<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    15. kolo, Základní část | sobota 02/11/2019, 17:00 | Sinobo Stadium | O2 TV Fotbal

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 18 297 diváků (94 % z kapacity 19 370)
    Video
    Reportáž

    Vršovický obhájce titulu protáhl ligovou neporazitelnost na 21 zápasů a vede neúplnou tabulku o 12 bodů před Plzní, která hraje v pondělí. Slávisté se zároveň vítězně naladili na úterní duel Ligy mistrů v Barceloně. Ostrava venku v lize prohrála popáté za sebou a je šestá.

    Za Slavii poprvé nastoupil Takács, který vytvořil novou stoperskou dvojici s Frydrychem. Kúdela zůstal jen na lavičce a Hovorka je od minulého kola dlouhodobě zraněný. Baník udělal jedinou změnu oproti středečnímu pohárovému duelu, když v brance Laštůvku nahradil Budinský.

    Červenobílí, kteří si před utkáním připomněli 127. výročí od založení klubu, se proti pětičlenné hostující obraně dlouho nemohli prosadit a na vyložené šance čekali až do závěru poločasu.

    Ve 43. minutě hosté neodvrátili míč, Ševčík poslal přízemní centr za malé vápno a Souček z první překonal Budinského. Poté udělal ostravský gólman chybu při rozehrávce, ale Ševčík ji nevyužil.

    Po pauze slávisté výrazně přidali a vytvořili si tlak. Olayinkův gól ještě kvůli ofsajdu neplatil, ale v 52. minutě už domácí zvýšili. Po Olayinkově tečované centru doklepl míč do sítě hlavou Souček a ve druhém domácím ligovém duelu po sobě dal dva góly. Reprezentační záložník potvrdil, že se mu proti Baníku daří, svůj jediný hattrick v nejvyšší soutěži dal právě proti Ostravě.

    Na tři branky proti Slezanům útočil i dnes poté, co po Jiráskově zákroku na Tecla nařídil sudí Klíma penaltu a hostujícího záložníka navíc vyloučil. Souček však z penalty trefil jen Budinského a hattrick si nepřipsal.

    Nepovedlo se mu to ani v 68. minutě, kdy Budinský jeho technickou střelu vytáhl. Z dorážky se však už prosadil Tecl a zvýšil na 3:0. Snížit mohl z brejku Reiter, ale jeho ránu zblokovala obranu. Jinak Slezané v oslabení už nestíhali a v 77. minutě inkasovali počtvrté, když nadvakrát dostal míč do sítě Ševčík.

    Hlasy po utkání:

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Musím pochválit Baník, že v tom dvojzápase nám to hrozně znepříjemnil. Ukázal, že je každý rok silnější a silnější. Hlavně v prvním poločase byl všude čas, my jsme neměli moc místa na hřišti. Byl to spíš takový boj. Až po gólu, který jsme dali na 1:0, jsme se dostali k naší vlastní hře. Druhý poločas byl od nás takový tajfun, dostali jsme se do provozní teploty. V druhém poločase jsme hráli nejlíp v tom dvojzápase. Vyhráli jsme 4:0, nedostali jsme gól a kromě úniku Reitera jsme je ani do šancí nepustili. Dali jsme čtyři góly, spoustu jsme toho ještě zahodili včetně penalty. Výsledek je jednoznačný, ale vedla k němu hodně těžká cesta. Potřebovali jsme potvrdit body z Plzně a trošku odčinit výkon z poháru ze středy. To se povedlo, výkon byl podstatně lepší. To zklamání z toho, že jsme z poháru venku, ale ve mně bude dlouho."

    Bohumil Páník (trenér Ostravy): "Jeli jsme sem s tím, že zkusíme stejnou taktiku jako doma. Vycházelo nám to v první půli, která byla z naší strany takticky dobrá. Dokázali jsme eliminovat domácí. Škoda té otevřené situace, kdy to Souček dohrál do gólu. Po druhé brance Součka už bylo utkání jasné a dovršilo to vyloučení Jiráska. Pak byla otázka, kolik toho přežijeme. Slavia umí hrát v poli deset na deset a tím spíš, když hraje deset na devět. Za domácí nastoupila oproti poháru spousta nových hráčů, hlavně Souček, který je výjimečný hráč. Umí nejen hrát v prostoru defenzivní šestky, ale umí hlavně střílet branky. Souček byl klíč ke všemu. Slavia má široký kádr a toho využila. Postupně dominovala víc a víc."

    SK Slavia Praha - FC Baník Ostrava 4:0 (1:0)

    Branky: 43. a 52. Souček, 68. Tecl, 77. Ševčík.
    Rozhodčí: Klíma - Šimáček, Ratajová - Ardeleanu (video).
    ŽK: Bořil, Coufal, Stanciu, Takács - Jirásek, Fillo, Diop, Fleišman.
    ČK: 61. Jirásek.
    Diváci: 18.297.

    Slavia: Kolář - Coufal, Frydrych, Takács, Bořil - Souček (78. Hilál) - Ševčík, Stanciu (69. Traoré), Hušbauer, Olayinka (73. Van Buren) - Tecl. Trenér: Trpišovský.

    Ostrava: Budinský - Fillo, Pokorný, Procházka, Stronati, Fleišman - Reiter (76. Holzer), Jirásek, Hrubý (46. Smola), Kuzmanovič (60. Granečný) - Diop. Trenér: Páník.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.