<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    7. kolo, Základní část | neděle 25/08/2019, 16:30 | LOKOTRANS ARÉNA | O2 TV stream MD

    Góly


    Návštěva: 2 852 diváků (57 % z kapacity 5 000)
    Video
    Reportáž

    Komličenko se do mladoboleslavské sestavy vrátil po třech soutěžních zápasech, které zmeškal kvůli zranění.

    Do utkání vstoupili aktivněji hosté. V deváté minutě zamířil Čavoš z hranice vápna nad a o chvíli později vypálil ze stejné pozice Brandner, jehož nikterak prudká střela brankáři Šedovi naštěstí pro domácí propadla vedle tyče.

    V 18. minutě si na Auerův rohový kop na přední tyč naběhl Budínský, jehož hlavičku gólma Staněk vyrazil před sebe, ale Takács zblízka mezi tři tyče nedorazil.

    V 33. minutě nečekaně udeřili Jihočeši. Provod napřáhl ze střední vzdálenosti a přízemní střelou k tyči překonal Šedu. České Budějovice skórovaly v lize po dvou zápasech.

    O osm minut později udeřili hosté znovu. Míč se po rohovém kopu odrazil k Javorkovi, jenž ho přesně napálil za mladoboleslavskou obranu na volného Brandnera a českobudějovický útočník výstavními "nůžkami" do protipohybu Šedy zvýšil náskok Jihočechů.

    Dvougólové manko Středočechy paradoxně nabudilo. V 45. minutě Budínský nacentroval do vápna, Staněk špatně vyběhl a míč se se štěstím odrazil od Komličenka do branky.

    Vzápětí si hosté mohli vzít dvoubrankové vedení zpátky, jenže Provod ani Javorek se k zakončení nedostali.

    Ve druhé minutě nastavení prvního poločasu využil Komličenko zmatků v českobudějovické obraně a srovnal.

    Do druhého poločasu poslal domácí trenér Weber do hry Mešanoviče namísto Auera. Šest minut po změně stran si bosenský útočník navedl míč na hranici šestnáctky a vystřelil těsně vedle.

    V 54. minutě se Středočeši dočkali. Na Matějovského roh si naskočil Komličenko a hattrickem dokonal obrat. Čtyřiadvacetiletý Rus zaznamenal první třígólový zápas od loňského listopadu proti Olomouci a celkově třetí v lize. Diváci v Mladé Boleslavi viděli hattrick domácího hráče ve druhém ligovém duelu po sobě, jelikož v předchozím zápase skolil Mešanovič třemi trefami Spartu.

    V 62. minutě Provodova střela po zemi skončila vedle tyče. O chvíli později si Šeda poradil s Javorkovým pokusem. Hned nato vytěsnil Staněk přízemní střelu Fulneka na roh.

    V 67. minutě skóroval Komličenko počtvrté, když mu Mešanovič nabil na dělovku z přímého volného kopu, proti níž neměl Staněk šanci. Komličenko poprvé v nejvyšší soutěži vstřelil čtyři góly v jednom utkání a o branku zaostal za rekordním pětibrankovým představením sparťana Davida Lafaty z května 2016 proti Jihlavě. Mladá Boleslav vstřelila čtyři branky ve třetím ligovém souboji po sobě.

    V 71. minutě Kladrubský udeřil hlavou do obličeje Mešanoviče a sudí Proske hostujícího kapitána vyloučil. Středočeši doma vyhráli i čtvrtý ligový duel v sezoně. České Budějovice potřetí za sebou prohrály a celkově nezvítězily popáté v řadě.

    Ohlasy

    Jozef Weber (trenér Mladé Boleslavi): "Jsem rád, že jsme po dvou porážkách v poháru a Jablonci zvítězili, ale musím se přiznat, že nejsem úplně odvázaný. Příčiny jste viděli. Jako kdyby nám nestačilo, že s Opavou jsme museli otáčet z 0:1, tak jsme si rovnou řekli 0:2 a zcela zaslouženě. Hráli jsme bez pohybu. Celý týden jsme se připravovali na jiného soupeře než na Jablonec, kde jsme si zahráli, vypadalo to fotbalově. Říkali jsme si, že sem přijede koncentrovaný soupeř s nasazením, osobními souboji. Hráči to nepochopili a hráli jsme velice špatně. Přiznám se, že jsme chtěl sáhnout k podobným věcem jako s Opavou, ale trošku jsem se slitoval nad hráči, ale opakovaně se to tolerovat nedá. Každý hráč má v týmu roli, ale pokud hráči na stranách nebudou hrát náročně a ve sprintech, tak tady hrát nebudou. I když jsme vyhráli 4:2, jsem velice rozladěn z některých výkonů. Zaplaťpánbůh, že nám to sehrála výborně středová trojice a Komličenko plus pak Mešanovič, kteří dokázali svojí kvalitou utkání otočit. Těší mě góly a vítězství. Čeká nás spousta práce."

    David Horejš (trenér Českých Budějovic): "Utkání se hodnotí hodně špatně, protože jsme tady prohráli kvůli vlastním chybám a naivitě. Dneska jsme vítězství soupeři jednoznačně darovali. Chtěli jsme do utkání dobře vstoupit a to se nám podařilo. Šli jsme do vedení 2:0, domácí znervózněli, bylo na nich vidět, že nebyli silní v kombinaci, dobře jsme je dostupovali doprostřed. Dařilo se nám to, co jsme chtěli, ještě jsme tam měli další možnosti. Místo toho, abychom tři minuty před půlí dohráli, tak domácím nabídneme na podnose vyrovnání. Góly jsme jim darovali, ať už první nebo druhý. O poločase jsme chtěli kluky zvednout, i když bylo vidět, že to s nimi hodně zamávalo, ale třetí gól standardka, čtvrtý gól standardka. Dneska jsme z Komličenka udělali muže kola. Takové asistenty, jako měl dneska, v Boleslavi nemá. Jestli budeme dělat takovéhle chyby, asi těžko můžeme bodovat, protože dneska jsme to utkání měli rozehrané výborně, hráli jsme velice dobře, ale bohužel nás srazily individuální chyby a to nás stálo body."

    FK Mladá Boleslav – SK Dynamo České Budějovice 4:2 (2:2)

    Branky: 45., 45., 54. a 67. Komličenko - 33. Provod, 41. Brandner.
    Rozhodčí: Proske - Kotík, Horák.
    ŽK: Komličenko, Mešanovič - Čolič, Čavoš.
    ČK: 72. Kladrubský (Budějovice).
    Diváci: 2852.

    M. Boleslav: Šeda - Hubínek, Takács, Pudil, Fulnek - Ladra (81. Jakub Klíma), Budínský, Matějovský, Bucha, Auer (46. Mešanovič) - Komličenko (90. Pech). Trenér: Weber.

    Č. Budějovice: Staněk - Čolič, Havel, Novák, Kladrubský - Čavoš, Kulhánek (62. Ledecký) - Brandner (75. Helešic), Javorek, Provod - Schranz (79. Mršič). Trenér: Horejš.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.