<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    14. kolo, Základní část | pátek 25/10/2019, 18:00 | Stadion Střelnice | ČT sport

    Góly


    Návštěva: 2 189 diváků (38 % z kapacity 5 690)
    Video
    Reportáž

    Jablonci kvůli karetnímu trestu chyběl kapitán Hübschman, na výkonu favorita to ale nebylo znát. Prvních 15 minut se hrál vyrovnaný zápas a pak udeřili domácí. Pilíkův centr z přímého kopu přizvedl před gólmanem Grigarem bránící Shejbal a Břečka nártem dorazil míč do odkryté branky. Jablonecký stoper se v lize trefil poprvé po pěti letech.

    Ve 25. minutě už domácí vedli o dva góly. Jovovičův centr tečoval Doležal a balon s pomocí břevna zapadl do sítě. Hosté vypadli z role a nezvládali bránit centrované míče. V 28. minutě po rohu důrazný Kratochvíl mířil do břevna, po dalším centru pak vychytal Holíka Grigar.

    Chvíli nato fauloval ve vápně Jakub Mareš Holíka a rozhodčí Julínek po přezkoumání situace na videu nařídil penaltu. Jablonecký Pilík ale nechal vyniknout Grigara. Až poté zahrozily i Teplice, Moulis však pálil z dálky těsně nad. Ještě před pauzou znovu zasáhl hostující brankář, tentokrát proti Kratochvílovi.

    Teplický kouč Hejkal po poločase hned dvakrát střídal a poslal na trávník čerstvé Petra Mareše s Žitným. V 52. minutě po Jovovičově pasu postupoval sám k brance domácí Sýkora, ale Grigara neprostřelil. Na opačné straně vyrazil Hrubý Žitného ránu.

    Teplice držel ve hře Grigar, který dobře vyběhl při Krobově šanci. Na druhé straně v 69. minutě centroval z úhlu Moulis a míč se nečekaně snesl na břevno.

    O dvě minuty později už Jablonec definitivně rozhodl. Po dalším rohu si naskočil na centr Břečka a s mírnou tečí obrany hlavou překonal Grigara. Pětadvacetiletý stoper dal poprvé v životě dvě branky v jednom ligovém utkání, v předchozích 91 zápasech přitom skóroval jen jednou.

    Dvou gólů se dočkal i Doležal, který v 86. minutě využil Čmovšovy chyby a křížnou střelou zamířil k tyči. Branku nakonec daly i Teplice, po centru Petra Mareše si v 89. minutě po prudké hlavičce připsal první ligovou trefu Shejbal.

    Hlasy po utkání:

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Měli jsme ze zápasu obavy, věděli jsme, že soupeř hraje jiným systémem 3-5-2. I minule to tu na nás hráli a vedli tu. Vstoupili jsme do zápasu aktivně a dobře. Měli jsme trochu jinou středovou zálohu, ale balony jsme zachytávali a dostávali jsme se tam ze stran. Šli jsme zaslouženě do vedení, přišla druhá branka, pak neproměněná penalta. Aktivní jsme chtěli být i po poločase. Tepličtí poslali na trávník dva nové hráče a přeskupili hru na 4-4-2. Měli nějaké střely, ale my jsme náš výkon korunovali góly po centru. Jediné, co mě mrzí, že jsme inkasovali v závěru. S nulou je to lepší. S naším výkonem jsme ale spokojeni. Pět gólů v zápase, dvě břevna, to muselo bavit."

    Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Do utkání jsme vstoupili chladně, bez nějakých emocí, bez nějaké nadrženosti na souboje, na fotbal. Domácí do toho taky vstoupili vlažně. Atributy, z kterých jsme udělali naši šňůru, tam najednou chyběly. Zbloudilý centr Jablonce se následně proměnil v gól a my jsme tahali za naprosto kratší konec provazu úplně ve všech směrech, i ti zkušení hráči. Neměli jsme v první půli pak co nabídnout. Každý centr do vápna hořel, prohrávali jsme o dva góly, pak neproměněná penalta domácích. Čekal jsem, že by nás ta penalta mohla nakopnout. V kabině byla samozřejmě bouřka a reagovali jsme změnou systému na 4-4-2. Ani pak jsme ale nevypadali týmově, hráli jsme moc na sebe. Jablonec vyjížděl do rychlých protiútoků, to byla voda na jejich mlýn. Prostě to nebylo ono, nechci být sprostý. Po sedmi zápasech jsme dostali takovouhle facku, ta nás srazí na zem. Musíme se zvednout. Čeká nás klíčové utkání s Českými Budějovicemi a tam se chceme prezentovat takovými Teplicemi, jaké je chci mít, a ne jako dnes. Dnes jsme si nezasloužili vůbec nic."

    FK Jablonec - FK Teplice 4:1 (2:0)

    Branky: 15. a 71. Břečka, 25. a 86. Doležal - 89. Shejbal.
    Rozhodčí: Julínek - Podaný, Hock - Královec (video).
    ŽK: Plechatý, Jovovič - Kodeš, J. Mareš, Řezníček, Žitný, Vondrášek.
    Diváci: 2189.

    Jablonec: Hrubý - Holík, Plechatý, Břečka, Krob - Považanec - Jovovič, Pilík (72. Kubista), Kratochvíl (79. Chramosta), Sýkora - Doležal (86. Hämäläinen). Trenér: Rada.

    Teplice: Grigar - Paradin (46. P. Mareš), Čmovš, Shejbal - Vondrášek, Kodeš (46. Žitný), Kučera, Moulis, Hyčka (77. Royo) - Řezníček, J. Mareš. Trenér: Hejkal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.