<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    16. kolo, Základní část | pátek 08/11/2019, 18:00 | LOKOTRANS ARÉNA | ČT sport

    Góly


    Karty


    Návštěva: 2 552 diváků (51 % z kapacity 5 000)
    Video
    Reportáž

    Bohemians nastoupili s defenzivními typy hráčů a v rozestavení s pěti obránci, což dělalo soupeři v první půli velké problémy. Bez zraněného špílmachra Matějovského domácí jen složitě hledali nápady, jak překonat pružnou obranu hostů.

    Ve čtvrté minutě sice jako první zahrozil Budínský, jehož ránu k tyči vyrazil Le Giang, ale jinak byli v úvodu překvapivě nebezpečnější hosté. Ve 12. minutě šli Bohemians z první větší šance do vedení. Vodháněl v souboji přetlačil Pudila, posunul míč na nabíhajícího Bartka a ten přízemní střelou na zadní tyč překonal Stejskala.

    "Klokani" v úvodu dobře hlídali nejlepšího střelce soutěže Komličenko, který s výjimkou střely těsně nad z 16. minuty za první poločas příliš nezahrozil. Naopak v 19. minutě mohli hosté navýšit své vedení, Krchova hlavička po rohu skončila po Fulnekově přizvednutí na břevně. Favorit výrazněji zahrozil až pět minut před pauzou, kdy si na centr naskočil Mešanovič a jeho hlavičku skvěle vyškrábl Le Giang.

    Čtyři minuty po přestávce už se bosenský útočník dočkal vyrovnání. Ve středu pole vybojoval míč a akci následně po Ladrově centru zakončil přesnou hlavičkou k tyči. Připsal si sedmý gól v ligové sezoně.

    Za necelé dvě minuty domácí otočili stav a druhou asistenci zaznamenal Ladra. Na hranici vápna přiťukl Budínskému a bývalý hráč "Klokanů" zamířil po zemi k tyči. Trefil se pošesté v ligovém ročníku.

    Bohemians mohli po hodině hry srovnat, ale podruhé v utkání jim zkazilo radost břevno. Po Vodhánělově průniku pálil z hranice vápna do brankové konstrukce Krch.

    V 77. minutě křížnou střelou z otočky těsně minul Ladra, z protiútoku zakončoval do odkryté branky ve skluzu Havel, ale brankář Stejskal se přesunul a vyrazil na roh. Za chvíli po standardce přestřelil Bederka. Domácí se už závěrečnému tlaku Pražanů ubránili a oplatili soupeři červencovou prohru 0:3. Ve třetí minutě byl ještě po druhé žluté kartě vyloučen střídající útočník Bohemians Ugwu.

    Ohlasy

    Jozef Weber (trenér M. Boleslavi): "Jsem rád, že jsme vyhráli. Bohemka je nepříjemné mužstvo, proti nim se nikdy nehraje dobře. Trochu nás zaskočila i sestava, bylo tam šest obránců a čtyři stopeři. Těžko jsme se do nich dostávali. Naopak my jsme se nechali snad z první akce do vápna ztrestat gólem, o to to bylo složitější. Něco jsme si o poločase řekli, museli jsme hru zrychlit hlavně po stranách. Povedlo se nám to otočit zase během dvou minut jako v Olomouci. Možná řada jiných mančaftů by se otevřela, ale Bohemka ne, i za stavu 2:1 čekala trpělivě na šanci. Možná to vypadalo, že máme utkání pod kontrolou, ale neměli jsme. Bohemka měla dvě příležitosti, jednu obrovskou v podání Milana Havla. Vyhráli jsme po boji, po urputném utkání, ale to jsem předpokládal. Už ani na nás nebyla vidět taková lehkost, jsem rád, že je reprezentační pauza."

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Utkání se mi nehodnotí lehce, protože cítím, že jsme měli blízko ne k bodu, ale ke třem. Podařilo se nám slušně vstoupit do zápasu, dostali jsme se do vedení. I když měla Boleslav určitou herní převahu, tak jsme byli nebezpečnější z brejků. Bohužel na začátku druhé půle přišel krátký výpadek a domácí utkání otočili. Naše snaha v závěru už vyzněla naprázdno. Dlouho jsem neviděl Boleslav takhle se doma strachovat o výsledek. Naše hra postrádala trochu produktivity, jinak se toho nedá hráčům moc vyčítat. Myslím, že výsledek je krutý. Dvakrát jsme nastřelili břevno, Havel měl potom ještě stoprocentní šanci. Bylo v našich silách zápas vyhrát."

    FK Mladá Boleslav – Bohemians Praha 1905 2:1 (0:1)

    Branky: 49. Mešanovič, 51. Budínský - 12. Bartek.
    Rozhodčí: Marek - Paták, Caletka - Ardeleanu (video).
    ŽK: Tatajev - Ugwu.
    ČK: 90.+3 Ugwu (Bohemians).
    Diváci: 2552.

    Mladá Boleslav: Stejskal - Jakub Klíma (83. Křapka), Tatajev, Pudil, Fulnek - Bucha (76. Jiří Klíma), Hubínek, Budínský, Ladra - Komličenko, Mešanovič (88. Auer). Trenér: Weber.

    Bohemians: Le Giang - Bartek, Bederka, Hůlka, Pokorný, Podaný - Havel, Krch, Jindřišek (80. Keita), Vodháněl (63. Vaníček) - Nečas (63. Ugwu). Trenér: Klusáček.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.