<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    16. kolo, Základní část | neděle 10/11/2019, 14:30 | Doosan Aréna | O2 TV Sport

    Góly


    Karty


    Návštěva: 7 463 diváků (64 % z kapacity 11 597)
    Rozhodčí: Z. Proske - D. Hock, V. Melichar (J. Petřík) | VAR: P. Orel | AVAR: J. Kříž
    Video
    Reportáž

    Viktoria ztrácí osm bodů na vedoucí Slavii, která dnes od 17:00 hostí Teplice, na třetí Mladou Boleslav mají Západočeši v tabulce čtyřbodový náskok. Slovan v nejvyšší soutěži neporazil Plzeň popatnácté za sebou a klesl na devátou pozici.

    První start v ligové sezoně si připsal pětatřicetiletý plzeňský kapitán Hubník, který ve středu obrany zastoupil disciplinárně potrestaného Brabce.

    Domácí si už ve druhé minutě v mrazivém počasí vypracovali stoprocentní šanci. Hořava vyslal do samostatného úniku Krmenčíka, ale nejlepší týmový střelec tváří v tvář nepřekonal brankáře Nguyena.

    V desáté minutě Slovan otevřel skóre. Balutův přímý kop ve zdi tečoval Kayamba a brankář Hruška už na míč nedosáhnul. Domácí odpověděli za 12 minut z podobné standardní situace, kdy Procházkovu ránu zase přizvedl bránící Kačaraba.

    Hostům po půl hodině hry zkomplikoval situaci Baluta, jenž zezadu podrazil Kayambu a rozhodčí Proske ho po druhé žluté kartě vyloučil. Liberečtí se zlobili, že předtím nedostal druhou žlutou kartu i Hubník za tvrdý zákrok na Malinského.

    Západočeši využili přesilovku ve 44. minutě. Kalvach nacentroval do šestnáctky, Hořava pohotovou hlavičkou překonal Nguyena.

    Plzeňské mužstvo začalo lépe i druhý poločas. Hloušek si vyměnil míč s Krmenčíkem a reprezentační útočník se prosadil přízemní střelou. Pro Krmenčíka to byl osmý ligový zásah v sezoně.

    O chvíli později hráči Slovanu málem darovali Plzni čtvrtou branku. Mikula nepřesně vrátil hlavou míč zpátky Nguyenovi, který napálil Hlouška a míč o kousek minul branku.

    Hosté v 80. minutě nevyužili velkou šanci na zdramatizovaní zápasu a Mara sám před brankou nepropálil Hrušku. V poslední minutě uzavřel skóre Hloušek dorážkou po Kayambově akci a připsal si premiérový soutěžní gól za Viktorii.

    Ohlasy

    Pavel Vrba (trenér Plzně): „Jsem rád, že jsme dokázali otočit výsledek z 0:1 na 4:1. Zápas se výsledkově nevyvíjel dobře, i když nám začátek vyšel. Měli jsme asi tři situace, kdy jsme mohli jít do vedení my, bohužel se nám to nepovedlo. Pak soupeř z tečované standardní situace dal gól z první střely na bránu. Naštěstí se nám podařilo do poločasu výsledek otočit pro nás. Asi rozhodující branka byla třetí, kdy jsme o výsledku rozhodli. Ale byla tam i situace, kdy jsme ztratili balon, soupeř šel sám na gólmana a mohl dát na 3:2. To by mohlo být ještě hodně dramatické. Naštěstí se to nestalo a Hruška nás podržel. A v závěru jsme ten výsledek pojistili."

    Pavel Hoftych (trenér Liberce): „Zápas začal dvěma třemi šancemi Plzně, kdy nám hlavně Krmenčík dělal problémy s tím, na co jsme se připravovali. Jednu situaci tam krásně vychytal Nguyen. Po tom, co jsme ty šance nebo pološance přežili, jsme dali branku po trestném kopu. Vyrovnání přišlo stejně po standardní situaci. Pak tam byl ten zákrok Hubníka na Malinského. Roman tam byl pozdě. Jednoznačně si myslím, že měl jít ven. Za minutu jde ven náš Baluta. Hrát proti Plzni v jedenácti je složité, v deseti je to hodně těžké. Snažili jsme se s tím zápasem něco dělat, škoda branky do kabiny. Chtěli jsme hrát tak, abychom 2:1 zvládali co nejdéle a měli šance třeba na brejky. Nakonec i za stavu 3:1 jsme příležitostí vstřelit branku měli dost. Nedali jsme je a dostali jsme na 4:1."

    FC Viktoria Plzeň – FC Slovan Liberec 4:1 (2:1)

    Branky: 23. Procházka, 44. Hořava, 52. Krmenčík, 90. Hloušek – 10. Baluta. 
    Rozhodčí: Proske – Hock, Melichar – Orel (video). 
    ŽK: Hubník, Hejda – Oscar, Baluta, Hoftych (trenér).
    ČK: 30. Baluta (Liberec). 
    Diváci: 7463.

    Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Kalvach, Procházka – Kayamba, Hořava (80. Janošek), Hloušek (90. Kovařík) – Krmenčík (88. Chorý). Trenér: Vrba.

    Liberec: Nguyen – Mikula, Kačaraba, Chaluš, Hybš – Oscar (57. Breite), Mara – Malinský (71. Pešek), Baluta, Potočný – Musa (84. Alibekov). Trenér: Hoftych.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.