<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    7. kolo, Základní část | sobota 24/08/2019, 17:00 | Letná | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty

    • 61' František Straka (trenér)

    Návštěva: 3 514 diváků (60 % z kapacity 5 898)
    Video
    Reportáž

    Zlín jako favorit vstoupil do zápasu sice s mírnou územní převahou, ale také s až moc velkým klidem. Už v osmé minutě mohl hostující Petráň postupovat od půlící čáry téměř nehlídán a jeho střela z hranice pokutového území olízla zvenčí tyč Dostálovy branky.

    Zlínu varování nestačilo a další nedůslednost v defenzivě už byla potrestána. Centr Vukadinoviče z pravé strany se snesl na hlavu Bukaty, který v 11. minutě míč bez problémů uklidil do sítě. O chvilku později měl na kopačce druhý gól Vukadinovič, přehodil gólmana, ale k vlastní smůle minul o kousek bránu.

    Teprve potom domácí přidali na důrazu i nátlaku a byli blízko vyrovnání. Džafič našel v pokutovém území zcela volného Maška, ale ten tváří v tvář nechal vyniknout karvinského gólmana Hrdličku.

    Závěr zajímavého poločasu přinesl šance na obou stranách. Po Janečkově centru chyběly Petráňovi centimetry, aby usměrnil míč do sítě, na druhé straně Poznar přeloboval Hrdličku, ale také nestihl míč dopravit do sítě, stejně jako Janetzký při další vyložené šanci.

    Přestávkové plány Zlína, jak udolat karvinskou obranu, narušila 52. minuta, kdy po druhé žluté musel pod sprchy Azackij. Než se stačila defenziva Zlína zformovat, lovila míč ze sítě podruhé. Centr Ba Loua propadl na malé vápno a do sítě jej uklidil pohodlně Hanousek.

    Hosté hned v 64. minutě udeřili potřetí. Ba Loua prošel snadno kolem Jiráčka, naservíroval míč před bránu, kde měl Petráň velmi jednoduchou roli dopravit ho do branky.

    Koncepce zdecimovaného Zlína se totálně rozpadla, čtvrtý gól přidal po akci na levé straně Puchel. Drobnou šanci na malou korekci měl střídající Železník, ale čisté konto sebral Hrdličkovi až v nastavení krásnou střelou Jiráček. Karviná ve ve Zlíně uspěla poprvé po předchozích třech ligových prohrách.

    Ohlasy

    Josef Csaplár (trenér Zlína): "Jsem ohromně zklamán, nezvládli jsme toto utkání. Nejvíc vadí mi způsob, jak jsme ho nezvládli. Byli jsme jasným favoritem, měli jsme být nabití a střílet smečí jako basketbalisté do koše. Byl to pro nás první pokus jak se dostat nahoru a nezvládli jsme to. To, co jsem viděl, bylo pro mě zklamání i z hlediska některých individuálních výkonů. V první půli jsme nedali takové šance, jako bychom nechtěli ani vyhrát. Vyloučení Azackého hrálo zásadní roli. Dostal druhou žlutou za faul, který na polovině soupeře nic neřešil, v této konstelaci nás červená rozhodila. Ne, na tým v týdnu zlý nebudu, to já nedělám. Oni si dovolili chovat se jako looseři, to jsem vycítil už ve čtvrté minutě utkání. Nezblázním se z toho, ani se z toho nepodělám. Musíme to rozebrat."

    František Straka (trenér Karviné): "Když vyhrajete 4:1, musíte být spokojeni. Dřív jsme nebyli efektivní v koncovce, dnes to ale bylo něco úplně jiného. První gól nás nastartoval a zaslouženě jsme vyhráli. Pomohlo nám i vyloučení domácího hráče, ale někdy takový moment bývá kontraproduktivni. Výborně zahrál Ba Loua, je to pro nás nadstandardní hráč, ale přidali se k němu další. Měli jsme hodně příležitostí a mohlo to skončit ještě úplně jinak. Viděl jsem i nedostatky, dali jsme čtyři góly, ale ztráceli jsme i balony. Inkasovaný gól mrzí, Jiráček to trefil jako za nároďák. Je to pro nás velmi důležité vítězství, každý tam nechal duši, já jsem věděl, že to jednou přijde, i když jsem samozřejmě nemohl vědět, že to bude právě dnes."

    FC Fastav Zlín – MFK Karviná 1:4 (0:1)

    Branky: 90. Jiráček – 11. Bukata, 59. Hanousek, 65. Petráň, 78. Puchel.
    Rozhodčí: Franěk – Moláček, Vitner.
    ŽK: Azackij, Čanturišvili, Jiráček – Straka (trenér).
    ČK: 52. Azackij (Zlín).
    Diváci: 3514.

    Zlín: Dostál – Hlinka, Buchta, Azackij – Fantiš (74. Cedidla), Mašek, Jiráček, Podio (55. Čanturišvili), Džafič – Janetzký (65. Železník), Poznar. Trenér: Csaplár.

    Karviná: Hrdlička – Ndefe, Kouřil, Rundič, Čonka – Ba Loua, Janečka, Hanousek, Bukata (78. Smrž), Vukadinovič (34. Puchel) – Petráň (90. Šašinka). Trenér: Straka.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.