<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    17. kolo, Základní část | sobota 23/11/2019, 14:30 | Stadión U Nisy | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 3 333 diváků (34 % z kapacity 9 900)
    Video
    Reportáž

    Liberec si v lize připsal nejvyšší vítězství od srpna 2014, kdy doma porazil Ostravu rekordně 6:0. Slovan zvítězil potřetí z posledních čtyř kol a z osmého místa neúplné tabulky ztrácí dva body na pátou Spartu. Zlín v lize v Liberci prohrál popáté z posledních šesti duelů, po třech kolech vyšel naprázdno a je třináctý.

    V prvním poločase jako by na hřišti existovali jen domácí, kteří se už v šesté minutě dostali do vedení. Malinský se protáhl do vápna, od lajny přihrál před branku a nabíhající Breite zblízka prostřelil Rakovana. Domácí kapitán, jenž se po čtyřech kolech vrátil do základní sestavy, skóroval poprvé od konce března.

    Severočeši kontrolovali průběh a ve 22. minutě zvýšili. Po další přihrávce Malinského se po centru hlavičkou na přední tyč prosadil Musa a připsal si sedmý gól v ligové sezoně. Poté Karafiátův přímý kop s problémy vyrazil Rakovan.

    V 38. minutě si připsal třetí asistenci Malinský. Do jeho centru se z voleje položil Potočný a trefil balon ideálně na zadní tyč. V 41. minutě poprvé zahrozili hosté, Železník ale zblízka mířil jen do břevna.

    Čtyři minuty po pauze inkasovali hosté počtvrté. Po Musově centru akrobaticky sklepl míč do sítě Potočný a podruhé v životě dal v jednom ligovém duelu dvě branky. Zároveň se osmým gólem v ročníku osamostatnil v čele týmových střelců.

    V 52. minutě bylo s hosty ještě hůře. Podio zatáhl unikajícího Musu a rozhodčí Hocek mu ukázal rovnou červenou kartu. Chvíli nato mohl zkompletovat hattrick Potočný, technickou střelou ale minul. Poté jeho střelu zneškodnil Rakovan.

    Osm minut před koncem už Severočeši opět slavili. Po chybě Buchty se dostal do úniku střídající Pešek a před Rakovanem nezaváhal. Liberec dělil jediný gól od toho, aby vyrovnal svou nejvyšší ligovou výhry v samostatné historii. Marovu střelu ale vytáhl Rakovan a neprosadili se ani Kuchta a Breite. Zlín prohrál v lize o pět branek poprvé od května 2009.

    Ohlasy

    Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Takový zápas se hodnotí lehce. Od začátku jsme byli lepší, dali jsme rychlé branky, krásné branky. Aktivní Malinský připravil tři, všechny během prvního poločasu. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že nechceme polevit a neustále chceme na Zlín vytvářet tlak. Přidali jsme další dvě branky. Hráli jsme proti deseti, Petar Musa by šel sám na branku. Další šance jsme neproměnili, utkání jsme si nezkomplikovali a zaslouženě jsme vyhráli. Jsem rád, že Poty (Potočný) dal dvě branky, že poslední zápasy hraje ve velmi dobré formě. Vyvaroval se některých věcí z minulosti, působí na hřišti týmově, disciplinovaně. Vytváříme si dost šancí, dáváme dost gólů. Každý z kluků ví, že za necelý měsíc končí podzimní část, všichni chceme udělat co nejvíc bodů. Kluci za tím jdou, tréninky vypadaly výborně, jsme rádi, že jsme to přetavili do zápasů a že nám to tam padá. Taky jsme rádi, že jsme po delší době uhráli zápas s nulou vzadu."

    Jan Kameník (trenér Zlína): "Řekl bych, že nás od začátku soupeř předčil svým pohybem, schopností nás dostupovat a odebírat míče. Přecházel do rychlého protiútoku, což se nám nedařilo eliminovat. Do utkání jsme hned špatně vstoupili a inkasovali jsme rychlou branku. Pak to mělo do konce poločasu stejný průběh. Všechny branky, které jsme inkasovali, byly po stejných situacích - po centru ze strany a nenapadání zakončujícího hráče před brankou. Do druhé půle jsme se pokusili trochu přeskupit náš obranný systém změnou rozestavení a ještě se vrátit do zápasu. Ale další inkasovaný gól a červená karta zmařily všechny naše plány. V ten moment jsme už neměli moc příležitostí se do utkání vrátit a prohráli jsme vysokým rozdílem."

    FC Slovan Liberec – FC Fastav Zlín 5:0 (3:0)

    Branky: 38. a 49. Potočný, 6. Breite, 22. Musa, 82. Pešek.
    Rozhodčí: Hocek – Dobrovolný, Flimmel.
    ŽK: Bartošák (Zlín).
    ČK: 52. Podio (Zlín).
    Diváci: 3333.

    Liberec: Nguyen – Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš – Oscar (80. Nešický), Mara – Malinský (71. Kuchta), Breite, Potočný – Musa (62. Pešek). Trenér: Hoftych.

    Zlín: Rakovan – Cedidla, Buchta, Hlinka (67. Janetzký) – Matejov, Folprecht (90. Hnaníček), Podio, Jiráček, Bartošák – Železník (57. Džafič), Poznar. Trenér: Kameník.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.