<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    20. kolo, Základní část | sobota 14/12/2019, 17:00 | Městský stadion Ostrava | O2 TV Sport

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 13 535 diváků (90 % z kapacity 15 081)
    Video
    Reportáž

    Po minutě ticha, kterou aktéři uctili památku obětí úterního útoku střelce ve Fakultní nemocnici Ostrava, patřil nástup do zápasu Spartě. Hosté byli v úvodní dvacetiminutovce aktivnější a od vedoucího gólu je v šesté minutě připravil pouze skvělý reflex ostravského brankáře Laštůvky, který vyrazil poněkud nešťastně umístěnou hlavičku spoluhráče Filla z bezprostřední blízkosti.

    Baníku se postupně povedlo mírnit počáteční převahu soupeře, přesto v 21. minutě Sparta znovu pohrozila Frýdkem, který však z voleje po Plavšičově akci zhruba z dvanácti metrů přestřelil.

    Ke konci poločasu se nadechovali i domácí a po sérii čtyř rohů bylo před Hečou několikrát horko, ale pak přišla největší možnost první půle na straně hostů. Hložek se po brejku ve vápně kličkou zbavil obránce, ale tváří v tvář pak nedokázal vyzrát na Laštůvku.

    Taktický ráz utkání se ani ve druhé půli příliš neměnil a boj o střed hřiště neměl vítěze. Domácí zahodili ideální standardní situaci: Kuzmanovič z 16 metrů trefil z přímého kopu jen zeď.

    Sparta po hodině hry opticky znovu převzala taktovku, ale několik slibně rozjetých situací nedohrála. Čtvrthodinu před koncem nebezpečně vyhlížela střela Hložka, ale neměla potřebnou výšku ani sílu a do ostravské branky neprošla.

    Jedenáct minut před koncem domácí kouč Páník nasadil z lavičky i Baroše, ale na konečné skóre už to vliv nemělo. Ostravský gólman Laštůvka si připsal třetí čisté konto po sobě a Baníku patří sedmé místo v tabulce. Sparta je čtvrtá se ztrátou dvou bodů na třetí Jablonec a od druhé Plzně, která má zápas k dobru, ji dělí čtyři body.

    Ohlasy

    Bohumil Páník (trenér Ostravy): "Sparta je rozjetá a dává hodně gólů, proto jsme hráli v jiném rozestavení. Čekali jsme, že se tam aspoň jednou dostaneme. Ze začátku nás ovšem podržel Laštůvka, pak se to srovnalo a druhou půli jsme chvílemi my diktovali hru. Vyložené šance ale nebyly a remíza je spravedlivá."

    Václav Jílek (trenér Sparty): "Bylo to vyrovnané utkání, hodně bojovné, nenabídlo tolik fotbalové kvality. Bylo tam více agresivity, soubojovosti, měli jsme ale nejméně o dvě gólové situace více. Tam jsme měli zachovat více klidu a mohli jsme mít tři body. Rozpoložení v zimní přestávce nebude špatné, je tam vzestupná tendence výkonnosti. Díky tomu, že jsme v závěru udělali body, nebude ta atmosféra špatná. Ale na rovinu musím říct, že jsme za očekáváním a cíle byly jiné."

    Fotbalisté Ostravy i Sparty uctili památku obětí úterní tragédie

    Minutou ticha uctili fotbalisté domácí Ostravy a Sparty spolu s fanoušky na Městském stadionu památku obětí úterní tragédie v ostravské fakultní nemocnici, kde střelec zabil sedm lidí a dva zranil. Oba týmy také nastoupily s černými páskami.

    Baník navíc k symbolickým projevům piety přidal i finanční podporu. Klub věnoval 150 tisíc korun z výtěžku utkání na sbírku pro pozůstalé a rodiny obětí, kterou vyhlásila Fakultní nemocnice Poruba. Další finanční obnos navíc mezi sebou vybírají hráči a zaměstnanci klubu.

    "Je to hrozná událost. Těm lidem už život nikdo nevrátí, ale chtěli jsme aspoň přispět nějakou formou pomoci," řekl ostravský brankář Jan Laštůvka.

    Samostatnou iniciativu vyvinuli i ostravští fotbaloví fanoušci. Také ti v průběhu dnešního utkání zorganizovali finanční sbírku na pomoc pozůstalým.

    FC Baník Ostrava – AC Sparta Praha 0:0

    Rozhodčí: Zelinka – Paták, Hájek – Pechanec (video).
    ŽK: Jirásek, Fleišman, Stronati – Frýdek, Sáček, Kanga.
    Diváci: 13535.

    Ostrava: Laštůvka – Fillo, Pokorný, Procházka, Stronati, Fleišman – Reiter (79. Baroš), Jirásek, Hrubý, Kuzmanovič (76. De Azevedo) – Diop. Trenér: Páník.

    Sparta: Heča – Sáček, Lischka, Mandjeck, Hanousek – Frýdek, Kanga (90. Juliš) – Hložek, Trávník, Plavšič (61. Vindheim) – Tetteh (72. Kozák). Trenér: Jílek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.