<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    7. kolo, Základní část | neděle 25/08/2019, 16:30 | Doosan Aréna | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 8 113 diváků (70 % z kapacity 11 597)
    Video
    Reportáž

    Domácím se hned v úvodu zranil krajní záložník Kayamba a musel být ze hřiště odvezen. V šesté minutě bývalého opavského hráče vystřídal Kovařík, po jehož centru volný Hejda v dobré pozici hlavičkoval vedle.

    Hráči Viktorie zvyšovali tlak a ve 14. minutě otevřeli skóre. Čermák po Hejdově nákopu přetlačil bránícího Svozila a křížnou střelou po zemi překonal Šroma. Čermák, který se do sestavy vrátil po měsíční absenci, o chvíli později mohl přidat další gól, ale před prázdnou brankou nedokázal dobře trefit prudký míč od Kovaříka a zamířil nad břevno.

    Druhé nucené střídání museli Západočeši udělat po půl hodině hry, kdy Krmenčíka vystřídal Chorý. Plzeňští ve 36. minutě zdvojnásobili vedení. Čermák vyslal do úniku Kovaříka, který ještě před šestnáctkou přehodil vyběhnutého Šroma. Tomu těsně před pauzou pomohla tyčka po Chorého ráně.

    Favoritovi vyšel i vstup do druhé půle. Limberský se ve 46. minutě před pokutovým územím zbavil bránícího Jurečky a po zemi zamířil přesně k tyči. Pětatřicetiletý obránce se v lize trefil po téměř přesně po dvou letech. Blízko čtvrtému gólu byl Kovařík, který hlavičkoval do břevna. Tyčku poté trefil hlavou i Chorý.

    Opavští se v závěrečné půlhodině dostávali trochu víc do hry a náhradník Dedič tvrdou ranou těsně minul. V 68. minutě se však Chorý po dvou tyčkách dočkal prvního gólu v sezoně, když se prosadil další přesnou střelou zpoza šestnáctky. Druhou asistenci si připsal Hořava.

    Ještě většímu debaklu Opavy v závěru zabránil brankář Šrom, který ve velkých šancích dvakrát vychytal Chorého a jednou Hořavu. Rána střídajícího Janoška se pak otřela o břevno. Plzeň v nejvyšší soutěži porazila Opavu potřetí za sebou.

    Ohlasy

    Pavel Vrba (trenér Plzně): "Bylo to z naší strany povedené utkání, dali jsme čtyři góly, měli jsme spoustu dalších brankových příležitostí. Zápas byl z naší strany takový, jak by měl vypadat. My jsme tady odehráli dobré zápasy i předtím, třeba doma s Antverpami to bylo podobné utkání, kdy jsme sice nepostoupili, ale dali jsme dva góly, nastřelili dvě břevna, měli další šance. Myslím, že jsme spíš navázali na toto utkání, které z naší strany bylo také dobré, předtím první tři kola také. Na rozdíl od jiných lidí vidím náš problém v tom, že jsme doma prohráli se Slováckem. To by se nemělo stávat a ty tři body nám samozřejmě chybí. To je věc, která samozřejmě problém je."

    Ivan Kopecký (trenér Opavy): "Od začátku utkání byla Viktorka jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrála. My jsme byli všude o krok pozdě. Přehrávala nás a vytvářela si spoustu šancí. Chyběla nám taková lehkost, nedokázali jsme udržet balon, soupeř nás hned trestal. Vítězství Plzně mohlo být i vyšší, podržel nás Vojta Šrom. Od začátku soutěže, i když jsme dva zápasy vyhráli, nebyla naše hra dobrá. Trpěli jsme ze začátku v předfinální fázi, teď se k tomu přidaly ještě hrubé chyby a nejsme kompaktní. Dnes bylo vidět, že po prvním a druhém gólu šlo mužstvo dolů herně i psychicky a soupeř jasně dominoval. Na druhou stranu Plzeň patří k nejlepším týmům v české lize a její kvalita byla znát."

    FC Viktoria Plzeň - SFC Opava 4:0 (2:0)

    Branky: 14. Čermák, 36. Kovařík, 46. Limberský, 68. Chorý.
    Rozhodčí: Zelinka - Flimmel, Vlček - Pechanec (video).
    ŽK: Čermák - Juřena, Helebrand, Mondek.
    Diváci: 8113.

    Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Limberský - Kalvach, Hořava - Kayamba (6. Kovařík), Čermák (82. Janošek), Kopic - Krmenčík (33. Chorý). Trenér: Vrba.

    Opava: Šrom - Helebrand (64. Řezníček), Simerský, Svozil (46. Zapalač), Žídek - Souček (56. Dedič), Schaffartzik - Jurečka, Jursa, Mondek - Juřena. Trenér: Kopecký.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.