<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    21. kolo, Základní část | sobota 15/02/2020, 17:00 | Generali Česká pojišťovna Arena | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 12 236 diváků (67 % z kapacity 18 349)
    Rozhodčí: O. Pechanec - P. Caletka, Z. Koval (J. Cihlář) | VAR: O. Lerch | AVAR: J. Adam
    Video
    Reportáž

    Jednatřicetiletý záložník Dočkal kvůli zranění achilovky podstoupil dvě operace. Po loňském únorovém návratu z Číny naskočil za Spartu opětovně až na konci ledna v přípravném duelu proti Ústí nad Labem. Na soustředění ve Španělsku si připsal další dva starty.

    Liberec přes zimní pauzu opustili opory Potočný, Musa a Oscar, přesto Spartě byl vyrovnaným soupeřem. Obrana Slovanu domácí dlouho k ničemu nepustila.

    Až po téměř půlhodině hry Letenští poprvé zahrozili. Trávník však po Tettehově přihrávce z vápna přestřelil. Vzápětí Tetteh nahrál před branku, jenže Kanga míč nezpracoval. Poté se neprosadil ani Frýdek, jehož tečovanou ránu vyrazil gólman Nguyen. Na druhé straně vytěsnil Heča na roh Peškův pokus. Hložkovu šanci zase včasným vyběhnutím zmařil Nguyen.

    Hosté o sobě dali vědět hned po změně stran. Heča nezkrotil centrovaný míč, který se odrazil k Peškovi. Jeho pohotovou střelu ale zblokoval Hancko. Zblízka se později neprosadil ani Baluta. Další velkou šanci Slovanu měl střídající Rondič, ale gólovou radost k nedělním 21. narozeninám mu však překazil Lischka, jenž zblokoval jeho střelu z otočky.

    V 76. minutě přihrál Baluta do strany Malinskému, který prudkou ranou překonal Heču. Sparta se nezmohla na tlak a ve čtvrté minutě nastavení inkasovala od Malinského podruhé. Osmadvacetiletý záložník podruhé v kariéře zaznamenal v jednom utkání dvě branky a opět proti Pražanům. Na podzim se takto podepsal pod domácí výhru 3:1.

    Závěrem se částí sparťanského stadionu nesl pokřik "Jílek ven", kterým se fanoušci dožadovali propuštění trenéra Václava Jílka. Sparta nenavázala na předchozích osm domácích ligových výher nad Libercem a prohrála po devíti kolech.

    Ohlasy

    Václav Jílek (trenér Sparty): "Obrovské zklamání v tuhle chvíli. Šli jsme s nějakým plánem do utkání. Nevím, jestli jsme už při vstupu byli nervózní, ale potom si myslím, že bychom měli najít daleko víc energie, odhodlání, ukázat lidem daleko větší houževnatost. Z tohohle pohledu je to velké rozčarování. Pokud máte míč v držení dvě třetiny času a neprofitujete z toho, není to úplně otázka herní kvality jako otázka nasazení, agresivity, chtění a to tam nebylo v takové míře, jak by si situace žádala. Výsledek někdy těžko plánujete, nedáte šance, ale to je věc druhá. První věc je samotný výkon a ten byl dneska velmi špatný. Navážu trošku na Jožku (Webera) ze včerejšího zápasu, když hodnotil výkon Mladé Boleslavi. Myslím si, že druhý poločas byl z naší strany jedním z nejhorších výkonů v celé sezoně."

    Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Jeli jsme na Spartu s tím, že jsme věděli, že se jim příprava úplně nepodařila. První zápasy jsou specifické, je tam hodně očekávání. Věděli jsme, že když Spartě budeme dělat problémy, budeme dobře bránit a budeme jim komplikovat akce, bude jejich nervozita samozřejmě narůstat. První poločas zhruba do 20. minuty to bylo OK. Potom nám tam Sparta udělala tři nepříjemné situace, měla tam i šanci. Podržel nás tam Filip (Nguyen). Do druhého poločasu jsme chtěli využít toho, že je stav 0:0 a chtěli jsme pokračovat dál v brejcích. Brejky máme velmi dobré, máme tam rychlostní typy a ty jsou pro každého nepříjemné. Podařil se nám dobrý vstup do druhého poločasu. Potom jsme dali krásnou branku Malinským, ale už i předtím jsme tam měli šance. Když už to bylo takhle rozjeté a Sparta se nedokázala trefit z dobrých střeleckých pozic, které si vytvořila, přidali jsme ještě druhou branku a vyhráli jsme. Je to samozřejmě krásný začátek jarní části soutěže, pro nás důležité body. Jsme rádi, že to bylo i s nulou. Jsme rádi, že tady Liberec vyhrál."

    AC Sparta Praha - FC Slovan Liberec 0:2 (0:0)

    Branky: 77. a 90.+4 Malinský.
    Rozhodčí: Pechanec - Caletka, Koval - Lerch (video).
    ŽK: Frýdek - Mara, Hromada, Kuchta, Malinský, Karafiát, Nguyen, Rondič.
    Diváci: 12.236.

    Sparta: Heča - Vindheim, Hancko, Lischka, Frýdek - Dočkal (72. Sáček), Trávník, Krejčí (78. Kozák), Kanga (61. Plavšič), Hložek - Tetteh. Trenér: Jílek.

    Liberec: Nguyen - Mikula, Chaluš, Karafiát, Hybš - Hromada (56. Alibekov), Mara - Malinský, Baluta (90. Fukala), Pešek - Kuchta (64. Rondič). Trenér: Hoftych.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.