépe. Snažíme se na hráče působit tak, aby plnili základní úkoly, ale asi to bude chtít dlouhodobější proces, nebo zkoušení dalších hráčů. Zkoušení metodou pokus-omyl se mi moc nelíbí, to je špatně. V první řadě musíme zapracovat na tom, abychom se těchto hrubých chyb vyvarovali. Když vidíte první gól Poznara, tak je špatné postavení hráčů, kteří ho měli vykrýt. Poznar je při přihrávce v bočním postavení, náš hráč je čelem k míči, místo aby byl taky v bočním postavení. To znamená, že samozřejmě mu pak půlkrok krok chybí v řešení. To jsou pro mě základní věci. Musíme to hráčům vysvětlit, pracovat na tom a věřit, že se to zlepší."

    Jan Kameník (trenér Zlína): "Do utkání jsme vstoupili dobře, chytili jsme začátek, vesměs jsme byli hodně aktivní a dařilo se nám plnit taktický plán, to znamená nepouštět Spartu příliš do hry, hodně vysoko ji napadat a znemožnit ji rozehrávku, aby nepřevzala otěže utkání. Myslím si, že se nám to dařilo, že hráči plnili pokyny velmi dobře a dokonce nadstavba byla ta, že jsme konečně dokázali být nahoře nebezpeční, měli jsme tam šance, nastřelili jsme tyčku. Utkání do vyloučení probíhalo podle našich představ. Vyloučení Sparty ráz utkání změnilo, Sparta se trochu zatáhla. Ještě v první půli jsme byli velmi zodpovědní a hráli jsme tak, jak jsme měli. Ve druhé půli, protože s jídlem roste chuť, jsme se začali hodně tlačit dopředu, a to bylo to, co Spartě vyhovovalo. Její dobře zvládnutý přechod po naší ztrátě byl pro nás velmi obtížně chytatelný. Dokázali se tam dostat a z rychlých protiútoků byli velmi nebezpečí. Inkasovali jsme, potom jsme se do zápasu vrátili, to se stalo dvakrát. Hra byla nahoru dolů. Cítil jsem, že obě dvě družstva chtějí zvládnout utkání ve svůj prospěch. Remíza je nakonec spravedlivá, odvážíme si odsud bod a jsme za něho rádi."

    AC Sparta Praha - FC Fastav Zlín 2:2 (0:0)

    Branky: 53. Karlsson, 88. Kozák - 67. Poznar, 90. Matejov.
    Rozhodčí: Orel - Hájek, Pečenka - Ardeleanu (video).
    ŽK: Štetina - Bartošák, Matejov, Janetzký.
    ČK: 28. Mandjeck (Sparta).
    Diváci: 9007.

    Sparta: Heča - Vindheim, Mandjeck, Hancko, Hanousek (31. Štetina) - Karlsson (75. Graiciar), Sáček, Kanga, Hložek, Frýdek - Tetteh (84. Kozák). Trenér: Kotal.

    Zlín: Rakovan - Simerský, Buchta, Cedidla - Čanturišvili, Fantiš, Hlinka, Bartošák (68. Matejov) - Jawo (90.+3 Janetzký), Poznar (81. Džafič), Jiráček. Trenér: Kameník.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.