<
26.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    12. kolo, Základní část | sobota 05/10/2019, 19:00 | Generali Česká pojišťovna Arena | O2 TV Fotbal

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 7 181 diváků (39 % z kapacity 18 349)
    Rozhodčí: P. Franěk - P. Vlasjuk, Z. Koval (T. Klíma) | VAR: J. Houdek | AVAR: D. Hock
    Video
    Reportáž

    Sparta, která se musela obejít bez podpory disciplinární komisí zavřeného kotle, si v úvodní desetiminutovce vypracovala dvě šance. Kozák a Lischka se ale mezi tři tyče netrefili. Na druhé straně si v 11. minutě krajní obránce Ndefe naběhl do vápna na dlouhý centr Kouřila, ale trefil pouze vyběhnutého brankáře Heču.

    Sparta se prosadila po necelé čtvrthodině hry. Trávník poslal dlouhý centr na Hložka, který z první přihrál do vápna na volného Kozáka a třicetiletý útočník třetí brankou v ligové sezoně poslal Letenské do vedení. To bylo ze strany domácích v prvním poločase vše. Na druhé straně hrozili Slezané z brejků, které však nedotáhli do konce.

    Ihned po přestávce zahrozili hosté mnohem výrazněji. Ba Loua z přímého kopu našel v šestnáctce Rundiče, který hlavou těsně minul.

    O chvíli později mrzela Karvinou neproměněná šance ještě víc, protože Hašek ve skluzu vysunul za hostující obranu Kozáka, který zakončením na zadní tyč zvýšil na rozdíl dvou branek. Regulérnost branky musel kvůli hraničnímu ofsajdu potvrdit videorozhodčí. Vzápětí pálil před vápnem Kanga, pouze však do Hrdličkovy náruče.

    Po téměř hodině hry završil Kozák hattrick. Sedmnáctiletý záložník Hložek se zbavil Smrže i Kouřila a před prázdnou branku předložil míč Kozákovi, jenž měl snadnou práci. Někdejší hráč Lazia Řím či Aston Villy se radoval z druhého hattricku v soutěži. Ten první zaznamenal v dubnu v dresu Liberce pouze z penalt.

    Poté Petráň po faulu na Hancka uviděl druhou žlutou kartu a nejlepší karvinský střelec musel předčasně opustit hřiště.

    Sparta bez problémů kontrolovala hru a hnala se za další trefou. Její snaha však dlouho troskotala buď na Hrdličkovi, nebo brankové konstrukci. Nejprve Hrdlička vyrazil střelu střídajícího Tetteha, který vymíchal hostující obranu. Následný Trávníkův pokus skončil na břevně. O chvíli později se Hrdlička vyznamenal proti Hložkově střele do protipohybu, kterou vytěsnil na roh. Hložek se nedočkal ani později, když jen zamířil do břevna. Další Tettehův pokus Hrdlička znovu zastavil.

    Domácí se dočkali v 85. minutě, kdy Kanga přesnou ranou k tyči z hranice vápna nedal Hrdličkovi šanci. Gabonský záložník sedmým gólem dorovnal v tabulce střelců Rusa Nikolaje Komličenka z Mladé Boleslavi.

    Sparta neprohrála v soutěži s Karvinou v šestém ze sedmi utkání. Svěřenci trenéra Václava Jílka vyhráli teprvé druhý z posledních šesti ligových zápasů. Karviná, kterou vede bývalý hráč a kouč Sparty František Straka, prohrála po pěti kolech a venku po čtyřech duelech.

    Ohlasy

    Václav Jílek (trenér Sparty): "Už zápas v Plzni nebyl z mého pohledu z herního hlediska z naší strany vůbec špatný a také z týmového hlediska. Měl jsem pocit, že tým táhne za jeden provaz a byly tam i signály týmového pojetí. Podpora Davida Lischky, když tam udělal tu chybu. To samé bylo cítit celý týden a dneska jsme to korunovali vítězstvím. Předpoklad, že Karvinou v prvním poločase nějakým způsobem dostaneme pod tlak a budeme si vytvářet více šancí v předfinální a finální fázi, se úplně nenaplnil, ale přesto Libor (Kozák) tu jednu situaci zužitkoval. Hattrick je pro něj velká satisfakce, vidíme, co všechno tomu dává, jakým způsobem se mu v předešlých zápasech nedařilo. Doufám, že to bude ten pravý impulz pro něho i pro tým a že v tom bude pokračovat. Bylo by to zapotřebí."

    František Straka (trenér Karviné): "Sparta dneska vyhrála zaslouženě, dala nám lekci z efektivity. Sehráli jsme velice dobrý první poločas. Mrzí mě chyby, které jsme v něm udělali. Kdyby Gigli (Ndefe) tam dal za stavu 0:0 z brejku gól, tak by to možná bylo úplně jiné. Co mě mrzí, jsou začátky poločasů, tam jsme to dvakrát nepohlídali. Vyloučení Petráně ukázalo směr a pak už to byla Sparta, která dominovala."

    AC Sparta Praha - MFK Karviná 4:0 (1:0)

    Branky: 14., 51. a 59. Kozák, 85. Kanga.
    Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Koval - Houdek (video).
    ŽK: Hancko, Kanga, Sáček, Hašek - Rundič, Petráň, Marek Hanousek.
    ČK: 61. Petráň.
    Diváci: 7181.

    Sparta: Heča - Sáček, Hancko, Lischka, Frýdek - Graiciar (75. Plavšič), Trávník, Kanga, Hašek, Hložek (80. Vindheim) - Kozák (69. Tetteh). Trenér: Jílek.

    Karviná: Hrdlička - Ndefe (46, Putyera), Kouřil, Rundič, Čonka - Lingr (88. Moravec), Smrž, Marek Hanousek, Ba Loua - Petkov (79. Bukata), Petráň. Trenér: Straka.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.