<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    10. kolo, Základní část | sobota 21/09/2019, 19:00 | Střelecký ostrov | O2 TV Fotbal

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 6 143 diváků (92 % z kapacity 6 681)
    Video
    Reportáž

    Plzeň měla od začátku převahu, ale do první velké šance se dostali do domácí. Havelka poslal ve 12. minutě do sóla Rabušice, který však napálil Hrušku a třetí gól ve třetím utkání za Dynamo si nepřipsal.

    Viktoria naopak z první velké možnosti udeřila. Hořava, hrající 300. ligový zápas, posunul do strany na nabíhajícího Krmenčíka, ten si obhodil Kulhánka a přízemní ke vzdálenější tyči překonal Staňka. Reprezentační útočník navázal na branku z minulého venkovního duelu v Příbrami a připsal si šestý soutěžní gól v sezoně.

    Za chvíli Staněk chytil Brabcovu střelu, poté těsně minul Krmenčík a Kopicovu ránu přizvedl domácí gólman na roh. V 31. minutě už hosté po dalším závaru zvýšili. Kovaříkův přízemní centr se dostal až k Procházkovi a ten navázal na svou premiérovou trefu v sezoně z minulého kola.

    Na druhé straně další Rabušicovu střelu z úhlu vyrazil Hruška. Plzeň m mohla ještě do přestávky přidat třetí branku. Na Kopicovu střílenou přihrávku ale nikdo ze spoluhráčů těsně nedosáhl a pak se znovu zaskvěl Staněk.

    Po pauze Jihočeši přidali, první velkou šanci však měla Viktoria. Krmenčíka v úniku vychytal v 55. minutě Staněk a dorážející Kovařík ve vyložené pozici minul. Domácí poté chvíli dokázali favorita zatlačit, Javorkovu i Helešicovu střelu však Hruška vyrazil.

    Hostující kouč Vrba v 64. minutě poslal místo Kovaříka na trávník Hlouška, který ale po zásahu kopačkou do hlavy od Schranze musel za devět minut střídat. Jihočeši postrádali klid ve finální fázi a závěr si už zkušeně pohlídali. Naopak Plzeň ještě jednou skórovala. Ve třetí minutě nastavení se dostal do úniku střídající Chorý a obstřelil Staňka. Druhou asistenci si připsal Hořava.

    Ohlasy

    David Horejš (trenér Č. Budějovic): "Chtěli jsme do utkání vstoupit hodně aktivně, prvních 15 až 20 minut se nám to dařilo. Bohužel svoji šanci jsme neproměnili. To jsou momenty, které tyhle zápasy s takovým těžkým soupeřem rozhodují. Pak jsme udělali nesmyslnou ztrátu a Plzeň nás dokázala potrestat. To byl zlomový moment utkání. Neuhráli jsme jednoduché věci, pustili jsme Plzeň do vedení. Otáčet s Plzní z 0:2 je ohromně těžké. O poločase jsme střídali, protože nás přehrávali po jejich levé straně. Kluci v druhé půli podali velice dobrý výkon, bohužel tomu chyběl kontaktní gól. Kdybychom dali na 1:2, zápas mohl být dramatičtější. Bohužel ve finální fázi jsme nebyli tak důslední. Na konci dal soupeř na 0:3, je to pro nás krutý výsledek. Náš výkon špatný nebyl, ale Plzeň potvrdila kvalitu a ztrestala nás z nesmyslných chyb. Body jsme poztráceli jinde, dnes to byl těžký soupeř s řadou reprezentantů. Nesmíme věšet hlavy, na výkonu v druhé půli se dá stavět."

    Pavel Vrba (trenér Plzně): "Řekl bych, že to byl z naší strany zápas dvou rozdílných poločasů. V první půli jsme hráli velmi dobře, i když první stoprocentní příležitost měli domácí a nás podržel Aleš Hruška. Pak jsme se zaslouženě dostali do vedení a měli jsme ještě další dvě tři situace, kde jsme mohli dát ještě jeden gól. Druhý poločas už nebyl podle mých představ, už to byl spíš boj. Bohužel jsme se nedostali tolik do mezihry, to mi vadilo. Vedlo to k tomu, že zápas byl až do konce hodně dramatický. Teď nás čeká blok těžkých zápasů, kromě Jablonce nás čeká celý vršek tabulky. I z tohoto pohledu je určitě dobře, že jsme dnes ten zápas uhráli. Teď se ukáže, jak na tom doopravdy jsme. Pohárové vyřazení nás stále velmi mrzí, měli jsme to doma s Antverpami zvládnout. Následné zápasy mají už tu tvář, kterou bychom si představovali. Myslím, že je to správná cesta."

    SK Dynamo České Budějovice - FC Viktoria Plzeň 0:3 (0:2)

    Branky: 18. Krmenčík, 31. Procházka, 90.+3 Chorý.
    Rozhodčí: Berka - Moláček, Vaňkát - Hrubeš (video).
    ŽK: Havel, Schranz, Rabušic (všichni Budějovice).
    Diváci: 6143.

    Č. Budějovice: Staněk - Kladrubský, Havel, Kulhánek, Helešic - Havelka, Javorek - Delarge (46. Mustedanagič), Schranz, Brandner (80. Mršič) - Rabušic. Trenér: Horejš.

    Plzeň: Hruška - Řezník, Pernica, Brabec, Limberský - Kalvach, Procházka - Kopic, Hořava, Kovařík (64. Hloušek, 73. Mihálik) - Krmenčík (89. Chorý). Trenér: Vrba.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.