<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    22. kolo, Základní část | pondělí 24/02/2020, 18:00 | Městský stadion Ostrava | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 9 945 diváků (66 % z kapacity 15 081)
    Video
    Reportáž

    I přes vítězství na Slovácku v úvodním jarním kole se ostravský trenér Kozel odhodlal ke čtyřem změnám v základní sestavě, do které se vrátil Kuzmanovič a po disciplinárním trestu Jánoš, Stronati a Fleišman.

    Jenže začátek patřil Jablonci, který udeřil z první povedené akce. Po průniku a centru Holíka z pravé strany se z otočky ve vápně prosadil Kubista a navázal na branku z úvodního jarního kola. Ostravský gólman Laštůvka v lize kapituloval po 390 minutách.

    Domácí se ale rychle otřepali. Ztrátu za šest minut smazali díky Kuzmanovičovi, který hlavou z malého vápna trknul do sítě Fillův centr z pravého křídla.

    Ostrava pak byla aktivnější, lepší a nebezpečnější, byť už v 18. minutě musel dolů otřesený Hrubý. V závěrečné čtvrthodině prvního poločasu měl Baník několik nadějných situací, ale jablonecký gólman vyrazil Šašinkovu bombu pod břevno i střelu Potočného z přímého kopu. Poté brankáře Hrubého trefil De Azevedo, který po přihrávce Kuzmanoviče z dobré pozice ve vápně balon nedokázal lépe umístit k tyči.

    Baník přehrával soupeře i po změně stran a trvalý tlak vyústil v další možnosti. De Azevedovi chyběly ve skluzu decimetry na pobídku Potočného a Šašinkovu ránu z otočky v 71. minutě s problémy zlikvidoval Hrubý.

    Čtvrthodinu před koncem dal o sobě po minutách v defenzivě vědět i Jablonec. Po Jugasově hlavičce byl blízko vedoucímu gólu, ale balon z brankové čáry vytáhl Laštůvka a odkopl jej Kaloč. Hned záhy se po rohu dostal k nebezpečnému zakončení hlavou i Doležal, ale mířil vedle.

    Domácím bod nestačil, na poslední desetiminutovku poslal trenér Kozel na hrot i Smolu, ale územní převaha už Ostravě nic zásadního nepřinesla. Ve čtvrté minutě nastavení byl po druhé žluté kartě vyloučen jablonecký Krob a přijde o další kolo proti Plzni.

    Ohlasy

    Luboš Kozel (trenér Ostravy): "Jsem zklamaný. Ne ani tak z výkonu, ale z výsledku a z toho, že jsme ztratili dva hráče. Udělali jsme si to těžší po taktické chybě a situaci, na kterou jsme se připravovali. Soupeř nás hned ztrestal. Naštěstí jsme dokázali po hezkém centru vyrovnat. Dolehlo na nás nucené střídání Roberta Hrubého. Pak jsme hráli, co jsme chtěli, měli šance, Šašinkovi ji dvakrát chytil Hrubý. Pak nás dostal do tlaku soupeř po standardních situacích, Lašty (Laštůvka) nás podržel. Ztratili jsme body, ale bylo to dobré utkání na obou stranách. Mělo to tempo, kvalitu jsme ukázali."

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Jsem spokojený s bodem. Začali jsme dobře, domácí byli zaskočení. Předvedli jsme dobrou akci, ale pak jsme tahali za kratší konec. Baník byl aktivnější, víc se nabízel. Vyrovnávací branku jsme mu darovali. První poločas nebyl to, co jsme od toho očekávali. V kabině byl vítr, jinak bychom odjeli s prohrou. Pak jsme zase od nějaké 70. minuty začali hrát my. Měli jsme tam velkou šanci, kdy to vykopávali z branky. V závěru bylo proti nám hodně standardních situací, domácí měli výškovou převahu, ale ubránili jsme to."

    FC Baník Ostrava – FK Jablonec 1:1 (1:1)

    Branky: 12. Kuzmanovič – 6. Kubista.
    Rozhodčí: Pechanec – Dobrovolný, Poživil – Marek (video).
    ŽK: Fleišman, De Azevedo - Krob, Doležal, Kubista.
    ČK: 90.+4 Krob (Jablonec).
    Diváci: 9945.

    Ostrava: Laštůvka – Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman – Jánoš (64. Kaloč), Hrubý (18. Jirásek) – De Azevedo (80. Smola), Kuzmanovič, Potočný – Šašinka. Trenér: Kozel.

    Jablonec: Hrubý – Holík, Jugas, Plechatý, Krob – Hübschman – Pilík (64. Pleštil), Kubista, Považanec (87. Hämäläinen), Sýkora (90. Jeřábek) – Doležal. Trenér: Rada.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.