<
29.kolo
>
    #KlubZSB
    1AC Sparta Praha2862:2270
    2SK Slavia Praha2858:2068
    3FC Viktoria Plzeň2863:3258
    4FC Baník Ostrava2843:3344
    5FK Mladá Boleslav2847:4440
    61.FC Slovácko2836:3739
    7FC Slovan Liberec2844:4438
    8SK Sigma Olomouc2837:3936
    9FC Hradec Králové2831:3636
    10FK Teplice2829:3535
    11Bohemians Praha 19052826:3831
    12FK Jablonec2834:4428
    13FK Pardubice2827:3828
    14FC Zlín2836:6024
    15SK Dynamo České Budějovice2830:5822
    16MFK Karviná2828:5121
    6. kolo, Základní část | sobota 17/08/2019, 19:30 | Ďolíček | O2 TV Sport

    Góly


    Karty


    Návštěva: 5 375 diváků (85 % z kapacity 6 300)
    Video
    Reportáž

    Bohemians dali vzpomenout na loňský obrat v Olomouci, kde v září také smazali dvougólovou ztrátu a zvítězili 3:2. Pražané doma neprohráli ani potřetí v sezoně a připsali si druhou výhru. Se sedmi body se dostali před Hanáky na deváté místo neúplné tabulky.

    Poprvé v sezoně dostal v brance Bohemians na úkor Valeše přednost Fryšták, který v neděli oslaví 32. narozeniny, a na postu stopera uzdravený Krch.

    Na konci 11. minuty Podaného dlouhý aut posunul Pokorný za sebe, ale Hůlka zblízka přestřelil. V 16. minutě přihrál Podaný do vápna, Hronek však na balon nedosáhl. Hosté se k první střele dostali až v 31. minutě, jenže s Faltovou přízemní střelou před šestnáctkou si Fryšták poradil.

    O sedm minut později se Sigma radovala. Bartek nedůrazně odkopl míč a Houska ho posunul na Faltu. Olomoucký záložník se prodral vápnem přes obranu domácích a jeho centr z čáry si do vlastní branky srazil Fryšták. Pražané po výhře 3:0 nad Mladou Boleslaví a bezbrankové remíze s Plzní v Ďolíčku poprvé v ligové sezoně inkasovali.

    V 55. minutě se Falta protáhl do vápna, po souboji s Hůlkou upadl a sudí Lerch nařídil penaltu. Svůj verdikt nezměnil ani po konzultaci s videorozhodčím. K pokutovému kopu se postavil Plšek, který zamířil přesně do horního rohu. Pětadvacetiletý záložník se proti "Klokanům" trefil ve čtvrtém z posledních pěti ligových duelů.

    Dvougólové manko ale domácí do kolen neposlalo. V 62. minutě se o kontaktní gól z přímého volného kopu z 20 metrů postaral Podaný, který ukázkově zakroutil míč do horního růžku Reichlovy branky a dal vzpomenout na podobné zakončení z utkání proti Mladé Boleslavi.

    V 70. minutě si Reichl poradil s Vodhánělovou prudkou střelou po zemi. O dvě minuty později už ale kapituloval, když si na Jindřiškův roh naběhl Hůlka a hlavou srovnal.

    Pražané se hnali za třemi body, které jim nakonec ve čtvrté minutě nastavení zařídil Bartek. "Klokani" před vlastními diváky porazili Sigmu v lize po pěti zápasech.

    Ohlasy

    Martin Hašek (trenér Bohemians): "Velký emocionální zážitek. Hráli jsme průměrný první poločas, měli jsme trochu víc ze hry, byli jsme trošku nebezpečnější, ale nebylo to takové, jaké bychom si představovali. Oproti předchozím domácím zápasům jsme byli vlažnější, méně přesvědčivější. V podstatě z první situace jsme dostali gól. To byl šok, direkt. O poločase jsme se rozhodli, že změníme rozestavení. Nejprve jsme inkasovali z penalty a za stavu 0:2 jsme byli v kritické situaci. Do hry nás jednoznačně dostal přímý kop Kuby, který trefil fantasticky přes zeď. Ten gól nastartoval jak hráče, tak obecenstvo, které logicky bylo v útlumu. Najednou bylo vidět, že naši hráči mají síly. Začali jsme pohybově vypadat dobře. Udělali jsme další střídání, přišel Ugwu a byl to takový impuls, pomohlo nám to. Přišel gól na 2:2 z rohového kopu. Když to bylo 2:2, věřil jsem, že třetí gól dáme. Hráči i diváci šli do pozitivního fanatismu a pak už byla radost takový zápas koučovat. Na konci jsme zachovali klid. David Bartek byl v gólové situaci a věděl jsem, že to musel být gól, protože v tom byly takové pozitivní emoce, že to tak muselo dopadnout. Teď ještě jedeme na vlně krásných emocí. Zápas jsme otočili společně s našimi fanoušky, protože nám dali energii. Bez ní bychom to nezvládli."

    Radoslav Látal (trenér Olomouce): "Připravovali jsme se na zápas velice důsledně. Nastoupili jsme trošku v jiném rozestavení, na tři obránce. První poločas se nám to celkem dařilo, i když moc příležitostí na obou stranách nebylo, ale povedlo se nám vstřelit gól. Do druhého poločasu jsme vstoupili zase dobře, dali jsme branku a bohužel utkání jsme nezvládli. Udělali jsme individuální chyby a utkání jsme nepochopitelně prohráli. Jsem z toho velice zklamaný, protože už je to několikáté utkání, které jsme v závěru ztratili a přicházíme tak o body."

    Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc 3:2 (0:1)

    Branky: 62. Podaný, 72. Hůlka, 90.+4 Bartek - 38. vlastní Fryšták, 58. Plšek z pen.
    Rozhodčí: Lerch - Vaňkát, Ratajová - Hrubeš (video).
    ŽK: Hronek, Ugwu, Miller (trenér brankářů) – Radek Látal, Jemelka, Beneš, Nešpor.
    Diváci: 5375.

    Bohemians: Fryšták - Hůlka, Krch, Pokorný (46. Vaníček) - Bartek, Vacek (89. Rada), Jindřišek, Podaný - Hronek, Keita (69. Ugwu), Vodháněl. Trenér: Hašek.

    Olomouc: Reichl - Greššák, Beneš, Jemelka - Radek Látal, Houska, Plšek (90.+2 Tandir), Falta, Kerbr - Yunis (71. Pilař), Nešpor (85. Zmrzlý). Trenér: Radoslav Látal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Instat Limited.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.