<
25.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2557:2063
    2SK Slavia Praha2553:1762
    3FC Viktoria Plzeň2561:2954
    41.FC Slovácko2534:2939
    5FC Baník Ostrava2534:2837
    6FK Mladá Boleslav2542:3936
    7SK Sigma Olomouc2534:3433
    8FK Teplice2526:2932
    9FC Slovan Liberec2535:3932
    10FK Jablonec2532:3828
    11Bohemians Praha 19052522:3328
    12FC Hradec Králové2527:3527
    13FK Pardubice2523:3623
    14FC Zlín2530:5420
    15MFK Karviná2525:4719
    16SK Dynamo České Budějovice2526:5418
    7. kolo, Základní část | neděle 25/08/2019, 19:00 | Stadión U Nisy | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 8 765 diváků (89 % z kapacity 9 900)
    Video
    Reportáž

    Spartě ze zdravotních důvodů vypadli ze hry Kanga s Mandjeckem, Liberec postrádal dokonce tři opory - Oscara s Marou chyběli kvůli trestu za červené karty a Karafiát kvůli zranění.

    Severočeši proti Spartě jako obvykle vsadili na důrazný styl, soupeře vysoko napadali a v první půli ho moc nepouštěli do hry. V úvodu přestřelil hostující Sáček, v 11. minutě pokazil domácí Potočný brejk dva na jednoho, ale jinak se ani jeden z týmů do šancí příliš nedostával.

    Když už se zdálo, že v první půli gól nepadne, odvrátil sparťan Radakovič míč jen k Malinskému, který se vřítil do vápna a z velkého úhlu na přední tyč překvapil brankáře Nitu. Skóroval v den svých 28. narozenin. Těsně před pauzou se Severočeši dožadovali vyloučení za Hanckův zákrok na unikajícího Kuchta, ale rozhodčí Julínek udělil jen žlutou kartu.

    V 52. minutě sudí po faulu domácího Hybše nařídil penaltu, ale po zhlédnutí videa zjistil, že k zákroku došlo ještě před vápnem. Po následném přímém kopu zastavila Hanckovu opakovanou střelu tyč.

    O chvíli později na opačné straně po souboji s Hanouskem upadl Malinský a Julínek po zhlédnutí videa nařídil penaltu pro domácí. Potočný v 58. minutě poslal z pokutového kopu míč na střed branky a třetím gólem potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce ligové sezony.

    Sparťanský kouč Jílek poslal na trávník druhého útočníka Kozáka a Letenští rychle snížili. V 63. minutě napřáhl zpoza vápna Hložek a střelou k tyči překonal Nguyena. O pět minut později měl na kopačce vyrovnání Tetteh, kterého vychytal domácí brankář.

    Hosté se stále více tlačili dopředu a Severočeši je na začátku 80. minutě potrestali z brejku. Střídající Musa našel na malém vápně Malinského, pro něhož už nebyl problém trefil odkrytou branku. V lize poprvé v životě vstřelil dva góly v jednom utkání. Čtvrtá trefa Slovanu pak neplatila kvůli ofsajdu a zmar Pražanů dokonal Hašek, který v nastavení zamířil jen do tyče.

    Ohlasy

    Pavel Hoftych (trenér Liberce): "V závěru prvního poločasu jsme měli štěstí, že jsme před přestávkou přežili tři ošemetné standardky Sparty. Z protiútoku v době, kdy už se skoro pískal poločas, dal Malinský krásnou branku z těžkého úhlu. Branka hráče povzbudila. Ze začátku druhé půle nás Sparta dostala do úzkých, nicméně jsme se po penaltě Potočného šli do vedení 2:0. Potom jsme už donutili Spartu ustoupit od kombinační hry, s příchodem Kozáka přešli na nakopávané míče. Je potřeba pochválit celý tým, jak si s tím poradil, protože jsme měli tři absence. Dali jsme branku na 3:1 po výborné akci Musy a zakončení dnešního oslavence Malinského. Pak jsme si to už pohlídali. Pro nás velký den a pro hráče velká odměna. Minulý zápas v Karviné byl pro nás extrémně těžký na psychiku, mohli jsme se ocitnout na posledním místě. Je nádherné dnes mít devět bodů."

    Václav Jílek (trenér Sparty): "Chybí nám obranná individuální kvalita. Když si to posčítáte, dva inkasované góly v Budějovicích, čtyři v Boleslavi, tři v Liberci. Děláme základní jednoduché chyby. Jedete sem s určitým záměrem, ten se daří nějak naplňovat. Neříkám, že jsme dominovali, ale Liberec neměl nebezpečné situace. Radakovič pak v době, kdy je to nebezpečné, nesmyslně nezjednoduší hru. Dáváme soupeřům strašně jednoduché situace, aby nás ohrozili. To je celý problém. Branky, které dostáváme, jsou vypovídající. Pokud nezměníme tohle myšlení, nemůžeme se nikam posunout. Jsem naprosto přesvědčen, že kdybychom po půli uhráli 0:0, tak bychom to zvládli. Ale museli bychom se chovat standardně. Všichni by chtěli, aby Sparta byla kreativní, přehrávala soupeře. Ale my si nemůžeme lhát, v současném rozpoložení nejsme před soupeři o tolik, nejsme o třídu lepší hráči. My se potřebujeme odrazit od jiných atributů, hlavně od bezpečnosti. Bodový odstup do sedmi kolech je propast, to je obrovský problém. Slavia je dominantní, dnes je to jasně číslo jedna. Nemyslím, že bychom nějak zaostávali na zbytkem. Určitě tak zkušený tým jako Slavia z toho bude těžit. Neříkám, že je to rozhodující, ale určitě je to pro jejich sebevědomí výborný start do sezony. Pro nás naopak špatný."

    FC Slovan Liberec – AC Sparta Praha 3:1 (1:0)

    Branky: 45.+2 a 80. Malinský, 58. Potočný z pen. - 63. Hložek.
    Rozhodčí: Julínek - Paták, Podaný - Adam (video).
    ŽK: Kačaraba, Mikula, Malinský, Alibekov - Radakovič, Hancko, Krejčí, Hašek.
    Diváci: 8765.

    Liberec: Nguyen - Fukala, Kačaraba, Mikula, Hybš - Alibekov - Malinský (86. Dordič), Breite, Potočný, Pešek (77. Koscelník) - Kuchta (74. Musa). Trenér: Hoftych.

    Sparta: Nita - Sáček, Radakovič, Hancko, Hanousek - Krejčí - Hložek, Hašek, Trávník (77. Karlsson), Plavšič (59. Kozák) - Tetteh. Trenér: Jílek.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.