<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    7. kolo, Základní část | pátek 23/08/2019, 18:00 | Andrův stadión | ČT sport

    Góly

    • Bez branek

    Karty

    • Bez karet

    Návštěva: 3 092 diváků (25 % z kapacity 12 474)
    Video
    Reportáž

    Olomouc nastoupila do zápasu bez několika hráčů, kteří měli zdravotní problémy. Premiéru v základní sestavě si tak odbyl Zmrzlý a po dlouhodobém zranění hrál Hála. Teplice udělaly oproti minulému zápasu a remíze 1:1 s Plzní jedinou změnu, když Jindráčka nahradil Vyhnal.

    Sigma do zápasu, v němž si retro dresy z roku 1954 připomínala 100 let od založení klubu, vstoupila nejlépe, jak mohla. Hned ve druhé minutě dotlačil míč po centru od Jemelky a závaru před brankou do sítě Plšek a čtvrtým gólem v sezoně potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce.

    Teplice v 29. minutě vstřelily branku, jejich radost z vyrovnání však trvala jen chvíli. Rozhodčí Klíma gól po přezkoumání videa kvůli ruce Petra Mareše před centrem odvolal.

    Pět minut před pauzou se za obranu domácích dostal osamocený Vyhnal, branku však přestřelil. Ještě před koncem poločasu zahrozila také Sigma, Hála však na centr Zmrzlého těsně nedosáhl. Žitný pak pokusem z poloviny hřiště zamířil nad.

    Olomouc vstoupila do druhé půle stejně dobře jako do první. Po centru Zmrzlého se ve 48. minutě prosadil Hála a gólově oslavil svůj návrat na trávníky.

    O chvíli později udělil rozhodčí Klíma Kodešovi za faul na Pilaře žlutou kartu, po zhlédnutí záznamu však svůj verdikt upravil a hostujícího záložníka rovnou vyloučil.

    Teplice ani v deseti nepřestaly hrát a snažily se snížit. Se střelou Ljevakoviče i dvěma pokusy od Žitného si však poradil brankář Reichl. Na druhé straně mohl definitivně rozhodnout Yunis, ale Grigar mu včas zmenšil úhel a zasáhl. V nastaveném čase ještě Falta našel Nešpora, jehož volej zastavilo břevno hostující branky.

    Ohlasy

    Radoslav Látal (trenér Olomouce): "Před zápasem nás potkaly problémy, vypadlo nám ze sestavy čtyři až pět hráčů. Na lávce pak byli hráči skoro ze školky. Výkon z naší strany nebyl dobrý, nehráli jsme dobře, ale cením si toho, že mužstvo získalo tři body, které jsou pro nás velmi cenné. Přešli jsme v průběhu zápasu na tři obránce, abychom posílili střed hřiště. Pořád se o tom s hráči bavíme, diskutujeme o rozestavení, protože chceme mít zažité dva systémy, aby na to soupeř při změně musel reagovat. Podařilo se nám do sestavy zabudovat další mladé hráče, což je pro nás velké plus. Chtěli jsme i v druhém poločase presovat vysoko, abychom se nedostali pod tlak a nestala se stejná věc jako na Bohemce. Odvolaný gól byl pro nás takový dárek, ale ruka to byla jasná. Doufám, že tohle vítězství mužstvo nakopne, protože u nás to je hodně o psychice a hlavě. Hála potvrdil, že je zkušený hráč, vstřelil branku a předvedl po dlouhém zranění dobrý výkon."

    Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Věděli jsme, že domácí mají problémy se zraněnými hráči. Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně a jak to dopadlo, jste sami viděli. Inkasovali jsme branku hned z prvního centru. Pak už jsme museli dobývat zahuštěnou obranu. Bohužel máme žalostnou produktivitu, protože jsme hráli dobře a do šancí jsme se dostávali. V poločase jsem hráčům říkal, že nějaký gól dáme, ale nesmíme inkasovat. V tomto momentu bych hodnocení mohl skončit, protože jsme zase hned dostali gól. Nebudeme se vymlouvat na video, protože jsme měli sedm brankových příležitostí, kdy jsme mohli dát gól. Domácí vedli 2:0 z dvou střel na bránu. Hráči přistupují k mikrosituacím nezodpovědně. Myslí si, že se z toho nemůže nic stát a najednou gól. Měli jsme ale těžký los, jedno utkání máme odložené, takže nám začíná sezona nyní. Příště máme doma Karvinou a v tomto zápase potřebujeme získat body. Pevně věřím, že to v tomto zápase nastartujeme, musíme se na něj dobře připravit."

    SK Sigma Olomouc – FK Teplice 2:0 (1:0)

    Branky: 2. Plšek, 48. Hála.
    Rozhodčí: Klíma – Nádvorník, Hock – Julínek (video).
    ŽK: P. Mareš, Ljevakovič (oba Teplice).
    ČK: 53. Kodeš (Teplice).
    Diváci: 3062.

    Olomouc: Reichl – Hála, Beneš, Štěrba, Jemelka – Pilař (84. Radek Látal), Plšek, Zmrzlý (71. Zlatohlávek), Houska, Falta – Yunis (75. Nešpor). Trenér: Radoslav Látal.

    Teplice: Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, P. Mareš – Hora (71. Moulis), Kodeš, Kučera, Žitný – J. Mareš (58. Ljevakovič), Vyhnal (80. Jindráček). Trenér: Hejkal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.