<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    16. kolo, Základní část | neděle 10/11/2019, 17:00 | Sinobo Stadium | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty


    Návštěva: 16 271 diváků (84 % z kapacity 19 370)
    Video
    Reportáž

    Slavia, která v týdnu uhrála v Lize mistrů bezbrankovou remízu v Barceloně, podle očekávání od úvodu působila aktivnějším dojmem. Po více než dvou měsících dostal v lize šanci v základní sestavě Pražanů útočník Hilál. Ve 14. minutě si s ním narazil Hušbauer, ale hostující brankář Grigar jeho pokus vytěsnil vedle. Stanciuova tečovaná střela pak skončila mimo a teplický gólman následně vyrazil Bořilovu střelu.

    V 29. minutě už Pražané vedli. Grigar odvrátil míč na hranici vápna, Olayinka si obhodil Kodeše, po souboji upadl a sudí Pechanec nařídil pokutový kop. Žádný z opakovaných záběrů neprokázal, zda opravdu došlo ke kontaktu. Penalty se ujal Souček a připsal si osmý gól v ligové sezoně.

    Za dvě minuty dostal míč hlavou do sítě hostující Jakub Mareš, rozhodčí mu ale odpískal útočný faul na Coufala. V 36. minutě se teplický kanonýr protlačil do další velké šance a domácí zachránil brankář Kolář. Slávisté si před půli vytvořili tlak, ale Hušbauer mířil do Grigara a další možnosti Pražané prováhali.

    I po pauze byl favorit aktivnější. Frydrych ale hlavičkoval vedle a v 65. minutě střídající Škoda ve velké šanci z otočky minul. Domácí ve druhé půli kontrolovali hru a v závěru přidali pojistku. Souček v 89. minutě vybojoval míč ve středu pole, přihrál střídajícímu Ševčíkovi, který si zasekl balon a prostřelil Grigara.

    V druhé minutě nastavení Součkovu hlavičku po přímém kopu vyrazil teplický gólman jen před sebe a dobíhající Kúdela zblízka zavěsil pod břevno. Červenobílí v lize vyhráli doma posledních 12 utkání a Teplice v nejvyšší soutěži porazili posedmé za sebou.

    Ohlasy

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): „Musíme poděkovat hlavně lidem, že přišla takováhle návštěva. Zhoršilo se počasí, navíc hrajeme hodně zápasů. K vítězství nám také hodně dopomohl trávník, který je ve výborném stavu. Oproti loňsku je to velký posun. Vítězství se nerodilo lehce, spoustu šancí jsme zazdili, byli jsme hrozně zbrklí, janci v pokutovém území. Teplice navíc byly velmi houževnaté, pracovité. I když výsledek 3:0 vypadá jednoznačně, tak to jednoznačné nebylo. Zase nám chyběl dříve druhý gól. Vždy když ho nedáte, může se stát cokoliv. Okolo 75. minuty měly Teplice velmi dobrý protiútok, naštěstí střela mířila na Koliho (Koláře). Výkon mohl být z naší strany lepší, mrzí mě hlavně pozice, které jsme měli a nevyřešili. Penaltu jsem ze záznamu ještě neviděl, v reálu mi to přišlo jasné. Já se k rozhodčím nevyjadřuji, ani teď to neudělám."

    Stanislav Hejkal (trenér Teplic): „Utkání bych zhodnotil na dvě roviny. První ta sportovní. Pokud chcete na Slavii uspět, musíte být dobře připraveni, musíte využít jejich psychickou i fyzickou únavu z Barcelony, musíte přežít nějakou šanci a tu, kterou si vypracujete, musíte dát. To jsme bohužel nesplnili. I když jsme hráli dle mého názoru velmi dobře. V prvním poločase jsme měli jasnou brankovou příležitosti Jakubem Marešem, v druhém Petrem Marešem. To na Slavii musíte dát. Slavia je top mančaft české ligy, hraje výborně i na mezinárodní scéně. Proto mě nesmírně mrzí, jak to dopadlo. Je něco jiného prohrát 0:1 z vymyšlené penalty a prohrát 0:3. To už vypadá špatně, kluci si to nezasloužili. Můžete dostat na 0:2, ale pak už to musíte dohrát důstojně a nedostat třetí gól. Na penaltu jsme teď koukali, ze všech úhlů nebylo prokazatelné, že byla. Je 21. století, máme tu vyspělou technologii, VAR (video), a už poněkolikáté to video neodhalilo ve prospěch, nebo neprospěch Teplic. Nezazlívám rozhodčímu, že pískl penaltu, vzhledem k postavení, jaké měl. Proč se ale nad tím nepozastavil VAR? Byli někde na kafi? Nerozumím tomu, nebo možná rozumím."

    SK Slavia Praha – FK Teplice 3:0 (1:0)

    Branky: 29. Souček z pen., 89. Ševčík, 90.+2 Kúdela. 
    Rozhodčí: Pechanec – Kotík, Vlček – Franěk (video). 
    ŽK: Hilál – J. Mareš, Shejbal, Paradin, Hejkal (trenér). 
    Diváci: 16271.

    Slavia: Kolář – Coufal, Kúdela, Frydrych, Bořil – Souček – Masopust (75. Ševčík), Stanciu (83. Traoré), Hušbauer, Olayinka – Hilál (62. Škoda). Trenér: Trpišovský.

    Teplice: Grigar – Paradin, Čmovš, Shejbal – Vondrášek, Kodeš (68. Kučera), P. Mareš, Žitný, Hyčka (86. Knapík) – Vyhnal (68. Nazarov), J. Mareš. Trenér: Hejkal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.