<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    12. kolo, Základní část | neděle 06/10/2019, 18:00 | Stadion Střelnice | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 4 863 diváků (85 % z kapacity 5 690)
    Rozhodčí: Z. Proske - R. Kotík, R. Dresler (O. Berka) | VAR: O. Pechanec | AVAR: P. Orel
    Video
    Reportáž

    Jablonci chyběla ofenzivní dvojice Sýkora s Matouškem, která na severu Čech hostuje z Edenu, Pražané se zase museli obejít bez potrestaného Hovorky. Znatelněji se absence projevily na domácí straně. Severočeši se v první půli nedostali k tradiční ofenzivní hře a s výjimkou úvodu se spíše bránili.

    Slávisté, kteří ve středu v Lize mistrů s Dortmundem utrpěli první soutěžní porážku od dubna, postupně získávali navrch, ale velké množství šancí z toho v úvodním dějstvím nevytěžili. Teclův oblouček z velkého úhlu nadzvedl gólman Hrubý a v 41. minutě Coufal na zadní tyči v těžké pozici netrefil odkrytou bránu.

    Na opačné straně utekl hostující defenzivě Jovovič a mířil těsně mimo, gól by však stejně neplatil kvůli ofsajdu. Už v nastavení první půli zachránil Severočechy brankář Hrubý, který vyrazil Součkovu hlavičku z malého vápna po rohovém kopu.

    Oba dva si zopakovali stejný souboj i devět minut po pauze a znovu výborně zasáhl domácí gólman. V 65. minutě se míč odrazil za obranu ke Stanciuovi, ale hostující záložník vystřelil slabě a mimo.

    Jablonec na svou pasivitu doplatil v 70. minutě. Stanciuovu střelu Hrubý vyrazil před sebe a Souček s pomocí tyče dostal balon do sítě. Domácí na chvíli zcela vypadli z role.

    Dvě ztráty míče ještě hosté nepotrestali, ale v 73. minutě už přidali pojistku. Po centru balon po Škodově lehké teči propadl až k Olayinkovi, který jej dotlačil do sítě.

    Až poté začali hrát dopředu i domácí. Doležalovu ránu z úhlu však vyrazil Kolář, který si poradil i s ranou střídajícího Chramosty pod břevno. Slávistický gólman drží v lize neprůstřelnost 758 minut a k rekordu Petra Čech mu chybí už jen 144 minut. V závěru ještě domácí od třetí branky uchránil Hrubý.

    Hlasy po utkání:

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Slavia je tým, který vládne lize. My jsme se po těch změnách, které jsme museli udělat, připravovali na to, že chceme hrát z bloku, abychom to zbytečně neotvírali. Věděli jsme, že Slavia je rychlostně velmi nebezpečná. Do 20. až 25. minuty se nám to dařilo, nepouštěli jsme Slavii do velkých šancí. Jednu velkou šanci měl ve 45. minutě Souček, který hlavičkoval a nás podržel Vlasta Hrubý. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že bychom chtěli dál pokračovat. Aby čas běžel, Slavia se tlačila víc dopředu a otvírala to vzadu. První gól, který přišel v 70. minutě, asi rozhodl o zápasu. Mysleli jsme si, že to budeme držet déle. Za tři minuty jsme dostali druhý gól. Pak jsme poslali na hřiště Chramostu, který měl jednu dobrou střelu, ale gólman Kolář ji chytil. Pokud se Slavia dostane do vedení, pak už je to těžké. Všichni víme, že za 12 kol dostala jen dva góly, je silná v obraně. Mrzí nás, že jsme prohráli, ale soupeř vyhrál zaslouženě."

    Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Tady v Jablonci jsou vždy těžké zápasy. Jablonec velmi dobře bránil, hodně nám to ztížil. Musím mužstvo pochválit, výkon kromě prvních 15 minut se mi hrozně líbil. Hráli jsme to, co jsme si řekli. Tady se strašně těžko vyhrává, Jablonec má dobré hráče. My jsme je do nějaké 75. minuty nepustili ke střele. Zápas jsme si připravovali tak, abychom si postupem času šance vypracovali. Ne vše bylo dokonalé, prvních 15 minut jsme se trochu hůř pohybovali, Jablonec byl živější. První půli jsme si kromě standardek nevytvořili žádnou šanci, ale hra byla z naší strany dobrá. Ve druhé půli jsme to vystupňovali, v momentě, kdy se Jablonec trochu nadechl, nám hodně pomohli střídající hráči. Od gólu jsme hráli velmi dobře. Jsem rád, že jsme natáhli bodovou šňůru, ale šest bodů vůbec neřeším. Je odehráno 12 z 35 kol. V minulé sezoně jsme vedli o šest bodů před koncem základní části a pak se hrálo prakticky do posledního kola o titul. Soutěž je hrozně dlouhá."

    FK Jablonec - SK Slavia Praha 0:2 (0:0)

    Branky: 70. Souček, 73. Olayinka.
    Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler - Pechanec (video).
    ŽK: Kubista, Doležal - Stanciu, Bořil.
    Diváci: 4863.

    Jablonec: Hrubý - Holík, Plechatý, Břečka, Krob - Hübschman - Kratochvíl (87. Velich), Kubista (62. Hämäläinen), Považanec (76. Chramosta), Jovovič - Doležal. Trenér: Rada.

    Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Frydrych, Bořil - Souček - Masopust (63. Provod), Hušbauer, Stanciu (83. Hora), Olayinka - Tecl (68. Škoda). Trenér: Trpišovský.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.