<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    20. kolo, Základní část | pátek 13/12/2019, 18:00 | LOKOTRANS ARÉNA | ČT sport

    Góly


    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 1 248 diváků (25 % z kapacity 5 000)
    Video
    Reportáž

    Mladá Boleslav nastoupila bez Komličenka, který v minulém duelu při porážce 2:5 na Spartě obdržel červenou kartu. Místo něho nastoupili v útoku Ladra s Mešanovičem, který zápas na Letné strávil na lavičce.

    Jablonec se poprvé prosadil v deváté minutě. Domácí na útočné polovině ztratili míč a Severočeši rychle přenesli hru na opačnou stranu. Jovovič vyslal za obranu Středočechů Doležala, který si v souboji poradil s Hubínkem a zakončil k tyči. Nepříznivý stav se pokusil zlomit Ladra, jenže střelu zpoza vápna umístil vedle.

    V 17. minutě se mladoboleslavská obrana špatně domluvila, Jovovič postrčil balon na Doležala, jenž přízemní ranou zaznamenal desátý gól v ligové sezoně. Díky tomu se dotáhl na čelo tabulky nejlepších střelců.

    Středočeši odpověděli za tři minuty. Bucha si na hranici šestnáctky přehodil míč na levou nohu a s pomocí teče jednoho z jabloneckých hráčů překonal Hrubého. Jablonecký brankář si poté i přes clonu hráčů poradil s Ladrovou střelou před vápnem.

    V 37. minutě si Severočeši vzali dvoubrankový náskok zpět. Jovovič nastavil nohu do Doležalovy hlavičky přesně do protipohybu gólmana Šedy, který v lize nahradil Stejskala po téměř třech měsících. Shodou okolností v úvodním vzájemném duelu v sezoně rozhodli o vítězství Jablonce 2:1 právě Jovovič a Doležal.

    Po přestávce mohl zvýšit Jugas, ale jeho zakončení z první vytáhl Šeda na roh. Šeda se poté vyznamenal i proti Jovovičovu pokusu z úhlu, míč vyrazil před sebe, ale Doležal zblízka přestřelil.

    V 71. minutě Bucha odcentroval do vápna a míč propadl až k Mešanovičovi, který zblízka snížil. Bosenský útočník mohl vzápětí vyrovnat, ale Hubínkovu přihrávku nedokázal umístit do odkryté branky.

    Mladá Boleslav podlehla Jablonci v nejvyšší soutěži po osmi utkáních, poprvé od května 2011. Svěřenci trenéra Jozefa Webera prohráli tři z posledních čtyř kol a doma v ligové sezoně podruhé. Středočeši klesli na pátou pozici. Jablonec venku nenašel přemožitele pošesté za sebou.

    Ohlasy

    Jozef Weber (trenér M. Boleslavi): "Musím hráčům poděkovat, protože jsme se za ten rok ohromně zlepšili a jsme schopní produkovat fotbal, který lidi baví. V závěru nás postihla krize, to si musíme přiznat. Jak herní, tak výsledková. Na některých hráčích už byla dneska vidět víc únava. Trochu se zlobím i sám na sebe. Kdybych to věděl, říznul bych do toho víc a dal bych příležitost více mladým hráčům. Z celé sezony mám pozitivní dojem. V posledních kolech jsme byli dost křehcí v defenzivě a to nás stálo body a výsledky. Dostávat tolik branek nechceme, nemůžeme a nebudeme. V tom se musíme zlepšit jak personálně, tak takticky."

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Jsem šťastný, že jsme uhráli tři body. Poslední dva zápasy venku jsme udělali plný počet bodů, což nás hodilo do popředí tabulky. Vážíme si toho, protože v Boleslavi to byla po Slavii nedobytná tvrz, odkud se body nevozí. Do zápasu jsme vstoupili hodně aktivně. Měli jsme tam dobré brejkové situace a úniky dovršil brankami Doležal. Ani to nevypadalo, že by se soupeř měl dostat do kontaktu, ale dostali jsme lacinou branku, kdy Bucha vystřelil a dal na 1:2. Pak jsme vstřelili třetí branku po centru díky Jovovičovi. Hráče jsem nabádal, aby nespoléhali, že vedeme, protože domácí tady otočili spoustu zápasů. Ve druhém poločase to 15-20 minut bylo vyrovnané, domácí neměli nic. Pak jsme je zase zbytečnou brankou dostali zpátky do zápasu. Nakonec jsme to zaslouženě ubojovali. S výkonem a přístupem hráčů jsem spokojený."

    FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 2:3 (1:3)

    Branky: 20. Bucha, 71. Mešanovič - 9. a 17. Doležal, 37. Jovovič.
    Rozhodčí: Julínek - Caletka, Podaný - Machálek (video).
    ŽK: Mešanovič, Budínský, Weber (trenér, všichni M. Boleslav).
    Diváci: 1248.

    M. Boleslav: Šeda - Jakub Klíma, Tatajev, Pudil (46. Fulnek), Křapka (70. Pech) - Budínský, Hubínek, Matějovský, Bucha - Mešanovič, Ladra (62. Jiří Klíma). Trenér: Weber.

    Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas, Břečka, Krob - Pleštil (68. Hämäläinen), Kubista, Považanec, Pilík (90. Plechatý), Jovovič (79. Acosta) - Doležal. Trenér: Rada.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.