<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    7. kolo, Základní část | sobota 24/08/2019, 17:00 | Stadion Na Litavce | O2 TV stream MD

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 2 872 diváků (32 % z kapacity 9 100)
    Video
    Reportáž

    Domácím vyšel skvěle vstup do zápasu. Už ve druhé minutě si na Rezkův rohový kop naběhl nikým nehlídaný Soldát, který hlavičkou otevřel skóre, přestože si hostující brankář Hrubý na míč sáhl.

    V páté minutě vypálil Polidar z hranice šestnáctky k tyči a Hrubého pořádně protáhl. Následně se ke slovu dostal dvakrát domácí záložník Alvir, ale napoprvé vypálil z vápna těsně vedle a poté Hrubý jeho pokus vyrazil.

    Jablonec se vůbec k ničemu nedostal a trenér Rada po 25 minutách poslal na hřiště Kratochvíla namísto Považanece, který už měl žlutou kartu. Ani toto střídání však Severočechy neprobudilo.

    V 29. minutě zastavil Břečka před vápnem nedovoleně prodírajícího se Soldáta. K přímému kopu se postavil Zeman, jehož střelu Hrubý vyrazil před sebe na volného Škodu, který posunul Příbram do dvoubrankového vedení.

    Deset minut po změně stran zamířil Alvir z vápna opět vedle. V 70. minutě udeřili domácí potřetí. Tregler přihrál z pravé strany před vápno na Rezka a ten se parádně trefil ze vzduchu.

    O čtyři minuty později přidal Škoda druhou trefu v utkání, když si před vápnem rozpohyboval Břečku a prostřelil Hrubého. Díky pátému gólu v sezoně se posunul do čela nejlepších střelců soutěže.

    Příbram na Litavce neprohrála ani ve čtvrtém duelu ročníku a v součtu s uplynulou sezonou včetně baráže dokonce podeváté za sebou. Středočeši doma v lize porazili Jablonec po čtyřech porážkách za sebou a částečně mu oplatili debakl 0:6 z minulého ročníku.

    Ohlasy

    Roman Nádvorník (trenér Příbrami): "Věděli jsme, že máme hodně těžký týden, dneska Jablonec, ve středu pohár a pak hned máme Plzeň, takže dva pohárové mančafty, jejichž kvalita je daleko vyšší než ta naše. Dobře jsme se na Jablonec připravili. Musím mužstvo pochválit, protože velice dobře jsme Jablonec dostupovali, nenechali jsme je rozeběhnout a hráli jsme fotbal, který chceme hrát. Myslím si, že náš výkon byl daleko lepší než tady v domácím zápase s Budějovicemi. Kombinačně i fyzicky jsme hráli velice náročný fotbal, až jsem měl v jeden moment strach, aby v tom dusnu mužstvo v takovém tempu vydrželo takhle vysoko napadat soupeře po celých 90 minut. Dali jsme krásné čtyři góly. Jsem nadšený, hráče jsem musel pochválit. Odehráli jsme krásný fotbal, krásné kombinace, hodně akcí ve vápně soupeře, Jablonec jsme nepustili do jediné gólové šance. Musím před mužstvem smeknout a musíme se dobře připravit na Plzeň, abychom předvedli podobný výkon."

    Petr Rada (trenér Jablonce): "Hodnocení je jednoduché. Dneska jsme odehráli určitě nejhorší utkání, co jsem v Jablonci. Nebylo tam z naší strany vůbec nic, hlavně v prvním poločase. Ve druhé minutě se nám zhroutil celý plán, dostali jsme branku ze standardní situace, na které jsme byli připravení. Věděli jsme, že je to silná zbraň domácích. Ve 30. minutě jsme dostali z trestného kopu na 2:0, kdy tam naši hráči zaspali, nedobíhali. V prvním poločase to pro domácí bylo zasloužené, neměli jsme tam prakticky ani jednu šanci. Do druhého poločasu jsem hráčům říkal, že z toho může být ostuda, nebo to můžeme zdramatizovat. Opticky jsme byli více na míči, přihrávali jsme si kolem šestnáctky, ale nějakou vyloženou střelu jsme si nevypracovali a byli jsme znovu potrestaní efektivitou domácích, kdy Rezek a Škoda trefili gól měsíce. Byly to krásné střely, ale to, že měli čas vystřelit, se nemůže stát. Proto z toho vyplynulo 4:0. Pro nás je to hodně špatný výsledek, ale jde o tu hru. Propadli jsme ve všech směrech. Budeme si to muset rozebrat, aby se to neopakovalo. Musím si to nechat projít hlavou. Pro žádného z hráčů, kteří dnes nastoupili, to nebude jednoduché. Tímhle výkonem se Jablonec prezentovat nebude a nesmí. Takovýhle výkon je neakceptovatelný."

    1.FK Příbram – FK Jablonec 4:0 (2:0)

    Branky: 31. a 75. Škoda, 2. Soldát, 70. Rezek.
    Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Hrabovský.
    ŽK: Rezek – Považanec, Hübschman.
    Diváci: 2872.

    Příbram: Boháč – Tregler, Kodr, Šimek, Cmiljanovič (88. Dramé) – Alvir (90. Hájek), Rezek, Soldát, Zeman – Polidar – Škoda (78. Voltr). Trenér: Nádvorník.

    Jablonec: Hrubý – Holík, Jugas, Břečka, Krob – Jovovič (57. Chramosta), Hübschman, Považanec (25. Kratochvíl), Sýkora – Matoušek (81. Pilík), Doležal. Trenér: Rada.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.