<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    20. kolo, Základní část | sobota 14/12/2019, 14:30 | Stadion Na Litavce | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 1 268 diváků (14 % z kapacity 9 100)
    Video
    Reportáž

    Slovácko v minulém kole zdolalo Plzeň 2:1 a v lize zvítězilo po čtyřech zápasech. Za dalším triumfem vykročilo v Příbrami hned od začátku a už ve druhé minutě skórovalo. Kapitán Hofmann odcentroval do vápna, Zajíc zpracoval míč pro Sadílka, který se nemýlil.

    V sedmé minutě udeřili hosté znovu po podobné situaci. Reinberkův centr z druhé strany propadl v šestnáctce až k Juroškovi, jenž se do míče opřel ze vzduchu a překonal gólmana Kočího.

    Po čtvrt hodině hry stáhl domácí obránce Kodr k zemi Hofmanna a rozhodčí Lerch nařídil penaltu. Odpovědnost vzal na sebe Havlík a pokutový kop s přehledem proměnil.

    Domácí si vytvořili první vážnější šanci až v 53. minutě, ale Voltr zblízka na brankáře Trmala nevyzrál. Hosté vzápětí předvedli Příbrami efektivitu v zakončení. Dlouhý centr našel na zadní tyči Kalabišku, který před branku nahrál skórujícímu Zajícovi.

    Středočeši o chvíli později snížili. Balon po Rezkově centru doputoval až k dvacetiletému Petrákovi, který se ve třetím ligovém startu zapsal poprvé mezi střelce. Příbram skórovala po čtyřech utkáních v lize a před vlastními diváky dokonce po pěti duelech. Domácí okamžitě přidali druhou trefu, která však kvůli ofsajdu zakončujícího Škody neplatila.

    Slovácko porazilo středočeského soupeře v lize podeváté za sebou, venku v nejvyšší soutěži naplno bodovalo po předchozích dvou prohrách. Příbram v lize prohrála počtvrté za sebou, před vlastními diváky nevyhrála sedmkrát v řadě a s 36 inkasovanými góly má navíc nejhorší obranu v soutěži.

    Ohlasy

    Roman Nádvorník (trenér Příbrami): "Velice špatně jsme vstoupili do zápasu, kdy jsme nechali dát Slovácku laciné góly. Nedohráli jsme situace a hráči, kteří u gólů byli, nechali svého hráče odskočit a zakončit, což se na téhle úrovni nemůže stát. Pak ten zápas zlomila penalta. Pokud byla fouknutá tahle penalta, tak měla být fouknutá i ta pět minut předtím na Nového, kdy ten zákrok byl daleko ostřejší. Pak bych tomu rozuměl, kdyby měl rozhodčí tenhle metr na obě strany. Slovácko se dostalo na 3:0 a zápas byl za 16 minut rozhodnutý. Snažili jsme se to okysličit. Ve druhém poločase jsme měli desetiminutovku, kdy jsme si nepohlídali ofsajdové postavení a mohli se nějakým způsobem dostat do hry. Slovácko zaslouženě vyhrálo. Musíme se divákům omluvit za vstup do zápasu a tu první patnáctiminutovku, která byla z naší strany strašidelná."

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Dneska se mi to utkání hodnotí příjemně, už jenom proto, že jsme měli opravdu velice dobrý vstup do utkání. V 16. minutě jsme vedli 3:0, spadl nám tam každý centr. Hru jsme měli pod kontrolou, jenom jsme se měli víc tlačit do koncovky a ještě v prvním poločase přidat nějaké branky. Ve druhém poločase jsme přestali sbírat odražené balony a dostali jsme zbytečný gól po standardní situaci. Byla tam od nás hluchá patnáctiminutová pasáž, na kterou jsem reagoval střídáním. Příbram hrála na dva útočníky, tak jsme vyztužili prostředek Jirkou Krejčím a tlak Příbrami se eliminoval a naopak jsme si šance vytvářeli my. Bohužel jsme už žádnou další neproměnili. Jinak musím mužstvo pochválit, protože si za vítězstvím šlo a poslední dva zápasy odehrálo velice dobře."

    1. FK Příbram – 1. FC Slovácko 1:4 (0:3)

    Branky: 59. Petrák – 3. Sadílek, 7. Juroška, 16. Havlík z pen., 56. Zajíc.
    Rozhodčí: Lerch – Vaňkát, Ratajová.
    ŽK: Kodr, Kočí, Rezek – Reinberk.
    Diváci: 1268.

    Příbram: Kočí – Tregler, Kodr, Nový, Cmiljanovič – Květ (33. Škoda) – Polidar, Petrák, Rezek, Zeman (33. Voltr) – Slepička (69. Stuparevič). Trenér: Nádvorník.

    Slovácko: Trmal – Reinberk (74. Šimko), Hofmann, Kadlec, Juroška – Havlík, Sadílek – Kalabiška, Hellebrand (67. Krejčí), Navrátil – Zajíc (78. Dvořák). Trenér: Svědík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.