<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    8. kolo, Základní část | sobota 31/08/2019, 15:00 | Ďolíček | ČT 2

    Góly


    Návštěva: 4 187 diváků (66 % z kapacity 6 300)
    Video
    Reportáž

    První poločas dlouho žádné vzrušení nenabídl. Bohemians se snažili hrozit dlouhými auty do vápna, ale žádný z nich nepřinesl ohrožení Nguyenovy branky. V 26. minutě odcentroval Vacek na zadní tyč na Vodháněla, který na míč nedosáhl.

    Ve třetí minutě nastavení prvního poločasu Hůlka po Jindřiškově centru prodloužil míč na Krcha, který hlavou překonal Nguyena. Kvůli Krchově ofsajdu však gól neplatil.

    Neuznaná branka nemrzela "Klokany" dlouho. Pět minut po změně stran se ve středu hřiště ujal balonu Vodháněl, jenž se zbavil pěti protihráčů, naběhl si do pokutového území a střelou na bližší tyč otevřel skóre. Dvaadvacetiletý odchovanec Mladé Boleslavi zaznamenal první ligovou trefu.

    V 69. minutě Slovan využil první šanci a srovnal. Malinský našel ve vápně osamoceného Oscara, který zakončením ze vzduchu pokořil brankáře Fryštáka.

    O deset minut později si domácí málem vzali vedení zpátky. Podaný nacentroval do vápna na Ugwua, jehož hlavičku Nguyen vytěsnil na roh.

    V 87. minutě se Bohemians dočkali. Ugwu si poradil se dvěma hostujícími hráči a tváří v tvář Nguyenovi se místo kličky rozhodl pro přihrávku na nabíhajícího Vodháněla, jenž druhým gólem v utkání zařídil "Klokanům" plný bodový zisk.První poločas dlouho žádné vzrušení nenabídl. Bohemians se snažili hrozit dlouhými auty do vápna, ale žádný z nich nepřinesl ohrožení Nguyenovy branky. V 26. minutě odcentroval Vacek na zadní tyč na Vodháněla, který na míč nedosáhl.

    Ve třetí minutě nastavení prvního poločasu Hůlka po Jindřiškově centru prodloužil míč na Krcha, který hlavou překonal Nguyena. Kvůli Krchově ofsajdu však gól neplatil.

    Neuznaná branka nemrzela "Klokany" dlouho. Pět minut po změně stran se ve středu hřiště ujal balonu Vodháněl, jenž se zbavil pěti protihráčů, naběhl si do pokutového území a střelou na bližší tyč otevřel skóre. Dvaadvacetiletý odchovanec Mladé Boleslavi zaznamenal první ligovou trefu.

    V 69. minutě Slovan využil první šanci a srovnal. Malinský našel ve vápně osamoceného Oscara, který zakončením ze vzduchu pokořil brankáře Fryštáka.

    O deset minut později si domácí málem vzali vedení zpátky. Podaný nacentroval do vápna na Ugwua, jehož hlavičku Nguyen vytěsnil na roh.

    V 87. minutě se Bohemians dočkali. Ugwu si poradil se dvěma hostujícími hráči a tváří v tvář Nguyenovi se místo kličky rozhodl pro přihrávku na nabíhajícího Vodháněla, jenž druhým gólem v utkání zařídil "Klokanům" plný bodový zisk.

    Ohlasy

    Martin Hašek (trenér Bohemians): "V tropickém počasí, pro fotbal nechutném a v nevhodném čase se hrál zápas, který měl v prvním poločase průměrné tempo. Byli jsme v něm spokojení s tím, jak jsme to zvládali do defenzivy, protože Liberec neměl v prvním poločase nic. Směrem dopředu jsme hrozili z dlouhých autů víc, než že bychom si ze hry něco vypracovali, na to jsme měli málo pohybu a odvahy. Přemýšleli jsme, co s tím ve druhém poločase udělat, ale nakonec jsme neudělali nic. Šli jsme do vedení po neskutečné individuální akci Vodháněla. Tohle se jen tak nevidí. Kdo dneska přišel, tak na to nezapomene. Byli jsme spokojení, ale v ten moment, kdy jsme šli do vedení, jsme se cukli, lehce jsme se zatáhli, Liberec v ten moment neměl co ztratit, takže okamžitě zvýšil aktivitu a sebevědomí a vypadalo to, že budeme bránit až do konce. Liberec dal gól a trošku polevil a my jsme chtěli vyhrát. Ugwu to vyřešil sám a Vodhánělovi to předložil před prázdnou bránu. Individuální akce Ugwua bylo zase něco, na co lidé tady nezapomenou. Díky dnešnímu zápasu a té akci se stal miláčkem ochozů."

    Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Domácí nás první poločas uspali takovou hrou, kdy nehráli moc přes střed, nehráli aktivně, spíše to byly překopávané míče, dlouhé auty. Vždycky, než pro to Podanka (Podaný) došel, tak uplynuly tři minuty. Nedokázali jsme se dostat do tempa. Hráči směrem nahoru nám nedokázali plnit roli při brejcích, neměli jsme tam ani žádnou střelu. Chyběl nám tam na hrotu Kuchta, který ve dvou zápasech odvedl velmi dobré výkony. Druhý poločas jsme dali dolů Alibekova, který měl zdravotní problém. Zkusili jsme tam přidat jednoho útočícího hráče navíc. Bohužel jsme udělali stupidní chybu při krásném sólu Vodháněla. Není možné, přestože upozorňuju, že ten hráč je schopen jít do sóla jeden na jednoho, aby přešel přes pět našich hráčů. Za chvíli jsme se vrátili do hry po centru Malinského a brance Oscara. Celé utkání, asi ne příliš pohledné, spíše bojovné, směřovalo k remíze. Potom Kamso Mara udělal nepochopitelný zkrat při hlídání Ugwua. Nejdříve to nevyřešil zastavením těla a ještě ke všemu tam Kačarabu přepálil při tom, když chtěl uklidit balon do zámezí a Vodháněl dal svoji druhou branku, velmi lacinou z mého pohledu. Dostali jsme dva góly po stupidních chybách v obranné fázi. Dneska jsme se nedokázali dostat do tempa, Bohemka nás do něho nepustila."

    Bohemians Praha 1905 – FC Slovan Liberec 2:1 (0:0)

    Branky: 50. a 87. Vodháněl - 69. Oscar.
    Rozhodčí: Machálek - Moláček, Vodrážka - Královec (video).
    ŽK: Vodháněl, Bartek - Alibekov, Musa, Mikula.
    Diváci: 4187.

    Sestavy:

    Bohemians: Fryšták – Hůlka, Krch, Pokorný – Bartek, Vacek, Jindřišek, Podaný – Hronek (74. Vaníček, 90+3. Šmíd), Keita (58. Ugwu), Vodháněl. Trenér: Hašek.

    Liberec: Nguyen – Mikula, Kačaraba, Mara, Hybš (72. Fukala) – Breite, Alibekov (46. Musa) – Malinský, Oscar, Pešek (64. Dordić) – Potočný. Trenér: Hoftych.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.