<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    16. kolo, Základní část | sobota 09/11/2019, 17:00 | Stadion Střelnice | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 4 103 diváků (72 % z kapacity 5 690)
    Video
    Reportáž

    Domácí nastoupili nečekaně bez lídra týmu Hübschmana, který měl zdravotní problémy, a na jejich výkonu to bylo v úvodu až příliš znát. Sparta naopak vstoupila do zápasu dobře a už ve čtvrté minutě otevřela skóre.

    Kozák po přihrávce od Haška přehodil gólmana Hrubého a připsal si sedmou branku v ligové sezoně. Asistent rozhodčího mylně odmával ofsajd a sudí Královec uznal trefu až po zásahu videorozhodčího.

    V 17. minutě přidali Pražané druhý gól. Frýdek prošel v 17. minutě do šestnáctky a překvapil soupeře střelou svou slabší pravou nohou. V lize skóroval poprvé od února.

    Při dvoubrankovém vedení hosté trochu ubrali a zatáhli se na svoji polovinu. Jablonec byl najednou aktivnější a měl i dvě šance po hlavičkových pokusech Břečky - jeden zlikvidoval brankáře Heča, druhý šel vedle.

    Pro Spartu závěr poločasu nebyl varováním a také do druhého dějství vstoupila pasivně. Domácí trenér Rada poslal na hřiště střídající Chramostu s uzdraveným Matouškem a druhý jmenovaný se velmi brzy prosadil. Ve 47. minutě využil nechtěného přiťuknutí od sparťana Krejčího a tvrdou střelou na zadní tyč překonal Heču.

    Hosté se nemohli dostat z defenzivy. V 53. minutě pálil podruhé nebezpečně Matoušek, ale pouze do náruče Heči. Sparta po hodině hry a příchodu střídajícího Hanouska trochu přidala a v 72. minutě promáchl v dobré pozici Kozák.

    O dvě minuty později na opačné straně domácí srovnali. Po další chybě ve středu letenské obrany se po Sýkorově centru trefil patičkou i druhý střídající hráč Chramosta.

    Hosté s vědomím ztraceného náskoku sevřeli soupeře, ale nic z toho nevytěžili. V závěru dostal pro změnu pod tlak Jablonec Spartu a měl blízko k otočce. V poslední minutě překonal Jugas hlavičkou po rohu Heču, ale sudí Královec odpískal útočný faul Doležalovi a branku neuznal.

    Ohlasy

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Viděli jsme dva rozdílné poločasy. Prohospodařili jsme 20 minut, zaspali ve dvou individuálních akcích soupeře, přestože jsme hráče upozorňovali, že dnešní zápas bude především válka. Byli jsme pomalí, přišla bouřka v kabině. V druhém poločase jsme i díky střídání dokázali změnit obraz hry. Dominovali jsme. Vyrovnali jsme to střídajícími hráči a ti mě znovu dostali pod tlak. Ale jsem za ty branky střídajících rád. Mohli jsme i překlopit výsledek na naši stranu, bohužel náš třetí gól nebyl uznaný, na to se musím ještě podívat. Věděli jsme, že Sparta má nějakou sérii výsledků. Chtěli jsme vyhrát, ale i bodu si ceníme. Za první poločas jsme si zasloužili pětku, za druhý pak jedničku a nakonec jsem za bod šťastný."

    Václav Jílek (trenér Sparty): "Zápas měl dva rozdílné poločasy. V tom druhém jsme měli špatný vstup a první gól Jablonce byl hodně důležitý pro vývoj. My se najednou začali bát o vítězství, stále jsme v tomto ohledu příliš křehcí. Záměr byl i při dvoubrankovém vedení zůstat aktivní, ale místo toho jsme vyrobili dvě hrubé chyby. Problém středové řady nebyl způsoben absencí Kangy, i když jeho kreativita by se nám asi hodila. Problém dnešního výsledku byl ale jinde. Stěžejním faktorem dnešní ztráty asi byla opravdu ta branka na 1:2. My chceme být sebevědomější a silnější, ale to se nám stále nedaří. Velkou roli v tom hraje mentalita hráčů, sebevědomí není stále na takové úrovni." 

    FK Jablonec - AC Sparta Praha 2:2 (0:2)

    Branky: 47. Matoušek, 74. Chramosta - 4. Kozák, 18. Frýdek.
    Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch - Marek (video).
    ŽK: Jovovič, Považanec, Krob, Kratochvíl - Vindheim, Kozák, Frýdek, Krejčí, Hanousek.
    Diváci: 4103.

    Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas, Břečka, Krob - Jovovič (46. Matoušek, 82. Kubista), Kratochvíl, Považanec, Pilík (46. Chramosta), Sýkora - Doležal. Trenér: Rada.

    Sparta: Heča - Sáček, Kaya, Lischka, Frýdek - Vindheim (68. Hanousek), Hašek (82. Mandjeck), Krejčí, Trávník, Hložek - Kozák (88. Tetteh). Trenér: Jílek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.