<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    18. kolo, Základní část | sobota 30/11/2019, 17:00 | Stadion Na Litavce | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 4 865 diváků (53 % z kapacity 9 100)
    Video
    Reportáž

    Sparta neprohrála v Příbrami sedm let a do zápasu vstoupila přes vynucené změny v obraně aktivně. Několik minut vůbec nepustila domácí na svoji polovinu a zdálo se, že zápasu bude vládnout. Jenže žádné výrazné šance si z úvodního náporu nevypracovala, a domácí se snažili kombinacemi z defenzivního sevření dostat.

    Hosté měli sice i nadále míč pod kontrolou, všechny statistické ukazatele mluvily v její prospěch, ale první trochu slibnější ohrožení příbramské branky přinesla až Hložkova hlavička z 19. minuty, kterou brankář Kočí vytlačil nad břevno. Na druhé straně byl v dobré šanci Slepička, ale jeho hlavička byla příliš slabá a Heča jí kontroloval.

    Domácí obranný zámek dokázali hosté odemknout po půlhodině hry, kdy se Hanousek odměnil za šanci hrát v základní sestavě zpětnou přihrávkou na Haška a ten uvnitř šestnáctky nezaváhal.

    Příbramští v závěru poločasu přidali na aktivitě, ale Kodr hlavičkoval mimo a Rezek se ve 42. minutě zalekl odraženého míče a jeho střela byla zblokována. Domácí kapitán pak měl štěstí, že po šlapáku na Krejčího neobdržel druhou žlutou kartu a neskončil předčasně pod sprchou.

    Sparta nechtěla ustoupit z aktivní hry ani po pauze, domácí se ale také tlačili stále častěji dopředu. Hosté se už v 52. minutě znovu radoval z gólu po další trefě Haška, ale rozhodčí ho po poradě s kolegy u videa neuznal, podle všeho kvůli ofsajdu Tetteha. Právě letenský útočník byl hlavní tváří následující fáze zápasu: nejprve ho vychytal ve velké šanci Kočí, zanedlouho při obdobné akci sparťan z levé strany pálil do břevna.

    Příbram cítila, že sparťanská defenzíva při absenci Kayi není zrovna pevná a snažila se rychlými akcemi dostat rychle před Heču a zakončovat. Hosté využívali stále více na riziko hrající domácí defenzívy k rychlým výpadů, ale celou řadu dalších slibně rozehraných akcí dotáhnout nedokázali. Domácí byli nejblíže byli k vyrovnání po hlavičce Šimka, ale Heča jeho pokus chytil.

    Ohlasy

    Roman Nádvorník (trenér Příbrami): "Sparta nás ani několika změnami v sestavě rozhodně nepřekvapila. I to, že možná nebude hrát Kaya jsme tušili. Přesto musím říct, že nás především tandem Hanousek - Frýdek na levé straně hodně zlobil, vznikl tam gól i další nebezpečné akce. Spartu jsme napadali, více aktivní jsme byli po přestávce, což pak také vedlo k více otevřeným okénkům naší obrany. Musíme naši hru prolomit směrem dopředu - v defenzívě jsme se hodně zlepšili, ale góly a body nám pak zákonitě chybějí."

    Václav Jílek (trenér Sparta): "Dnes musím především vyzdvihnout charakter týmu, dokázali jsme se dobře vyrovnat s domácí agresivní hrou, problémy zde s ní některé jiné týmy měly. Dnes byl náš hlavní problém v tom, že jsme nedokázali přidat další gól, především v druhém poločase jsme po akcích Tetteha měli více možností rozhodnout. Dokázali jsme se vyrovnat i s improvizovaným složení obrany, protože Kaya má natažený sval a nastoupili jsme až se čtvrtou stoperskou variantou. Ale Mandjeck svoji roli zvládnul, ostatně několikrát hrál na stejné pozici už i v reprezentaci Kamerunu, takže v nás ta možnost v případě problémů nějakou dobu zrála. Tetteh hrál dnes v útoku, protože jsme dnes potřebovali více náběhového hráče, což se ukázalo být výhodou při jeho dvou akcích po přestávce."

    1. FK Příbram - Sparta Praha 0:1 (0:1)

    Branka: 30. Hašek.
    Rozhodčí: Pechanec - Dobrovolný, Novák - Franěk (video).
    ŽK: Alvir, Rezek, Dramé, Tregler - Krejčí, Heča, Frýdek.
    Diváci: 4865.

    Příbram: Kočí - Tregler, Kodr, Šimek, Nový - Dramé (81. Kříž) - Voltr (59. Stuparevič), Zeman, Rezek, Alvir - Slepička (65. Květ). Trenér: Nádvorník.

    Sparta: Heča - Sáček, Mandjeck, Lischka, Hanousek - Hložek, Hašek, Krejčí, Kanga (59. Plavšič), Frýdek (90. Kozák) - Tetteh (80. Juliš). Trenér: Jílek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.