<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    8. kolo, Základní část | sobota 31/08/2019, 17:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 4 236 diváků (53 % z kapacity 8 000)
    Video
    Reportáž

    Mladá Boleslav přijela na jih Moravy bez kanonýra Komličenka, o jehož služby projevil zájem nejmenovaný klub a o víkendu probíhala jednání o jeho případném odchodu z Mladé Boleslavi.

    I bez svého nejlepšího střelce začala Boleslav lépe, rychlou kombinací dokázala přečíslit obranu Slovácka. Po Buchově centru musel Kadlec do skluzu, aby se k míči nedostal volný Mešanovič.

    Domácí získávali půdu pod nohama pomalu, ale ve 20. minutě si vytvořili první velkou šanci utkání, když po Kalabiškově centru hlavičkoval zcela volný Zajíc, ovšem Šeda míč za svá záda nepustil.

    To ovšem neplatilo o standardní situaci z 32. minuty. Míč zleva perfektně kopl Havlík a ještě precizněji ho uklidil do sítě stoper Hofmann. V rušném závěru poločasu měl na kopačce vyrovnání Mešanovič, ale z hranice pokutového území mířil těsně vedle.

    Hned první akce druhé půle skončila gólem domácích po střele Havlíka z dvaceti metrů, jenže radost domácím překazil zvednutý praporek asistenta, signalizující, že Šašinka v ofsajdu údajně bránil ve výhledu Šedovi. Na utkání ale nebyl videorozhodčí, který by tento moment mohl objasnit.

    Další průběh hry se nesl ve znamení boleslavské snahy o vyrovnání. Hlavička Jakuba Klímy ale neměla razanci, míč v klidu lapil Trmal. Další pokus Jiřího Klímy už měl přesnost i tvrdost, ovšem Trmal byl u tyče včas.

    V 70. minutě mohl náskok domácích navýšit Petržela, ale jeho vyloženou šanci zlikvidoval Šeda. Gólman Boleslavi se stal i hrdinou dalšího okamžiku o minutu později, kdy zlikvidoval Hofmannův pokutový kop, odpískaný za faul na Šimka.

    V závěru utkání hosté vystupňovali svůj tlak, ale obrana domácích stála na pevných základech. To však neplatilo v nastavení zápasu, kdy centr Ladry zblízka protlačil do sítě Jiří Klíma a stanovil tak remízový výsledek duelu.

    Hlasy po utkání:

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Těžko se mi zápas hodnotí, měli jsme jej rozhodnout dříve a pak bychom nemuseli pykat v nastavení po taktické chybě, kdy jsme nechali Ladru odcentrovat a Klímu v šestnáctce hodně volného. První půle byla opatrná z obou stran, tlak vyvěral zejména ze standardních situací, po vedoucím gólu jsme byli lepší a měli jsme využít další šance včetně penalty. Nerozumím tomu, proč nebyl uznán náš druhý gól, rozhodčí komentovat nebudu a ani nemůžu. Ale co se tady dělo ve druhé půli, to jsem dlouho nezažil. Dnes by bylo video na zápase potřeba."

    Jozef Weber (trenér Ml. Boleslavi): "Byli jsme svědky v úmorném počasí atraktivního duelu, který skončil zaslouženou remízou, byť v závěru plály emoce. V první půli jsme vypadali fotbalově, ale chyběla nám finální fáze mimo šance Mešanoviče. Po přestávce jsme změnili rozestavení, začali jsme hrát jednoduše, což se v závěru vyplatilo a vyrovnali jsme, Nemohu nezmínit penaltu domácích, kdyby ji dali, bylo by rozhodnuto. Měli jsme i štěstí, to někdy potřebujete. Proč zde nebyl Komličenko? Nenominoval jsem ho na zápas, víc vám k tomu neřeknu. Nebyl připraven jak psychicky, tak fyzicky. Jestli jedná o přestupu, to není moje věc, musíte se zeptat jinde."

    1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:0)

    Branky: 31. Hofmann - 90.+2 Jiří Klíma.
    Rozhodčí: Cieslar - Vitner, Dresler.
    ŽK: Šimko, Šašinka, Navrátil, Zajíc, Svědík - Mešanovič, Matějovský.
    Diváci: 4 236.

    Sestavy:

    Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Šimko - Havlík, Sadílek (73. Navrátil) - Petržela (83. Juroška), Šašinka (69. Krejčí), Kalabiška - Zajíc. Trenér: Svědík.

    M. Boleslav: Šeda - Jakub Klíma, Takács, Pudil, Túlio (46. Wágner) - Bucha, Hubínek, Matějovský (60. Jiří Klíma), Fulnek (75. Ladra) - Budínský, Mešanovič. Trenér: Weber.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.