<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    19. kolo, Základní část | sobota 07/12/2019, 14:30 | Městský stadion Opava | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 2 512 diváků (33 % z kapacity 7 550)
    Video
    Reportáž

    Opavští začali odvážně a mohli jít do vedení. Šulc po povedeném individuálním průniku posunul míč na pravou stranu a Mondek pálil těsně vedle jablonecké brány. Vzápětí si neporozuměli jablonecký stoper Břečka s brankářem Hrubým, dravý Šulc se probil k míči a ve skluzu poslal balon do tyče.

    Slezané měli mírně navrch, ale zahrozili také Severočeši. Nejprve ránu Jovoviče vytěsnil mimo tyče brankář Fendrich, a pak jablonecký záložník pálil z hranice šestnáctky nad břevno domácí brány.

    Co se hostujícímu celku nepovedlo v závěru první půle, mu vyšlo zkraje druhé. Holík si po autu narazil míč s Považancem, pak poslal míč pod sebe na číhajícího Doležala, který pohotovou střelou k tyči propálil Fendricha. Ten přišel o svou neprůstřelnost, která trvala 399 minut. Krátce nato Doležal našel Sýkoru, jenž hlavičkoval těsně vedle Fendrichovy brány.

    Opava prostřídala, zvýšila útočnou aktivitu a Jablonec měl problémy. V 70. minutě Hrabina poslal do vápna centr, na který si naskočil Žídek a hlavičkou do protipohybu Hrubého srovnal.

    Slezané sahali po druhém gólu. Jugas zastavil Šulcovu ránu na brankové čáře a pak jablonecký stoper opět zastoupil Hrubého a vykopl z čáry i dělovku Součka. Simerského ránu zase vytáhl na roh gólman Hrubý.

    A tak v 82. minutě udeřilo na druhé straně. Krobův centr přizvedl Svozil a střídající Pleštil, jenž byl na hřišti sotva tři minuty, trefil jabloneckou výhru svou premiérovou brankou v nejvyšší soutěži.

    Ohlasy

    Jiří Balcárek (trenér Opavy): "Tohle utkání nám ukázalo, kde se nás tlačí bota. Svléklo nás donaha. Jde o to, o čem hovoříme celou dobu - proč nestřílíme góly. Když se setkáváte s týmy z top pětky, šestky soutěže, potřebujeme proměnit šance. Upozorňovali jsme hráče, že Jablonec je obrovsky zkušené mužstvo a dokáže dát gól z jediné šance. Zkušenost Jabloneckých byla vidět také v herních situacích. Za stavu 1:1 hosté dvakrát vykopávali míč z brankové čáry. Po vyrovnání na nás byla vidět euforie, mužstvo jsem se snažil moc brzdit. Naše obranná fáze je slušná, ale v útočné nám chybí kvalita. O poločase jsem byl s některými hráči hodně nespokojený. Poslední zápasy nám ukázali, že se můžeme rovnat s kýmkoliv. Potřebujeme ale útočníka, který zhodnotí práci celého mužstva."

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Jeli jsme sem v jiné situaci než na pohár. Opava byla posilněna dvěma zápasy, ve kterých uhrála čtyři body s našimi konkurenty - Mladou Boleslaví a Ostravou. Jeli jsme sem s respektem, ale prvních dvacet minut jsme měli hru pod kontrolou. Pak domácí po našem nedorozumění dali tyč, což byl klíčový moment první půle. Kdybychom se dostali do nevýhody, bylo by to pro nás složité. Ve druhé půli jsme měli dobré kombinace směrem dopředu. Domácí si pomáhali nakopávanými míči na Dediče. Z jedné situace jsme pak dostali úplně zbytečnou vyrovnávací branku, kdy jsme nedostoupili hráče. Pak jsme měli horší pětiminutovku, jednou jsme to tam vykopávali z prázdné brány. Dostali jsme se ale znovu do vedení a pak už jsme to uhráli. Pro nás je tohle vítězství z horké opavské půdy velmi cenné."

    SFC Opava – FK Jablonec 1:2 (0:0)

    Branky: 70. Žídek – 49. Doležal, 82. Pleštil.
    Rozhodčí: Dubravský – Horák, Poživil.
    ŽK: Svozil, Šulc, Souček – Kubista, Jovovič.
    Diváci: 2512.

    Opava: Fendrich – Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek – Řezníček (58. Jursa), Souček – Sus (58. Schaffartzik), Šulc, Mondek (86. Stáňa) – Dedič. Trenér: Balcárek.

    Jablonec: Hrubý – Holík, Jugas, Břečka, Krob – Jovovič (86. Pilík), Kubista, Považanec (90. Plechatý), Sýkora – Chramosta (79. Pleštil), Doležal. Trenér: Rada.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.